Palasia arjestani
Palasia arjestani

Kesän herkku: raparperi-mascarponepiirakka

raparperi-mascarponepiirakka

Yksi asia mitä rakastan kesässä on raparperi ja siitä syntyi tällä kertaa raparperi-mascarponepiirakka. Teen usein mökillä ollessa mustikkapiirakkaa tai raparperipiirakkaa. Mokkapalat, korvapuustit ja kaurakeksit tulevat seuraavina mökkileipomusten suosikkilistalla. Meillä kasvaa mökillä isot puskat raparperia, mutta kun Katri kertoi heidän puskansa valtaavan kohta koko tontin, kävin vierailemassa hänen luonaan. Löysin Kodin kuvalehdestä herkullisen oloisen reseptin, joka sopi tähän tilanteeseen kuin nyrkki silmään.

Olen aikaisemmin käyttänyt mascarponea useasti mustikkapiirakoissa, mutta se sopii upeasti myös raparperin kaveriksi. Pistin itse mutkat suoriksi ja ostin kaupasta valmiin murotaikinan, mutta laitan teille tähän myös pohjan ohjeen, jos tahdotte leipoa pidemmän kaavan mukaan. Tekisi mielin kokeilla vielä raparperimehua, mutta en tiedä joisiko sitä meillä kukaan? En ole itse ihan niin kovasti mehujen perään, että viitsisin vain itselleni tehdä!

Raparperi-mascarponepiirakka

10 palaa | 15 min + 25 min

  • 100g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl grahamjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 400g raparperia
  • 1 rs (250g) mascarponejuustoa
  • 1 muna
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle 1-2 rkl sokeria.

Notkista voi mikrossa, mutta älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Voit käyttää 26 cm:n kokoista irtopohjavuokaa tai piirakkavuokaa (siihen et tarvitse leivinpaperia).

Taputtele taikina vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.

Puhdista raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa varret ohuemmiksi tangoiksi ja sitten viiden sentin pätkiksi.

Vatkaa mascarpone, muna, sokeri ja vaniljasokeri vispilällä sekaisin. Ripottele raparperit pohjan päälle, ripauta vähän sokeria niiden päälle ja kaada vuokaan vielä täyte. Tasoita hyvin.

Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Kata kahvipöytä aurinkoiselle terassille tai parvekkeelle ja herkuttele!

raparperi-mascarponepiirakka

Edellinen postaus: Vatsa & pakara -tabatatreeni

Katso myös:

Kesän maistuvin herkku: Raparperipiirakka

Siskon keittiössä: Raparperipiirakka

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.