Palasia arjestani
Palasia arjestani

Herkullinen mustikka-mascarponepiirakka

mustikka-mascarponepiirakka

Tänään perheasiat menevät perinteisen ruokapäiväkirjan väsäämisen edelle, joten näin viikonlopun kynnyksellä jaan teille herkullisen piirakan ohjeen, jota valmistin viime viikonloppuna. Kyseessä on mustikka-mascarponepiirakka, jota olen tehnyt joskus vuosia aiemminkin. Normaalisti teen aina mustikkapiirakan kermaviiliin, mutta mascarpone antaa antaa piirakkaan kivan pehmeän ja täyteläisen maun. Reseptin bongasin täältä.

Ostan yleensä piirakkapohjan valmiina, mutta koska aineksia oli kaapissa, miksi tuhlaamaan valmiiseen pohjaan? Näitä säästökohteita kun yritän löytää koko ajan enemmän ja enemmän, niin tässä heti yksi. Turha tuhlata valmiiseen, kun ainekset ovat jo kaapissa. Enemmän aikaa se toki vie, mutta tästä pohjasta tuli itse asiassa niin hyvä, että taidan tehdä piirakkapohjan jatkossakin itse 😉 Sanoisin, että täytteessä voisi olla vielä inanen jotain happoa tai raikkautta ja varmasti esimerkiksi raastettu sitruunan kuori tekisi täydellisen silauksen piirakkaan!

Herkullinen mustikka-mascarponepiirakka

Pohja

  • 100g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • n. 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200g mascarponejuustoa
  • 1 muna
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200g (4 dl) mustikoita

Pehmitä ensin voita vähän aikaa mikrossa. Vispaa käsin voin sekaan sokeri sekä kananmuna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään toisessa astiassa. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää melko löysäksi.

Voitele 26-28 cm;n kokoinen piirakkavuoka. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa mascarponejuusto, kananmuna ja sokerit keskenään sekaisin. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne taikinaan viimeisenä. Jos taas käytät tuoreita mustikoita, voit ripotella ne suoraan pohjan päälle. Levitä täyte tasaisesti piirakkapohjan päälle.

Laita mustikka-mascarponepiirakka 200 asteisen uunin alatasolle ja paista 25-30 minuuttia.

Herkuttele!

Ps. Kuva ei ole kovin hieno, pahoittelut siitä. En ehtinyt ottaa edes kunnollista kuvaa piirakasta, niin nopeasti se hupeni…

Kommentit (2)

  1. maikki

    Meillä mummo tekee myös aina mustikkapiirakan mascarponeen, ja on kyllä hyvää! 😀

    • Jonna

      Se on!!! Jotenkin paljon pehmeämpi maku kuin kermaviilin tehdyssä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.