Palasia arjestani
Palasia arjestani

Helppoa arkiruokaa: itse tehty kinkkukiusaus

Processed with VSCO with a6 preset

Mä en juuri eineksiä meidän jääkaappiin ostele, koska olen sitä mieltä että pienellä vaivannäöllä saa 100% parempaa ruokaa. Kun suunnittelee ruoanlaiton arjen keskelle niin itse ruoan valmistamiseen ei edes mene kovin kauan. Kinkkukiusausta olen tehnyt kerran aikaisemmin itse ja kun löysin reseptin uudestaan Ulla Svenskin kirjasta (olisko ollut Parempaa Kotiruokaa tjsp..) niin päätin tehdä sitä meille arkiruuaksi. Viimeksi tehtiin sitä viikonlopuksi. Kinkkukiusaus sopii mun mielestä hetkeen kuin hetkeen!

Kinkkukiusaus

  • 1,5 kg perunoita
  • 1 iso sipuli
  • noin 500g palvikinkkua
  • 175g juustoraastetta
  • mustapippuria ja suolaa
  • 4-5 dl ruokakermaa

Pese, kuori ja suikaloi perunat. Silppua sipuli ja pilko palvikinkku pieniksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja kaada perunasuikaleet, sipulisilppu ja kinkkupalat vuokaan. Ripottele joukkoon juustoraastetta, mutta säästä sitä hieman pinnallekin. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon reilusti suolaa ja mustapippuria.

Ripottele loput juustoraasteet kiusauksen päälle ja kaada kerma vuokaan. Kypsennä kinkkukiusausta 200-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia.

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty 350g palvikinkkua, mutta minä halusin laittaa vähän enemmän. Jos et niin kinkusta välitä niin voit laittaa alkuperäisen ohjeenkin mukaan!

Kommentit (7)

  1. hippaliinu

    Alkuun kiitos erinomaisesta blogista! 🙂

    Mietin, että onko pakasteesta napattu perunasipulisekoitus jotenkin älyttömän paljon huonompi, kuin varsinaiset einekset? 😀 En jotenkin älyä, mikä siinä pakastesetissä ois niin ”prosessoitua” tai muuten syntistä- kun ei siinä pakkauksessa ole kuin sitä perunaa ja sipulia.

    • Jonna

      Tietääkseni pakastettu peruna-sipulisekoitus on ihan sitä itseänsä eikä sisällä mitään extraa. Mä vaan tykkään tehdä tuoreista potuista 🙂

  2. Sanna

    Mie teen kinkkukiusauksen AINA valmiista peruna-sipulisekoituksesta ja pizzakuutioista. Kermana käytän aika useasti kolme sipulia-kermaa. Päälle heitän joskus pekonisiivuja.

    • Jonna

      Kyllähän se hommaa helpottaisi jos käyttäisi pakasteversioita. Mä oon vähän friikki ja tykkään perunoiden kuorimisesti niin käytän niitä 😀 Palvikinkkua taas tykkään käyttää sen takia, että siinä on suurempi lihapitoisuus (86%) kuin esim. pizzakuutioissa (n.50%). Pizzan päälle tosin ostan monesti pizzakuutioita!

  3. Ruokavuosi 2015 – Palasia arjestani

    […] täyteläinen kookospuuro // Itse tehty kinkkukiusaus // Aasialaiset lihapullat ja nuudelisalaatti // Itse tehdyt kalapuikot // Nyhtökanavuoka & […]

  4. Hanna

    Tää on tosi hyvä perus ohje! Kun oli aikaa, niin ehdittiin ihan tuoreista potuista tehdä 🙂 Vähän aikaa meni, että alkoi nättejä perunasuikaleita syntymään, mutta nyt osataan sekin paremmin. Tätä tehdään siis jatkossakin! Kiitos! 🙂

    • Jonna

      Kiva, että tykkäsitte! Itse tekemällä kinkkukiusauksesta tulee kaikista parasta 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.