Vihersmoothien vallankumous!

Mä olen aina vähän myöhässä muoti-ilmöiden suhteen, kun en nyt kovinkaan perusta elämääni ja tekemisiäni trendeihin vaaan siihen mikä tuntuu itsestä hyvältä. Kuitenkin muoti-ilmiöistä voi välillä löytää itsellekin uusia ideoita. Vihersmoothie ei ole enää mikään uusi juttu, mutta minulle se on nyt melko uusi juttu sillä tein tänään ensimmäisen vihersmoothieni. Eihän siitä nyt heti tullut ihan täydellistä, mutta harjoitus ja kokeilunhalu tekee mestarin 🙂 Pitkään on jo nuo vihersmoothiet kiinnostaneet. Yksi syy tähän on ollut se ilmiö,  monet juovat näitä smoothieita ja itseäkin alkoi sitten kiinnostaa että miltä ne oikein maistuu. Kuitenkaan en ole keneltäkään maistanut, koska usein niissä on allergialistaltani vähintäänkin avokadoa. Toineen syy kiinostukseeni vihersmoothieta kohtaan on ollut sen kätevyys, kätevä tapa nauttia vihreää iso annos kerralla ja sihen kun saa mukaan sotkettua monenmoista ns. superfoodia. Tässä taitaa olla vain mielikuvitus ja makunystyrät rajana 😀

Tämän päiväinen smoothieni oli hyvää, vaikka hieman viilattavaa siinä on.
Smoothie ohjeen sain viime viikonloppuna järjestetyltä Löytöretki hyvinvointiin -seminaarista,
maistiaisiakin olisi saanut, mutta kun niissä oli sitä avokadoa.
Oma ohjeeni on siis sen verran alkuperäisestä muokattu, että jätin avokadon pois.
1/2 ruukkua tammenlehtisalaattia
1/2 ruukkua persiljaa
1 banaani
1/2 sitruunan mehu
suolaa (hyvä laatuista)
(hunajaa maun mukaan)
vettä
Hunaja sen takia nyt suluissa, että sitä ei välttämättä tuo smoothie edes tarvisi maun puolesta. Itsellä lorahti hieman liikaakin kun smoothiesta tuli aikas makea. HUNAJA toki on superfoodia, mutta itsellä kun sitä lorahtaa jo teen joukkoon, niin välttämättä sitä ei tarvisi tuohon smoothieen enää lisätä 🙂
Itse tuohon ohjeeseen kuitenkin lisäisin jotain marjaa hieman, ehkäpä puolukkaa, joten ensikerralla samaohje testiin näillä pienillä muutoksilla. Kerron sitten taas millaista oli. Ja luultavasti viikonloppuna taas testissä.
Kaloreita en vaivautunut tuosta laskemaan, vihreistä kun ei juuri mitään tule, eikä taida tulla tuosta sitruunan mehustakaan paljoa. 1 banaani taas muutenkin kuuluu päivääni ja se upposi tänään tuohon smoothieen. 
En nyt välttämättä jokapäivä ala tekemään vihersmoothieta, mutta kyllä nämä osaksi syömisiäni nyt taisivat tulla! Ja jos epäilet makua, niin testaapa!
Tätä pyhäpäivää on vietetty kotiaskareiden keskellä, lähinnä vaatehuoneessa majailtu 😀 Tuli myös käytyä rentoutumassa Hyvinvointicenterillä spa-sukkulassa. Hankeinkin tuohon sukkulaan 10-kerran kortin, olen niin tykästynyt tuohon. Samalla kun saa rentouduttua ja hemmoteltua itseä, hoitaa sukkula myös lihaksia sekä pistää nesteitä kiertämään ja rasvaa palamaan. Hyvää oloa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.
Mietelauseita kaupan päälisiksi 🙂
Olen ostanut hyvinvointicenteristä myös itselleni paria itselleni uutta teetä. Olen ehdottomasti tee-ihminen 😀 En juo laisinkaan kahvia, noh joskus herkuttelen cappuchinolla, mutta muuten en kahvista välitä. Teekin kelpaa ihan kofeiinittomana ja suurimmaksi osaksi juonkin kofeiinitonta teetä. Nuo teet mitä ostin ovat kyllä makunystyröitä hiveleviä! Yogi teet ovat Ayurvedisiä luomumaustejuomia ja itsellä nyt makuina lakritsa ja choco chili, kummastakin löydän nuo maut, mmm-m….
Tänään ostin myös kanelia hyvinvointicenteriltä. Tykkään käyttää kanelia välillä rahkan seassa ja joskus puuroonkin saatan laittaa. Ja nyt myönnän häpeäkseni että olen käyttänyt ns. myrkkykanelia ja nyt ostin sitten kunnon laadukasta ja myrkytöntä kanelia. Yle on uutisoinut kaneliaiheesta otsikolla Myrkytön kaneli on mauton kaneli? Itse olen ollut tarkka kanelin mausta aiemmin, minulle ei ole kelvannut kuin Santa Marian kaneli maultaan. En nyt vielä testannut tätä Suman kanelia rahkassa tai puurossa, mutta kun sormenpäällä maistoin, oli  maku hyvinkin samanlainen, vähän miedompi, mutta ei missään nimessä mauton, joten  myrkyttömällä mennään tästä eteenpäin! 🙂
Kommentit (3)
 1. Annina Vainio
  9.5.2013, 17:23

  Dodii, nyt se on sitte vihersmoothie testattu, on se varmaan ihan maukasta :)voit mulle kertoo huomenna lisää millasta oli:) vaatehuonemajailua siellä, pihahommia täällä 😀

  1. Juu saat huomenissa kuulla ja joskus jos mul on töis mukana niin saat maistaakin jos haluut 🙂 Ahkeruutta siis sielläkin, kyllä nää ylimääräset vapaat on vaan hyviä, saa jottain aikaseks kotonakin 🙂 Huomiseen!

 2. Annina Vainio
  9.5.2013, 19:47

  Joo niin on, saa vähän tehtyä enemmän hommia kotosallakin 🙂 tarvii joo maistaa smoothieta, josko sitä löytäs itekkin uusia ideoita 😀 nähdään huomen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *