Outikarita
Outikarita

Satokauden flunssalääke no:1 Tyrniglögi!

Viime viikolla kun muhun iski salakavalasti päiväkotielämän kirous, flunssa niin johan aloin taistelemaan tuota pirulaista vastaan samantien. Tyrnimehua kuluu päivittäin ja hapantahan se on, aikas tujuakin, mutta tyrnistä saa tehtyä todella herkullista tyrniglögiä ja viimetalviset kuumat tyrnijuomat muistuivat mieleen flunssataistossani ja niinpä lähdin tuunaamaan flunssalääkkeeksi tyrniglögiä. Kun inkiväärikin pöydältä huuteli muistutuksia itsestään, niin sehän tuli toiseksi glögin ainesosaksi. Kolmenneksi ainesosaksi valikoitui hunaja ihan makeuttakin tuomaan. Ripaus kanelia lämmintä makua tuomaan ja lopuksi tarvittiin vielä ihan kraanavettäkin. Siinähän ne, oivat ainekset flunssalääkkeeksi!

20150920_212046

Tyrniglögi

Ohje kahdelle

1 dl tyrnimehua
2,5 dl vettä
0,5 dl hunajaa
Tuoretta inkivääriä
1/2-1 tl kanelia

Mittaa ainekset kattilaan ja raasta inkivääriä oman maun mukaan. Itse tykkään, että saa olla reippaastikin! Kiehauta nopeasti, kaada laseihin ja nauti!

20150920_211906

Tyrnin satokausi on parhaillaan ja tyrnihän sisältää todella paljon c-vitamiinia, antioksidantteja ja hyviä rasvahappoja! C-vitamiinin sanotaan saattavan nopeuttaa flunssasta paranemista ja koska c-vitamiini on vesiliukoinen niin sitä voi ainakin huoletta nauttia reilusti! Inkiväärin uskotaan myös olevan hyvä flunssalääke ja se onkin ollut pitkään monen kotikonsi ja luontaislääke, raskaana oleville ei kuitenkaan suositella käytettäväksi. Hunaja toimii hyvänä makeuttajana, mutta senkin kerrotaan olevan myös flunssaan hyvä lääke. Kanelilla halusin tuoda itse juomaan puhtaasti lämmintä makua ja hyvä on muistaa käyttää sitä myrkytöntä ceylon kanelia!

20150922_181716

Tiedä sitten onko tyrniglögistä ollut apua vai ei ja uskotpa sen lääkinnällisiin vaikutuksiin tai et, niin ainakin hyvän makuista on! Toki taistoa käytiin myös muilla konsteilla. Sinkkilisää ja d-vitamiini jälleen kesän jäljiltä päivittäiseen käyttöön! Myös Strepsilsejä tuli imeskeltyä ja Finrexiniä juotua. Nyt alkaa flunssa olemaan taintumaan päin ja aikas nopsaankin mitä vertaa yleensä mun flunssailuihin ja nyt täytyy tietty koputtaa äkkiä puuta! Tänään jo uskallan kyllä jumppaakin mennä ohjaamaan, mutta iisisti näin flunssan jäljiltä! Nyt kun oma olo alkaa olla voiton puolella niin eiköhän tuota miekkosta alkanut kiusaamaan samat oireet mitä mulla oli viime viikolla. Tänäänkin siis illalla keittelen tyrniglögit!

20150920_211900

Maistuisiko?

Pst. Oletko bongannut postauksen 10 syytä suosia satokautta ja tämän hetken satokausiresepti
Sieltä löytyy lisää Satokausi vinkkejä 😉

Kommentit (2)

 1. Milla

  Alkaa kyllä olla jo oma mittari täynnä ku joka perhanan tauti tulee päikystä napattua matkaan!! Saati mitä se tulee olemaan sitten jos eka saikkupäivä alkaa olla palkaton! Huhhuh.
  Nimimerkki. Lto taas päiväkotiflunssapöpössä kotona :/

  • Outi Karita

   No juuh, meikäläiset kun sairastuu usein työstä johtuen niin kyllä se ketuttaa jos siitä aletaan ”rankaisemaan”, meillä täällä Porissa kun harvoin otetaan muutenkaan sijaista saikkuihin niin tullaan jo nyt puolikuntoisina töihin, koska sanoo muut mitä sanoo, niin työmoraali on korkea kyllä näillä aloilla.
   Sulla varmaan on tällä hetkellä vieläpä tuo vastustuskyky heikompi (?) Mulla on usien juuri syksy ja kevät riskialtista aikaa kun allergiat heikentävät vastustuskykyä…
   Pikaista paranemista! Ja kokeile tyrniglögiä, mieskin tuossa juuri viestitteli töistään että ”olo on parempi, taitaa tyrni auttaa” 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.