Pulloruokinta – Syökö Luka pullosta?

Miten pulloruokinta?

Luka on ollut pelkällä äidinmaidolla tähän asti, mutta onkos hän syönyt pullosta?
Miten mun parturireissut tai mun ja Rikun treffihetket?

pulloruokinta

Luka on ihan muutaman kerran syönyt tuttipullosta mun pumppaamaa maitoa. Juurikin kun olen ollut parturissa kahteen otteeseen, niin on saanut pullosta maitoa. Mun parturireissu kun kestää sen verran pitkään ettei ole ihan päiväunilla mennyt tuo hetki ja silloin isimies on hoitanut syöttämisen pullosta. Mun ja Rikun tammikuun treffipäivä menikin Lukan päiväuniaikaan hyvin, mutta helmikuun treffipäivä ei sitten mennytkään päiväunilla, koska olimme iltasella ystävänpäiväillallisella. Luka on kummallakin treffikerralla ollut Rikun vanhemmilla eli mammalassa. Nyt helmikuun treffipäivänä Mamma sitten syötti Lukaa tuttipullolla ja hyvin oli poika syönyt. Pumpulle mä herun tosi hyvin, saan 5 minuutissa desin verran maitoa helposti pumpattua.

pulloruokinta

Tuttipulloa kokeiltiin ennenkuin oli varsinainen tarve, että tiedettiin sitten miten sujuu, kaikki pullotkaan ei välttämättä kelpaa kaikille. Luka kyllä heti hyväksyi pullon ja se on oikein helpottavaa. Sinäänsä haluan mahdollisimman paljolti syöttää Lukan rinnasta ja ei hän ole pullosta syönytkään tuon kokeilukerran jälkeen kuin kolmesti. On kuitenkin hyvä tietää, että voi hyvillä mielin syömisiä ajatellen istahtaa sinne parturin tuoliin tai käydä Rikun kanssa treffeillä. Tällaisia menoja nyt on harvoin ja vielä pyritään ajoittamaan tällaiset menot päiväuniaikaan, mutta aina se uni ei ole juuri silloin juuri sitä väliä.

pulloruokinta

Sain Porin Lastentarvikkeesta taannoin testiin EcoVikingin lasisia tuttipulloja. Näistä ei sovittu mitään mainostusta, joten sitä tämä ei ole. Pyysivät vain käyttökokemuksia uudelle tuotteelle, jonka ovat myyntiin ottaneet, mielellään kuitenkin teillekin jaan vinkkinä nämä pullot ja tutit, koska itse tykkäsin. Lasinen tuttipullo meillä oli jo ennestäänkin ostettuna ja itseäni viehättää mielummin tämä lasinen kuin muovinen pullo.”Go Natural, Go Glass”. Muutenkin ekologisuus on minulle tärkeä arvo ja EcoViking on tunnettu terveistä materiaaleista ja ympäristöystävällisistä tuotteista. Omaa silmääkin nämä tuotteet hiveli ja värivaihtoehtojakin oli vaikka kuinka! Nämä antikoliikki tuttipullot on valmistettu Ruotsissa. Tuttipullot on valmistettu kestävästä ja lämmönkestävästä borosilikaattilasista, joka pystyy käsittelemään suuria lämpötilaeroja, tuttiosa on lääkekäyttöön tarkoitetusta silikonista niinkuin EcoVikingin tutitkin, silikonisuojus pullon ympärillä on ravitsemustason materiaalia ja kaikkiosat ovat BPA-vapaita. Saatiin myösEcoVikingin tutti, mutta meillä ei tutista juurikaan välitetä, muuten nämä olisivatkin aivan ihania, EcoVikingillä on sekä silikoonisia että luonnonkumisia tutteja! EcoVikingin tuotteita myy ainakin Lastentarvike -ketjun liikkeet ja nettikauppa.

pulloruokinta

Mites pulloruokinta teillä?

Ennen tuttipullottelua luettiin myös vauvantahtisesta pulloruokinnasta ja suosittelen siitä kyllä lukemaan Imetyksen tuen sivuilta.
Vauvantahtinen pulloruokinta

Lue myös viime postaus:
Äidin oma Pilates ja sen tuomat edut synnytyksen jälkeen
Instagramissa: @outikarita

Kommentit (8)
 1. Esikoinen oli korvikelapsi, keskimmäinen ei hyväksynyt pulloa ollenkaan ja nyt kolmas pystyy syömään kyllä tarpeen tullen pumpattua maitoa pullosta. Herun itse vaan tällä hetkellä huonosti millekään pumpulle, joten pakko imettää, kun maitoa ei ole enää yhtään pakastimessa. Toivottavasti saan vielä pumpattua jossain kohtaa, niin on sitten mielenrauha just esim. käydä parturissa. Nuo pullot näyttää kivoilta! Meillä menty ihan perus muovipulloilla, kun niitä on ihmiset tuoneet lahjaksi.

  1. Outi Karita
   26.2.2018, 20:30

   Tässä tulikin hyvin esille, että lapsia on monenlaisia tässäkin asiassa ja sitten vielä tuo pumpulle heruminenkin niin vaihtelee. Oletko kokeillut pumpata heti imettämisen jälkeen tai imettäessä toisesta rinnasta?

 2. Hei, kiva kuulla teidän kokemuksia. 🙂 Meillä nelikuinen on nyt pari kertaa syönyt pullosta – ihan tyytyväisenä, joskin vähän hämmentyneenä. 😄 Se kyllä rauhoittaa mieltä kovasti, kun tietää, että voi pieneksi hetkeksi jättää hoitoon eikä pulloruokinta ole ongelma. Miten muuten nuo EcoVikingin pullot puhdistetaan? Saako tuon värikkään osan irti? Ja miten te ootte hoitaneet maidon lämmittämisen silloin, kun poika syö tuosta pullosta? 🙂

  1. Outi Karita
   26.2.2018, 20:27

   EcoVikingin pullot voi ihan keittää ja käyttää astianpesukoneessakin. Tuon pullosauojuksen saa irti, mutta meillä taisi olla kyllä pullon ympärillä kun keitettiin.
   Maitoa ei olla klämmitetty, pumpattu maito säilyy 6h huoneenlämmössä ja siis olen pumpannut juuri ennen lähtöä jonka jälleen pullo säilytetty huoneenlämmössä. 6 tuntia kun en ikinä kuitenkaan ole ollut pois niin on onnistunut näin hyvin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *