Lapsen kanssa matkoille, mitä mukaan?

Meillä lähtee huomenna aamulla lento Kreetalle. Ensimmäinen ulkomaanmatka lapsen kanssa ja kyllä oli miettimistä mitä pakata mukaan. Nyt tätä kirjoittaessa on matkalaukut jotakuin pakattuina ja perhoset hiipineet vatsaan, vaikkei aiemmin jännittänyt. Paljon on toivottu postausta, että mitä lasta varten pakataan. Yritin ottaa kuvia paljon meidän pakkailuista, joilla havainnollistaa pienten listojen lisäksi sitä, mitä meille tuli mukaan pakattua. Voi olla, että meillä on jotain turhaakin (luultavasti) ja jotain saattaa puuttua (mutta mitä?), mutta takaisin ne sitten tulevat mitä on ylimääräisenäja mitä puuttuu niin sitä ilman pärjätään tai hankitaan periltä. Osan varmasti saisi ostettua kohteestakin, mutta mä mielummin kannan mukanani täältä, niin eipä tarvi siellä päässä niin kovasti olla ostelemassa mitään. Yllättävän paljon sitä kuitenkin saa pakata tavaraa mukaan. Kaksi aikuista ja sylilapsi, niin mukaan saa ottaa kaksi ruumaan menevää matkalaukkua ja kolme 10 kg:n käsimatkatavaraa sekä ruumaan saa ilmaiseksi mukaan myös joko kaukalon tai matkarattaat. Meillä on Kreetalla huoneistohotelli puolihoidolla. Jotain ruokatarpeita pakattiin siis mukaan ihan poitsua varten. Itsellemme ei pakata mitään sapuskaa mukaan, mutta voihan olla, että että jotain välipalaa tulee itsellekin joskus tehtyä.

Sitten asiaan, eli mitä on sujahtanut matkalaukkuun poikaa ajatellen!
Lukan tavarat on pakattu pieneen matkalaukkuun, käsimatkatavaroihin menevään lentolaukkuun ja hoitokassiin lennollamahdollisesti tarvittavia juttuja.

Vaatteita, vaatteita ja vaatteita. No nää eipaljoa tilaa vie eikä paljoa paina. Kesävaatteita lähinnä, muttamuutama ohut pitkähihainen ja pitkäpunttinen leggari,niin saa ihoa suojattua auringolta tai jos sattuu olemaan viileämpää ilttaa. Myös kotiinpaluuta varten varattu lämpimämpää päälle, kun ei tiedä millaistakeliä silloin on.

Harsoja -ei meillä loppujenlopuks näitä paljoa käytetä, ei ole ollut kauheasti tarvetta koskaan, mutta toimivat hyvin imetyssuojana jos on sellaista vaatetta ja sitten myös peppupyyhkeinä jos ollaan jossain muualla kuin kotona tai matkalla tietty jossain muualla kuin hotlalla ja tarvii peppua virauttaa…. Myös ruokaillessa oon joskus laittanut vielä housujen suojaksi harsoa.

UV suojaa eli uv uikkari, uv hattu ja fysikaalisen suojan aurinkorasva

Muutamia lempparileluja, oma pyyhe ja uv-teltta rantsu- ja allashetkiä varten. Teltta menee niin pieneen tilaan ja moni suositteli ottamaan mukaan, niin otetaan!

Lukan toilettipussiin ainakinnää. Kuvasta puuttuu vielä babymist nenäsuihke, otetaan se ja tuo babyvac imurin pää mukaan. Nyt on ollut pientänuhaisuutta, niin hyvä olla nuokin reissussa mukana.

Nyt on tullut sitten ne ekat kertsivaipatkin ostettua. Oltais ostettu varmaan muumia, mutta siitä alkoi housuvaipat vasta turhan isosta koosta, niin mukaan lähtee Liberoa. Ostettiin mysö paketti uimavaippoja hotellin altaalla pulikointia varten.

Sapuskaa ja ruokalappuja mukaan! Iltapuurojavarten pakattiin vähän hiutaleita ja päärynäsosetta, ostettiin valmiitasmoothieita välipaloiksi, vähän naksuja ja riisikakkuja. Hammaspastillit kulkee myös mukana!

EZPZ astiota lähteemukaan parit. Otetaan mukaanmyös täytettävät smoothiepussit ja sauvasekoitin jos surautellaan smoothieitaitse, ei välttämättä, mutta onpahan mukana! Myös tuollainen pehmeänokkainen nokkamuki on mukana, sillä siitä tai smoothiepussista Lukalle kelpaa maito, jos mä en ole paikalla. Mukaan siis myös on pakattu rintapumppu, jota kuvassa ei näy.

Sitten matkarattaina meillä on tuollaiset isot ruumaan menevät Britaxin B Motion Plussat janiille ostettiin mielestäni edukas kuljetuskassi Porin Lastentarvikkeesta. Täältä porin lentokentältä ei taitaisi saadakuljetuskasseja niin on tää parempi vaihtoehto kuinjätesäkkiä ympärille.

Hoitolaukkuun pakattiinmahdollisesti lennolla tarvittavaa… Vaihtiovaatteet, harsoa, vaippoja, waipseja…. Pari smoothieta, naksuja, ruokalappuja, pillimuki…. Laukussa on myös pari lelua, jotka jäikuvasta uupumaan.

Eiköhän näillä reissussa pärjätä!
Plus päälle mun ja Rikun kamppeet toisessa matkalaukussa.

Millaisia postauksia toivoisitte reissusta?
Nyt saa toivoa!

Blogia päivittelen reissustakin ja IG päivittyy myös jossain määrin 😉

@outikarita

Lue myös

Luka ja täys kymppi

Paluu Italiaan

Kommentit (20)
 1. Uimavaippojahan ei enää oikein hirveästi suositella käytettäväksi. Kannattaa selvittää, että saako teidän paikassa käyttää. Uimavaipathan on monessa Suomalaisessa uimapaikassa kiellettyjä tai ainakaan ei suositella. Uimavaipan ongelmahan on, että jos kakka tulee, niin kyllä niitä pöpöjä pääsee sieltä veteen.
  Hauskaa matkaa!

  1. Outi Karita
   6.9.2018, 22:44

   Ai, mä sit taas luin jostain keskustelusta, että osa hotelleista vaatii niiden käyttöä ja siks ostettiin. Sinäänsähän ne on turhia kun tosiaan bakteerit leviää yhtälailla niistäkin ja harvoinhan lapset kakkaa vedessä… No, mutta asia selkiää pian, tarvitaanko vai ei 😄
   Kiitos ❤

 2. mahtuuko libero touch 4 muka teille :O meillä 8kk ikäinen poika, 9kg ja 70cm ja pitää olla jo koko 5.

  1. Outi Karita
   7.9.2018, 13:08

   Juu, meidän pojalle sopii. Niin lapset on vaan eri mallisia ja kokoisia 😀

  2. Sivustaseuraaka
   8.9.2018, 20:09

   Siinä on äitylillä liikaa ylimääräistä aikaa kun ehtii kyseenalaistaa toisten lasten vaippojen istuvuudenkin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *