Hyvinvointi raskausaikana ja Minisun ARVONTA!

Kaupallinen yhteistyö: Minisun

Hyvinvointi raskausaikana

Hyvinvointi raskausaikana on oma juttunsa. Hyvinvointi ja siitä huolehtiminen on minulle aina ollut tärkeää. Raskausaikana hyvinvoinnista huolehtiminen on hieman erilaista kun aiemmin. Nythän en enää ole raskaana, mutta palataan hieman tuohon raskausajan hyvinvointiin. Tulevaisuudessa saatte varmasti lukea myös vauva-ajan ja imetysajan hyvinvoinnista, sillä nekin on ihan omat alueensa.

Vaikka itselläni fyysinen hyvinvointi raskausaikana ei ollut kokoaikaa terävimmässä terässä, niin koin silti voivani hyvin. Erilaiset raskausajan kivut, liitoskivut kiusasivat minua raskauden puolivälin jälkeen ja olihan alkuraskaudestakin väsymystä ja etovaa oloa, jotka kyllä selätettiin. Yksi iso asia mistä hyvinvointini raskausaikana kuitenkin kumpusi oli onni, onni raskauden ihmeestä. Toinen iso hyvinvoinnin pilari on liikunta ja vaikka liikkumiseni oli rajoitettua niin etsein itselleni hyvät ja sopivat tavat liikkua raskausaikana, jotka myös tukivat raskautta ja valmistivat kehoa synnytykseenkin. Kolmas hyvinvoinnin tukipilari oli ravitsemus, joka luonnollisesti muuttui jonkin verran raskausaikana. Nämä kolme asiaa tekivät musta hyvinvoivan odottaja. Hyvinvointi raskausaikana näkyi mun olemuksessa, energiassa ja unen laadussa, joten voisi sanoa, että hyvinvointi vaikuttaa todella isosti arkeen!

hyvinvointi raskausaikana

Hyvinvointi raskausaikana – Ravitsemus

Kiinnitetäänpä huomita vielä tuohon ravitsemukseen, nimittäin se on tämänpostauksen erityinen teema!

hyvinvointi raskausaikana

En tiedä olenko aina syönyt perusterveellisesti, mutta voisin sanoa että sellaista peruskotiruokaasuureksi osaksi ja ajoittain herkutellen, kun mieli tekee. Fitnessaika toki toi omat juttunsa aikoinaan ruokavalioon, mutta se aika oikeastaan paransi ruoan laatuani pysyen monipuolisena. Monipuolinen ja terveellinen ruoan tulisikin olla ravitsemuksen perustana kaikilla. Tätä perustaa voi sitten vielä boostata ja parantaa erilaisilla ravintolisillä.

Raskausaikana tulee kiinnittää huomiota erityisesti tiettyihin vitamiineihin ja kivennäisaineisiin, ottaen myös huomioon ne, mitkä eivät sovi raskausaikaan. Raskausaikaan onkin kehitetty omia monivitamiinivalmisteita tukemaan monipuolista ruokavaliota sekä äidin ja vauvan hyvinvointia huomioonottaen tarpeet ja rajoitteet. Vaikuttaahan raskaudenaikainen ruokavalio myös siellä masussa jatkuvasti kehittyvään vauvaan.

hyvinvointi raskausaikana

Kun minulta kysyttiin mielenkiintoa yhteistyöhön Minisunin kanssa Monivitamiini Maman merkeissä, en epäröinyt. Minisun on tunnettu hyvinvointibrändi, jonka takana on suomalainen perheyritys. Raskausajan monivitamiinit on muutoinkin kulkeneet koko raskausajan ruokavalioni tukena ja jatkavat kulkuaan nyt imetysaikanakin. Mulla vitamiinin ottaminen kuulu aamurutiineihin aamupalan yhteydessä, näin seei pääse unohtumaankaan.

”Hyvä raskauden-ja imetyksenaikainen ravitsemus ylläpitää äidin terveyttä, turvaa sikiön kasvua ja kehitystä, nopeuttaa synnytyksestä toipumista ja tukee imetyksen onnistumista. Jo raskautta suunnittelevan tulisi kiinnittää huomiota ruokavalioon. Vitamiinien ja kivennäisaineiden tarve lisääntyy raskauden aikana arviolta 15-50%.”

Minisun Monivitamiini Mama on monivitamiinivalmiste erityisesti raskaanaoleville ja imettäville naisille.
Se sisältää 17 vitamiinia ja hivenainetta, yhdestä tabletista saa kaikki raskaus- ja imetysajan vaatimat vitamiinit ja lisäaineet.
Valmiste sisältää juuri oikeassa suhteessa kaikki raskaudenaikana tärkeät vitamiinit ja hivenaineet, joista erityisen tärkeitä ovat D-vitamiini ja foolihappo sekä rauta ja sen imeytymistä edistävä C-vitamiini.
Minisun Monivitamiini Mama sisältää foolihappoa 400mg, joka on päivittäinen foolihappolisän käyttösuositus raskautta suunnitteleville ja raskaana oleville naisille (THL Syödään yhdessä – ruokasuosituksetlapsiperheille 2016). Minisun Monivitamiini Mama ei ssisällä A-vitamiinia.

Minisun-tuotteet löydät apteekista.

hyvinvointi raskausaikana

ARVONTA

Ihan huippuahan on, että saan jakaa tätä hyvinvointia myös teille tekstieni kautta sekä myös tällä kertaa pienoisella arvonnalla! Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän blogipostaukseen. Kerro oma vinkkisi tai ajatuksesi raskausajan ravitsemukseen liittyen, esim. miten itse olet panostanut raskausajan hyvinvointiin ravitsemuksen puolella, oletko käyttänyt ruokavalion tukena ravintolisiä?

Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan erityisesti äideille ja vauvalle sopiva Minisun-vitamiinituotepaketti.

Paketti pitää sisällään:
1 x Minisun Monivitamiini Mama 120 tabl.
2 x Minisun Oliiviöljytipat 10 ml.
1 x Minisun D-vitamiini 20 mikrog 200 tabl.

Palkinnon arvo yhteensä n. 43 €.

Arvonta-aika: 13.-19.11.2017

Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti sähköpostilla, joten muistathan jättää voimassaolevan s-posti osoitteesi sitä pyydettävään kohtaan (osoite ei näy kommentissasi).

Onnea arvontaan ja hyvinvointia arkeesi!

Kommentit (76)
  1. Mukana!😁

    1. Itse olen yrittänyt vain katsoa tarkemmin mitä suuhuni laitan ja onneksi himona on tällä hetkellä greipit 😍

  2. Ankean ja pahoinvoivan alkuraskauden jälkeen olen koittanut syödä monipuolisesti ja hieman runsaammin kuin tavallista, koska nälkä on selvästi useammin ja enemmän. Herkkujakin on kyllä tehnyt mieli tavallista enemmän ja olenkin kyllä lähes joka päivä syönyt jotain pientä hyvää. Vitamiinit tietty päivittäin mukana ja palkinto tulisikin tarpeeseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *