Outikarita
Outikarita

Hormonitoiminta – surut ja ilot!

Mulla alkoi kuukautiset!!!

Joskus tää aiheutti mussa todella pahan mielen, olisi tehnyt mieli potkia seiniä -fiiliksen. Se pettymyksen tunne oli valtava. Nyt lähes kahden vuoden tauon jälkeen tää aiheutti mussa innosta seinille hyppimis -fiiliksen, mulla alkoi kuukautiset, JES!

Kaikki eivät välttämättä ymmärrä tätä fiilistä, mutta ehkä siellä tän fiiliksen ymmärtäjiäkin on! Kirjoitin tän tekstin heti kun kuukautiset alkoivat, vaikka julkaisinkin nyt vasta myöhemmin. Olen edelleen nyt pari viikkoa myöhemmin tästä oikein hyvilläni ja yritän olla miettimättä, että koskas seuraavat alkaa ja kuinka pitkä kierto tulee.

Me halutaan toinen lapsi jossain vaiheessa ja ensimmäistä yritettiin pitkään ja tarvittiin apuja. Syy ei ollut hormonitoiminnassa, syytä ei löytynyt. Nyt olenkin toivonut kuukautisten palaavan, ilman että imetystä tarvisi lopettaa. Olin miettinyt, että vuodenvaihteessa alkaisin imetystä vähentämään, mutta tämä vähentyminen tapahtui jo ennempää lapsentahtisesti. Kerroinkin tästä jo viime postauksessa. Nyt kuitenkin, tasan  vuosi ja 2 kk synnytyksestä mulla alkoi kuukautiset. Sitähän ei tiedä vielä kuinka hormonitoiminta sieltä palaa tasaiseksi, mutta tää on jo hyvä merkki, jotain tapahtuu! Mahdollisuus siis siihen on, ettei imetystä tarvisi lopettaa toisen lapsen toiveissa.

Oon tässä myös miettinyt tätä ihoni kuntoa, joka alkoi tässä talvella pahenemaan ja monet instassa stooriani seuraavat tietää tän mun silmänympärysiho-ongelman. No viimeksi kun silmänympärysiho räjähti niin kahden viikon päästä kuukautiset alkoivat ja iho rauhoittui. Nyt taas tässä muutama päivä sitten silmänympärysiho on äitynyt. Epäilen hyvin vahvasti, että hormonitoiminnan muuttuminen vaikuttaa nyt mun ihoon ja kenties kuukautiskierto näkyy silmäluomista, heh.

Juttelin joskus stooriin näistä mietteistä, että josko tarvii joskus alkaa vähentelemään imetystä tai lopettamaan, jotta kuukautiset alkaisi. Sain tuolloin muutamankin kommentin, jossa kerrottiin kuukautisten alkaneen vuosi ja kaksi kuukautta synnyttksen jälkeen. Aika jännä sattuma, että tuo aika mullakin sitten meni ensimmäisten kuukautisten alkamiseen.

Miten teillä muilla äideillä on hormonitoiminta alkanut synnytyksen jälkeen?

Lue myös

Taaperoimetys

Lapsettomuus ja pala meidän tarinaamme 1/3

Lapsettomuushoidot ja pala meidän tarinaamme 2/3

Lapsettomuus ja raskautuminen – pala meidän tarinaamme 3/3

Seuraa instassa

@outikarita

Kommentit (7)

 1. Henni

  Heh, mulla kans hormoonitoiminta palasi 1v 2kk synnytyksestä. Ei vaan kuukautiset alkaneet vaan tulin heti uudestaan raskaaksi. 🙂

 2. Aurora

  Jee 🙂 tiiän tunteen! Mulla alkoi 2v 1kk synnytyksestä ja juurikin samojen toiveiden takia olin asiasta iloinen 🙂

 3. Meri

  Mulla alkoi vajaa 7kk synnytyksestä 🙂 vielä en tiedä miten kierto jatkuu tästä eteenpäin 😌

 4. Sini

  Mulla alkoi n. 7kk synnytyksestä, kun imetys alkoi vähenemään. Kahdet tuli n.30 päivän kierrolla ja kolmansia odotin melkein 50 päivää, joten vielä en tiedä miten kierron kanssa alkaa sujua. Aikanaan oli hyvinkin epäsäännölliset, mutta vuoden ennen raskaaksi tuloa tuli suht. säännöllisellä kierrolla. Kyllä vaan sitä tuntui, että kroppa palautuu normaaliksi kun hormoonitoimita pelaa, vaikkei sitä varsinaisesti kuukautisia kaipaa 😀

 5. Eve

  Tarkempaa tarinaa en tosta silmänympärysihosta tiedä, mutta ite sain apua omaan silmänympärysihovaivaani aikanaan Avenen silmänympärysvoiteesta. 🙂

 6. Stiina

  Mulla alkoi jo 1kk päästä synnytyksestä vaikka täysimetin, saapa nähdä miten käy tämän toisen lapsen kohdalla 😀

 7. M

  Mulla alkoi kuukautiset ekan lapsen jälkeen 6vkoa synnytyksestä ja toisen jälkeen 5vkoa synnytyksestä, vaikka molempia täysimetin sinne noin 6kk ikään saakka! En olis halunnut että noin nopsaa alkavat mutta minkäs teet… Toki kierto ei heti ollut säännöllinen vaan tasaantui siinä 6kk synnytyksistä.
  Meillä oli ekan lapsen kohdalla samat lähtökohdat kuin teillä eli selittämätön lapsettomuus ja kevyet hoidot. Toinen tulikin ihan luomuna ja jonkun verran tiedän muitakin joilla elämä on näin mennyt.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.