Herkulliset chiavanukkaat

Taannoisessa ruokapostauksessani alkuvuodelta vilahti karpalomehuun ja jugurttiin tehty chiavanukas. Nyt olen kahdella muullakin reseptillä tehnyt chiavanukasta ja ajattelin teille nämä näpsäkät ja herkulliset välipalareseptit jakaa. Eväsvanukkaat menevät yleensä ihan muovirasiaan, mutta kotosalla on kiva vähän enemmän panostaa ulkonäköön ja astiatkin on osa ulkonäköä ja houkuttelevuutta kun on kyse syömisestä 😉

PhotoGrid_1422803683628

Kaikki on tehty luonnonjugurttiin, mutta vanukkaan voi tehdä myös soijajugurttiin tai vaikkapa mantelimaitoon 😉 Resepteihin olen laittanut nyt vain ainekset, koska tekeminen ei ole sen kummempi kuin ainekset sekaisin ja vanukas tekeytymään jääkaappiin. Chiavanukas valmistuu melko nopsaan, mutta kannattaa sen ainakin tunnin antaa tekeytyä näillä siemenmäärillä, jotta vanukkaasta tulisi kiinteää ja siemenet kunnolla turpoaisivat.

Karpaloinen chiavanukas

1 dl karpalomehua
2 dl luonnonjugurttia
4 rkl chiasiemeniä

20150119_073002Verigreippichiavanukas

1 verigreipin mehu puristettuna
N. 1,5 dl luonnonjugurttia (niin että nestettä on yhteensä n. 3 dl)
4 rkl chiasiemeniä

20150131_163019

Puolukkainen chiavanukas

Tähän käytin vispipuuron puolukat. Olin keittänyt 4 dl puolukoita vedessä kymmenisen minuuttia ja siivilöinyt ne pois vedestä. Vähän lusikalla survoin vielä puolukoita ja keksein että niistä voisi tehdä chiavanukasta.
Puolukoiden lisäksi 2 dl luonnonjugurttia ja
1 rkl hunajaa sekä
2 rkl chiasiemeniä

20150201_170549

CHIA

– Sisältää runsaasti vatsaa helliviä kuituja
– Siemenistä saa reilusti mm. kalsiumia ja magnesiumia
– Omega3-rasvahappojen määrä suuri
– Rusnsaasti laadukasta proteiinia

Oletko kokeillut chiavanukkaita? Jaa oma reseptisi alle 🙂

Pst. Lisää ruokakuvia ja joitain reseptejä postauksessa ”Alkuvuoden syömisiä ja miten jatketaan?” Käy kurkkimassa, jos et vielä ole käynyt ja mikäli jokin resepti tuossa postauksessa erityisesti kiinnostaa ja sitä en ollut linkannut, niin jätä ihmeessä kommenttia 😉

Kommentit (4)
 1. Kuule mitähän mä oon tehny väärin tuossa chia vanukkassa kun siitä tuli sellasta ns. sammakonkutua? 😀 Eli ihan kauheen löysää ja siellä täällä sellasia hyytyneitä paakkuja. ei sitä voinu syödä. annoin jopa yön yli olla jääkaapissa!

  1. Outi Karita
   4.2.2015, 05:24

   No vähän siitä tuleekin sellaista sammakonkutumaista, mutta ei siihen paakkuja pitäisi tulla. Kannattaa sekoitella siemenet ensin vaikka pienempään määrään nestettä ja antaa ihan hetken tekeytyä, ennenkuin lisää loput ainekset, niin että siemenet kerää ympärilleen sellaisen ”chialiman” Ja sekoitella kunnolla, etteivät jää yhteen. Kuulostaapa ihanalta tuo lima 😛 jos ei tykkää siitä kutumaisuudesta, niin vedäppä vaikka sauva- tai tehosekottimella ainekset vielä sekaisin, niin siementen koostumus hajoaa ja lisää siemeniä jos jää löysäksi, tosin on saattanut niiden paakkujenkin takia jäädä löysäksi….

   1. Kiitos vinkistä! Testaanpas ensin liottaa ja sitten laittaa loput aineet ja vielä lopuks sitte vetäsen tehosekottimessa 😀 katsotaan!

    1. Outi Karita
     4.2.2015, 16:33

     Toivottavasti onnistuu paremmin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *