Fitnesstytön lehtijuttu ja faktat

Viime postaus oli melkoisen syvällinen ja henkilökohtainen kirjoitus, nyt vähän mennäänkin vähän kevyemmällä linjalla. Mä tässä parina päivänä  näkynyt kahdessa hyvin erilaisessa ay-kentän julkaisussa. Tiistaina SAK:n nettisivuilla sekä Palkkatyöläinen lehdessä oli henkilökuvassa 100 nuorta ay-aktiivia ja siellä joukossahan meitikin oli. Tänään sitten JHL:n Motiivi lehden verkkojulkaisussa käsitellään Fitnesstä ja mua haastateltiin tuohon juttuun, juttu on luettavissa täällä. Vähän siis erilaisten juttujen tiimoilta olen ollut ay-kentällä nyt näkyvillä 😀

Screenshot_2015-06-10-21-15-39

Tuo lehtijuttu oli musta kauhean kiva ja hyvähenkinen juttu. Ajattelin tähän koota jokusen ”Fitnessfaktan”, viikonloppunahan julkaisin Hippitytön faktat, niin olkoon tämä nyt Fitnesstytön faktat 😀

Fitnesstytön faktat

1. Aloin käymään kuntosalilla vuonna 2004, ensin enemmän jumppatunneilla, mutta myös salin puolella. Tykkään edelleen ryhmäliikuntatunneistakin, mutta sali on vienyt mennessään ja vie itsessään jo niin paljon aikaa, että nykyään enempi salilla ja jumpissa lähinnä ohjaajan roolissa.

2. Vuonna 2007 kiinnostuin Fitneksestä ja vuonna 2008 kilpailin Fitness expon yhteydessä järjestetyissä noviisikilpailuissa, lajina Body Fitness. Sen jälkeen olen kilpaillut vuosina 2010 ja 2014, tosin ilman menestystä. Kivaa on kuitenkin ollut, kehitystä tullut vuosivuodelta ja upeita kokemuksia!

IMG_8615

3. Fitness on mun mielestä eri fitnesslajeista se ”kuningatarlaji”, eli siis vaparifitness, jossa tehdään lyhyt vapaaohjelma. Minusta ei kuitenkaan ole tuohon upeaan vapariin kärrynpyörineni, joten lajiksi on valikoitunut Body Fitness.

4. Tämän hetken kisakuntovaatimus on hieman ristiriidassa oman ihanteeni kanssa ja ihan sen lavaihanteenkin… Vaikka säännöissä sanotaan mitä, niin siellä lavalla täytyisi olla aika rapsakassa kunnosa, liiankin mun makuun….

5. Ihailen kuitenkin sitä Body Fitness / Figure fysiikkaa, en kireintä mahdollista vaan vähän pehmeämpää kuntoa. Pyöreät olkapäät, muodokkaat käsivarret, kapea vyötärö sekä takareiden ja pakaran upea linja ja se takareiden kaari on mun makuun!!!

6. Kisalavalla on kivaa, valmistautuminen kisaan on kivaa (pääasiassa), treenaaminen on kivaa. Kehonmuokkaus on kiehtovaa…. Kyllä tää on mun juttu!

IMG_0012

7. Mun keho on toiminut aina kisadieteillä hyvin ja diettienkin jälkeen. Osaksi saan olla kiitollinen tästä varmasti kehollenikin, muttaa suuri  merkitys on ollut myös valmennuksella sekä sillä, miten tätä Fitnesstä toteutetaan 😉

8. Terveys ja läheiset menee aina  Fitneksen edelle ja niin pitääkin olla! Onhan sitä kisadietillä välillä aika kortilla ja ystävien näkeminenkin saattaa vähentyä, mutta kuitenkin he ovat tärkeämpiä <3

9. Tykkään treenata kovaa, niin että oksat pois ja vaikka se vaatii kipurajojen ylimenemistäkin, niin se tunne kovan rääkin jälkeen on hyvä! Parhaat rääkkifiilikset saa jalka- ja selkätreeneistä! Kädet ja olkapäät mulla ottaa parhaiten treeniä vastaan, ihan jos katsoo kehitystäkin ja ne onkin ehkä lemppari lihaasryhmät treenien suhteen jalihasryhmät joihin oon eniten tyytyväinen. Rintatreeni on mun mielestä tyyyylsääää….

IMG_0446!

10. Fitneksen myötä olen alkanut syömään terveellisemmin ja tämä on vaikuttanut paljon  niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin ja todella paljon mun atooppisen ihon kuntoon! Sitä ei tiedäkään kuinka hyvin sitä voisi voida, ennekuin oikeasti kokee sen, miten jaksaminen kasvaa, unen laatu paranee, hyvä mieli lisääntyy…. 😉 Liikuntahan myös vaikuttaa hyvinvointiin ja liikunnallinen olen kyllä ollut muksusta asti. Syön puhtaampaa ja ravinteikkaampaa ruokaa, kiinnitän huomiota enemmän vihanneksiin, marjoihin, rasvoihin…. Voi olla, että musta olis tullut terveysintoilija ilmankin fitnesstä, mutta sitähän ei tiedä….

20150328_082315

Tällaisia faktoja tällä kertaa ja jos et vielä ole klikannut tuota lehtijuttua auki, niin klikkaa ihmeessä Ristus, mikä jalkatreeni! Musta siitä tuli kauheen kiva ja hyvähenkinen juttu 🙂 Nyt jos mieleen tuli jotain mitä haluat kysellä multa fitneksestä tai mistä tahansa maan ja taivaan väliltä, niin kysymyksiä kehiin kommenttiboxiin. Mikäli kysymyksiä tulee useampi kuin yksi tai kaksi, niin teen erillisen vastauspostauksen 😉 (Vastauspostausta varten kysymykset jätettävä lauantai iltaan mennessä, toki senkin jälkeen tuleviin kysymyksiin vastailen)

Pst. Mikäli syvällisempää haluat lukea ja et vielä lukenut viime postaustani, niin klikkaapa Elämäni tärkein valinta!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *