Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

You nailed it!

Olen yrittänyt kasvattaa lokakuun lopulla laitettuja akryylikynsiäni pois, mutta lopulta kolmisen viikkoa sitten hermoni pettivät rumien kynsien kanssa totaalisesti ja päätin, että loputkin kynsien jämät on heivattava menemään.
Googlettelin rakennekynsien poistosta infoa ja jokainen löytämäni sivusto totesi, ettei rakennekynsiä saa lähteä itse poistamaan, sillä silloin vain pilaa omat kyntensä. Homma täytyisi ehdottomasti jättää ammattilaiselle.

Mitä tällainen kehotus minussa sitten saa aikaan? Sen, että ryntään tietysti itse poistamaan kynteni samantien. Kotoa löytyi onneksi joulun alla ostettu X-tran kynsilakanpoistoaine (ennakoin tätä tilannetta onneksi jo valmiiksi), jossa liottelin kynsiäni ja irrottelin niitä sitten saksien kärkien avulla pois. Kaikki sujui hyvin ja kynnet säilyivät ilman pahempia vaurioita.

Ja ai että, kuinka ihanaa onkaan taas lakata kynsiä ihan millä lakalla haluan! (Kun kasvattelin akryyleita pois, korosti osa lakoista ikävästi rakennekynnen ja oman kynnen rajaa.) Olen siis ottanut kaiken ilon irti siitä, että olen taas päässyt irrottelemaan lakkojeni kanssa!

Ihan ensimmäisenä kaivoin esiin kynsitarrani. Jostain syystä en ole raaskinut käyttää niitä kovin usein, sillä noh, nehän kuluvat käytössä! Puhuin kuitenkin itselleni järkeä saaden itseni tajuamaan, että ”entäs sitten, siksihän niitä on ostettukin”. Tästä lähtien kynsitarroja tullaan siis näkemään aktiivisesti kynsissäni.


Kuvissa China Glazen How About a Tumble, jonka totesin kuitenkin olevan parempi alusta Konadeille kuin tarroille.

Ja Konadeista puheenollen otinpa nekin sitten pitkästä aikaa käyttöön:

Tykkään tästä leopardikuviosta, mutta mielestäni kuviot ovat vähän liian tiheässä.Toivoisin niiden olevan laatalla edes hieman harvemmassa, jolloin alla oleva lakka tulisi paremmin esiin.

Lienee syytä korostaa, että otin Konadit tosiaan käyttöön pitkästä aikaa, eli jälki ei ole ihan täydellistä. Täytynee todenteolla alkaa harjoitella näiden isompien kuvioiden kanssa, pienemmät sujuvat onneksi aina hyvin. Olin Konadeista innoissani silloin parisen vuotta sitten, kun niitä ensimmäistä kertaa hankin, mutta en ole enää aikoihin jaksanut näistä niin intoilla.

Kuinka monelta muuten löytyvät Konad-tarvikkeet kotoa? (Ja kuinka moni heistä myös käyttää niitä aktiivisesti…)

Ne, joille käsite ”Konad” on aivan vieras kerrottakoon, että Konad on siis leimasintekniikkaan perustuva kynsienkoristelusysteemi:

Konadeja voi tilata esimerkiksi ihan Nellysta tai suomalaisesta Cesarssohopista ja Googlettelemalla löydät lisää ostopaikkoja sekä upeaa Konadeilla tehtyä kynsitaiteilua.

Ja kun nyt kerran lakoista puhuttiin, niin kerrottakoot tähän väliin, että sain parin lakkapullon jämät käytettyä.

Ensimmäinen loppunut tuote oli Lumenen Quick & Chic kynsilakka sävyssä 14 Matkalla jonnekin. Lumenen lakat ovat periaatteessa ihan kivoja ja tykkään itse kovasti leveästä siveltimestä. Osa sävyistä saisi kuitenkin olla hieman peittävämpiä eikä itse sävyvalikoimakaan ole sellainen, että lähtisin sieltä ensimmäisenä hakemaan lakkaa.

Tämä lakka oli yhdellä kerroksella melko läpikuultava, kahdella jo melko hyvä ja vasta kolmas viimeisteli jäljen minulle mieluisaksi. Sävy oli periaatteessa persikkainen, mutta shiftasi kevyesti viileään.

Ei ihan suosikkisävyni, vaikka ihan hauska olikin. Kuvan lakkaus on kuvattu viime kesänä luonnonvalossa, talven sisävalaistuksessa kuvaaminen vääristi sävyä kovasti. Tuskin tulen kuitenkaan koskaan hankkimaan tätä sävyä lisää, vaikka tosiaan ihan hauska olikin.

Lisäksi Mavalan Minute Quick-Finish loppui:

Hankin tämän verratakseni tätä Mavalan MavaDry pikakuivattajaan ja vaikka tämä ihan mukavaa tavaraa olikin, ei tämä missään tapauksessa vetänyt vertoja MavaDrylle. Minute Quick-Finishistä löydät enemmän kommenttejani täältä.

Otin tavoitteekseni lykätä vuoden ensimmäisen kosmetiikkatuotteen (jälleen niitä Diorin lookkiviisikoita lukuunottamatta) ostamista mahdollisimman pitkälle ja ehdin jo säikähtää, joutuisinko jo nyt ostamaan jotain uutta. Onnekseni wannabe-insinööri pelasti tilanteen ja löysi sattumalta sohvapöydän laatikkoa penkoessaan yhden tällaisen:

Muistankin ihmetelleeni kaikkien näiden loppumista, sillä kuvittelin niitä olleen vielä yhden jäljellä. Oikeassa siis olin. (Lohdullista tietää, että olen vielä suurinpiirtein kuitenkin kartalla kaikista omistamistani tuotteista.)

Tämän ihanuuden ansiosta uskon, ettei minun tarvitse tässä kuussa ostaa itselleni mitään muuta kuin uusi käsivoide. Nähtäväksi jää, kykenenkö pitämään ostokseni vain yhdessä käsivoiteessa…

Kommentit (32)

  1. Nimetön

    Anonyymi: Kuivumisvauhdista on paha sanoa enempää, koska käytän itse aina pikakuivattajaa. Kuvassa lakka tosiaan kolmella kerroksella, eli siitä voi tehdä johtopäätöksensä. Mutta kuten sanoin, on sävy läpikuultava. Eipä tämä omiakaan suosikkejani ollut. 🙂

  2. Juli

    Hei!
    Muuten ihana blogi näin alkuksi:D
    Ostin tuon mavadry nja se on iiihan! Haluaisin tietää mikä laatta tuossa leopardikuviossa on kyseessä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *