Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

You betrayed me!

Olisi mahtavaa saada kertoa uusista, ihanista hajuvesistä, mutta pakko silti kysyä, että olenko ainoa, jota hieman häiritsee, että suurin osa tuoksu-uutuuksista on vain vanhojen tuoksujen maineella ratsastusta? Ymmärrän, että markkinoinnillisesti se on kannattavaa, mutta oikeasti, booooooring!

Prada Kandy Kiss

Prada lanseeraa uuden tuoksun, jonka perin innovatiivinen pullo kantaa kekseliäästi nimeä Prada Candy Kiss. Ohhoh, palkankorotus tämän keksijälle!

YSL Black Opium Nuit Blanche

Yves Saint Laurent lanseeraa tuoksun nimeltä YSL Black Opium Nuit Blanche. Tämä taitaakin nyt olla jo kolmas Black Opium -tuoksu?

DKNY Be Delicious Be Electric

Entäpä pysyykö kukaan enää perässä, kuinka monta kymmentä erilaista DKNY Be Delicius -tuoksua on ennen näitä Be Electric -tuoksuja jo ilmestynyt?

Dior Poison Girl

Jopa vanha kunnon Diorin Poison on saanut uuden seuraajan, Poison Girl -tuoksun,  jolla arvatenkin tavoitellaan nuorempia kuluttajia. Moneskos Poison tämä puolestaan  jo onkaan..?

Marc Jacobs Blush

Marc Jacobs pistää myös tuulemaan ja luo kerralla uudet Blush-tuoksut kaikista kolmesta suosikkituoksustaan!

HUGO Woman Extreme

Hugo Boss tuo myös uuden tuoksun -kekseliäästi HUGO Woman Extremen. (Nuit ja Jour -linjaa jatketaan sitten arvatenkin varmaan taas myöhemmin keväällä, vai mitä, Boss?)

Miehiäkään ei kuitenkaan ole unohdettu tässä kierrätysrumbassa:

HUGO Extreme

Bossilta tulee myyntiin HUGO Extreme…

Armani Code Profumo

Armani tuo miehille oman parfyyminsa Armani Code Profumon muodossa ja siitä huolimatta, että tuoksu on jo ties kuinka mones miesten Code-tuoksu veikkaan, että lankean taas tämänkin pauloihin…

Beackham Aqua Classic

Jopa David Beckham kierrättää ja tuo Classicin ja Classic Bluen rinnalle Aqua Classicin!

Sisäinen markkinoinninopiskelijani taputtaa käsiään ja hymyilee todeten, että firmat ovat ymmärtäneet, kuinka fiksua on hyödyntää vanhojen tuoksujen mainetta ja menestystä ja tuoda niille jatko-osia sen sijaan, että yrittäisi saada kansan tunnistamaan kokonaan uuden tuoksun nimen (se on nimittäin pirun kallista!), mutta samalla se sisäinen kosmetiikkaintoilijani katsoo samoja firmoja halveksuen ja keskisormi pystyssä:

”Te petitte minut. Luotin, että teillä riittäisi kekseliäisyyttä luoda jotain ihan uutta.”

Miltäs tämä teistä tuntuu?

Kommentit (5)

 1. Nanna

  Siis en todellakaan kestä perässä. Ja hyvin usein tuntuu et nuo ”uudet” jotka ratsastaa lähes samalla ulkomuodolla,on lähes samanlaisia alkuperästen kanssa. Oon kyl katkera YSL:stä ja Pradasta,hei c’moon!

 2. EllaA

  Ei Dior, eiiii! Ei Poison ole mikään nuoren ihmisen tuoksu ja sillä ratsastaminen on musta jo törkeetä (oon hämmentävän loukkaantunut ihmiseksi, joka ei edes diggaa Poisoneista, tai Diorin tuoksuista yleensäkään :D). Halvan näköinen toi pullo ja ja ja ja. Tuntuu vaan väärältä. Black Opiumista ei uutta tarvitsisi edes, sen edellisen ymmärrän kyllä. Alkuperäinen on sen verran tujakka, että päiväversio oli ihan mukava lisä, mutta olisi saanut kyllä jäädä siihen. Eli kyllä, meikäläistäkin ärsyttää!

 3. kynsieläin

  Suurin osa nykytuoksuista ei kestä edes parfyymiosaston reunalle saakka, joten ihan sama mitä tekevät kun eivät osaa kunnon parfyymejä tehdä kumminkaan. Mä pysyn klassikoissa, joita mm. Guerlain on tehnyt jo sata vuotta sitten, ne eivät petä ja tuoksu kestää ja kestää…

 4. JonnaH.

  Tuoksufanin silmissä tää on ollut huolestuttava ilmiö jo muutaman vuoden. Toki joukossa on ihan huippujakin flankereita, jotka poikkeavat alkuperäisestä kunnolla, mutta osa on sitten toisintoa. Esim. syksy oli hyvä esimerkki taisi vain Bvlgarilta, Anna Suilta, Juicy Couturelta, Nina Riccilta, Jimmy Choolta, Sensailta ja Marc Jacobsilta tulla tuoksut, jotka eivät olisi flankereita jostain edellisestä tuoksusta.

  Muut jotenkin ymmärrän, mutta sitten jotenkin karua, että arvostetut tuoksutalot kuten Chanel ja Guerlain ovat menneet tähän mukaan. Itse asiassa Guerlainin Thierry Wasser taisi jossain haastattelussa morkata tota oman talonsa tyyliä haluata tuhatta versiota La Petit Robe Noire -tuoksua markkinoille, ei ollut kamalan tyytyväinen siihen. Mutta sitä on tuoksujen markkinointi tänä päivänä. 🙁

 5. Too

  Hei Virve!

  Tämä menee nyt ko. postauksesta aivan ohi, mutta lähestyn muutamalla postaustoiveella aiheista, joista tietoa tuntuu löytyvän ainakin suomeksi huonosti (tai sitten olen maailmanluokan käsi etsimisessä, sekin on mahdollista ;))

  Mutta: Koska olet armoitettu inci-guru ja ainesosaekspertti extraodinaire, pyytäisin asiantuntemustasi seuraavissa kosmetiikkaviidakon vaikeaselkoisissa aiheissa:

  – Eteeriset öljyt ja raskaus? Mitkä ylipäätään ovat eteerisiä öljyjä, mitkä ”tavallisia” öljyjä (listaa nimistä, suomeksi tai vaikka latinaksi, että tunnistaisi purkista)? Iholle niitä ei sovi sellaisenaan sivellä, sen tiedän, mutta entä esim. löylyssä höyrystyvät ja hengitettävät löylytipat, kasvo-/ihoöljyt? Mitkä ovat turvallisia tuotteita? Puhdas+:n kasvoöljyt? Weledan manteliöljy? Dermosilin porkkanaöljy? Turvallisena kehuttu Weledakin alkoi jo epäilyttää, kun tarpeeksi selasin nettiä…

  -Methylisothiazolinone ja methylchloroisothiazolinone säilöntäaineina. Parabeenien korvaajia, mutta kamalia allergisoijia(?) Mitä muita vaaroja, esim. raskaana olevalle? Periaatteessa kaikki mahdollinen asiasta kiinnostaa. Huomasin esimerkiksi, että Freemanin tuotteisiin on pikkuhiljaa hiipinyt parabeeniton-merkintä ja inciin noita kahta alussa mainittua (jopa sinunkin täällä kehumaasi päärynä-kasvoputsariin, jonka koostumustakin on muutettu, hyvästi salisyylihappo, buu!).

  Pahoitteluni, jos olet jo näistä aiheista postannut, en googlettamalla löytänyt. Pelkkiä linkkejäkin luotettaviin lähteisiin arvostettaisiin kovasti. Kiitos kaunis jo etukäteen. Tule apuun Virve!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *