Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Yksinään on kiva pelata

Yksinään on kiva pelata, sillä pelin sääntöjä voi muuttaa koska tahansa ilman, että kellään on mitään nillittämistä asiasta.

Jos esimerkiksi ensin päättää, että kuukauden kosmetiikkabudetti on 20 euroa ja sillä rahalla on tehtävä kaikki hankinnat, voikin yhtäkkiä päättää, että 20 euroa ei pidäkään sisällään niitä tuotteita, jotka on pakko hankkia vanhojen vastaavien loputtua. Eihän tämä sääntöjen muuttaminen tietysti reilua ole, mutta hei, siksi minä pelaankin yksin!

(Ymmärrätte jo varmasti, mihin tämä alku johtaa…)

Olin tosiaan viikonloppuna äitini hellässä hoivassa ja kävimme mm. Helsingissa pyörähtämässä. (Kipsattua ja murtunutta rannetta ei voi kääntää, mutta kipsihän on mitä mainioin paikka roikottaa ostoskasseja…)

Huomasin pari päivää sitten, että käyttämäni Lumenen kulmavaha on todella kuivahanut eikä siitä enää pahemmin irtoa väriä. Ihmekös tuo tosin, kun tuote oli ollut päivittäisessä käytössä jo puoli vuotta.

Olen käyttänyt Lumenen kulmavahaa jo vuosia ja sitä ennen käytin Lumenen kulmageeliä, joka tätä vahaa edelsi, joten olen suht kyllästynyt Lumeneen (välissä olen tosin kokeillut edesmenneet Maybellinen ja Diorin kulmageelit). Tuotteessa ei ole mitään vikaa ja minusta se onkin aivan loistava, sillä se antaa hyvän pidon sekä värin tummuutta saa annosteltua sopivasti: yksi sipaisu vaaleammille kulmille, pari sipaisua tummemmille ja ihan uusi kerros päälle vanhan hieman kuivahdettua vieläkin tummempaa tulosta tavoitellessa. Nyt minä kuitenkin vain tahdon kokeilla jotain muuta, sillä tämä alkoi tuntua todella tylsältä.

Lumenen kulmavahalla on hintaa 7,50 euroa ja ainakin yhdessä kulmakynän kanssa käytettynä tämä säilyy hyvänä noin puoli vuotta, mikäli tuotetta käyttää päivittäin. Puuterimaisen kulmatuotteen kanssa käyttöikä saattaa olla lyhyempi.

Omat kulmakarvani kasvavat tosiaan melko pitkiksi (kiitos isän ja ukkini, joista jälkimmäisen kulmakarvatkin leikattiin aina parturikäynnin yhteydessä) ja ovatpa vielä varsin kurittomat kasvusuuntansa kanssakin, joten ne paikoillaan pitävä tuote on ehdottomasti tarpeen. Lisäksi tahdon, että tuotteessa on hieman väriä. Ja tämäpäs vasta hankala yhtälö onkin, sillä värillistä kulmageeliä (tai kulmavahaa) ei meinaa enää nykyään löytyä oikein miltään sarjalta!

Onneksi MAC pelasti minut ja sain korkata eräänlaisen MAC-neitsyyteni ostamalla ensimmäistä kertaa elämässäni MAC:in tuotteen (aiemmat MAC:in tuotteenihan olen saanut lahjaksi):

MAC:in Brow Set on kulmageeli, josta löytyy muutamaa eri sävyä. Itse valitsin sävyistä tummimman eli Minkin, jonka harmikseni luin myöhemmin olevan vain LE-tuote (LE -tuote eli Limited Edition -tuote, eli OS-tuote eli One Shot -tuote eli kausituote, eli tuote, joita myyntiin tulleiden loputtua ei tulisi enää lisää).

Mietin aluksi, tahtoisinko maksaa tästä kokeilusta 15 euroa, jos saisin varmasti hyvän tuotteen puoleen hintaan. Onneksi tahdoin, sillä tämä on aivan loistava tuote. Kulmat pysyvät hyvin ojennuksessa ja sävy on aivan täydellinen. Pakkauskin on varsin tyylikäs. Rakastuin. (Lopputulos näkyy esimerkiksi eilisen postauksen kuvassa, jossa geelin alla on YSL:n kulmakynää sävyssä 5.)

Ja voi kuinka nyt ärsyttääkään, että tämä on vain LE-tuote! Sävy on nimittäin aivan täydellisen viileä ja ihana tumma harmaanruskea. Mieleni melkeinpä tekisi pyytää äitiäni noutamaan minulle toinen kappale jemmaan samalla, kun hän käy Hulluilla Päivillä, mutta taidan luottaa siihen, että keksitte ehdottaa minulle jotain muuta kokeiltavaa siihen mennessä, kun tämä loppuu.

Eli kertokaa ihmeessä, jos tiedätte jonkun värillisen kulmavahan tai -geelin tässä postauksessa mainittujen lisäksi! (Ja kertokaa myös, mikäli olette kokeilleet MAC:in Brow setin ja tykänneet tai olleet tykkäämättä.)

Kommentit (20)

 1. Anonyymi

  Et ole tainnut huomata kommentiani, joka koski bareMineralsia. 🙂 Kysäsin vaan sitä, että kannattaisiko minun tilata aloituspakkauksen lisäksi sävy Fair (nykyinen meikkivoiteeni on Lorealin True Match sävyssä Ivory)?

 2. Nimetön

  Anonyymi: Oh, anteeksi, muistan nyt kyllä lukeneeni, mutta jäänyt kokonaan vahingossa vastaamatta.
  Tuota 1N sävyä (joka Ivory muistaakseni on) lähimmäksi menevät tosiaan Fairly Light ja Fair ja jos iho oikeasti on vaalea, on tuo Fair parempi. Voithan toki kokeilla ensin aloitussetin Fairly Lightilla ja ostaa sitten perästä Fairin, jos siltä tuntuu. 🙂

 3. Elina

  Heippa, osaisitko kertoa, missä sarjassa olisi kylmän sävyisiä kulmakyniä? Minulla on luonnostaan keskitummat kulmat ja käytän niihin tällä hetkellä Rimmelin vaaleanruskeaa kulmakynää, mutta tämä (kuten kaikki muutkin ruskeat aikaisemmin kokeilemani kulmakynät) jättää värin sellaiseksi punertavan oranssiksi iholleni. Minulla on kylmäpohjainen iho, joten tuo punertavuus häiritsee todella! Kannatatko muuten yleensä ottaen mieluummin kulmakyniä vai kulmaväriä, joka laitetaan siveltimellä? Tulisiko siveltimellä laitetulla värillä luonnollisempi lopputulos?

 4. Nimetön

  Elina: Lumenen kulmakynä sävyssä 2 voisi olla nappi valinta. Tuo on tuollainen harmaanruskea, eli kylmään menevä.
  Ihan makuasia, tykkääkö kynästä vai puuterimaisesta tuotteesta. 🙂

 5. Anonyymi

  Hei! Oletko koskaan kokeillut Talikan Eyebrow extender:iä? Minua kiinnostaisi kuulla juttua tuotteesta. Sen pitäisi vahvistaa kulmia, pitää ne kuosissaan ja sitä saa kolmena eri sävynä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *