Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Yhteenvetojen paluu(lupaus)

Kun vajaat seitsemän vuotta sitten aloitin kirjoittamaan blogiani sain kuulla siitä välillä mielenkiintoisia kommentteja: ”Ai, se on se blogi, jossa kuvataan tyhjiä purkkeja. Friikkiä!” Siitä huolimatta, että moni piti lähtökohtaa outona maailman ja Suomen ollessa siinä vaiheessa lähinnä tottunut blogipostauksiin, joissa esitellään vain uutuuksia ja käytössä olevia suosikkituotteita vetosi se silti ilmeisesti ihmisiin, sillä kosmetiikkavarastojeni tyhjenemisen seuraaminen oli nimenomaan se juttu, jonka vuoksi monet palasivat blogiini yhä uudelleen ja uudelleen.
Aluksi lähes jokaisesta postauksestani löytyi tyhjeneviä kosmetiikkapurkkeja. Myöhemmin keskitin tyhjien purkkien esittelyn kuukausittaisiin loppuneet kosmetiikkatuotteeni yhteenkokoaviin postauksiin, jotka nekin olivat silti yhtä yllättävän pidettyjä ja toivottuja. 
Viimeaikoina omia loppuneiden tuotteiden postauksiani ei ole blogissani liiemmin näkynyt. On tosin silti ollut hauskaa huomata, kuinka loppuneiden kosmetiikkapurkkien kuvailusta on suomalaisessa blogiskenessä tullut viimevuosina trendikäs ilmiö, jota moni muukin bloggaaja tekee. Nykyään se on normaalia, ei enää poikkeavaa. (Ulkomaalaisissa blogeissa tähän ilmiöön tosin törmää harvemmin.)
Syy, miksi oma kuvailuni on jäänyt on niinkin tylsässä ja yksinkertaisessa asiassa kuin leikkisästi ilmaistuna aiemmassa kiertolaiselämässäni. Reissasin jatkuvasti parin maan ja laivatyön välillä ja tuotteita oli kokoajan siellä täällä. Ei vaan ollut sitä varsinaista kotia ja kiintopistettä, jossa olisin voinut päivästä toiseen käyttää samoja tuotteita ja koota ne sitten saman katon alla yhteen paikkaan, josta voisin ne kuukauden päätteeksi nostaa kuvattaviksi. Ja olisihan se ihan oikeasti ollut aika hassua lennättää tyhiä kosmetiikkapurkkeja mukanaan ihan vaan voidakseen kuvata ne kaikki yhdessä.
Purkkipostauksia kaivanneiden iloksi voin kuitenkin kertoa, että tukholmalaistumiseni myötä kiertolaiselämäni on viimen saatettu päätökseen ja minulla on tosiaan enää vain yksi ja ainoa osoite, jossa purkkejani kulutan. Tämä tarkoittaa sitä, että voin jälleen palata ynnäilemään kuukausittain yhteen edellisen kuukauden loppuneita tuotteita ja nostaa niiden joukosta esiin helmiä ja huteja.
Siitäkin huolimatta, etten kesälläkään vielä saanut aikaiseksi (pienistä lupailuistani huolimatta…) kirjoittaa teille jälleen yhteenvetopostauksia säästin sentän kaikki touko-elokuun aikana tyhjentyneet tuotteet allaolevaa yhteiskuvaa varten.  Ottaen kuitenkin huomioon, että tässä ovat kaikki neljässä kuukaudessa minulta tyhjentyneet purkit (joita on yleensä jo kuukausitasollakin ollut merkittävä määrä) huomaa selvästi, etten tosiaankaan ehtinyt kesälläkään olla yhdessä paikassa pitkään kuluttamassa purkkejani. Kesän jäljiltä minulla onkin nyt täällä kotona mieletön määrä tuotteita, jotka ovat aivan lopuillaan ja jotka minun täytyisi nyt malttaa käyttää pois ennen uusien ja ihanien, käyttövuoroaan odottavien tuotteiden korkkaamista. Palaillaan niihin siis pian!
Ketkä tykkäävät lukea postauksia loppuunkulutetuista tuotteista?

Kommentit (19)

 1. Anonyymi

  Joo..näitä oon odottanut. Ja lukenut vanhoja roskapostauksia uudelleen ja uudelleen. Että oonkin outo;)

 2. Anonyymi

  Taidan olla siinä mielessä blogisi lukijakunnan vähemmistöä, että käytän kosmetiikkaa todella vähän. Joo, meikkaan päivittäin, mutta se on sellasta puuteri-ripsiväri-huulirasva-meikkaamista. Kasvorasvat yms on aina samaa erisania. Syy, miksi olen blogiisi eksynyt on juurikin nämä yhteenvetopostaukset. Ja tämä siksi, että olen itse neuroottisuuteen asti tarkka siitä, että tavarat kulutetaan kunnolla loppuun tai laitetaan kiertoon. Minusta on siis miellyttävää seurata, kuinka jonkun muunkin tavaramäärä pienenee 😀

 3. virve

  Ihana kuulla, että noin moni on kaivannut niitä. Kyllä niiden sitten on ehdottomasti aika palata! 🙂

 4. Mimas Hälsa&Skönhet

  Minä tykkään (Tai siis, RAKASTAN) nämä "Loppuneet" postaukset!! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *