Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Yhteenveto numero 8

Tänään on taas yhteenvetopostauksen vuoro. Olin töissä jälleen kymmenen päivää ja jätin viimeksi töistä lähtiessäni hyttiini odottamaan mooonta loppumaisillaan olevaa tuotetta, joten pääsin tässä työpassissa nauttimaan useasti tuotteiden loppuunkulumisesta. Luvassa on siis pitkä postaus.

Täysikokoisia tuotteita loppui nimittäin 11 kappaletta!

Myös matkakokoisia tuotteita käytin pois useita.

Ensinnäkin Sensain 38-mascaran Volume-versio alkoi olla sen verran kuivaa, että viskasin sen menemään. Mascaran on varsin mukava tuote nopeaksi aamumeikiksi töissä, kun tahdon vain äkkiä löytää silmät päähäni ja pestä tuotteen iltapäivällä suihkussa vaivatta pois, mutta vaikka mascara onkin tuuheuttava, on sen ”tuuheuttava” jälki silti varsin kevyt.

Pahoittelen, ettei minulla ole tästä tähän hätään tarkempaa kuvaesittelyä.

Kosteutuspuolelta käytin loppuun myös Lumenelta saamani Berry Refresh -linjan herkullisen Kiinteyttävän Vartaloemulsion sekä Hoitavan vartalovoiteen. Esittelen näitä lähiaikoina enemmän, mutta en malta olla jo nyt sanomatta, että tykkäsin kovasti Kiinteyttävän Vartaloemulsion vadelmaisen marjaisasta tuoksusta ja hieman täyteläiseenpäin olevasta koostumuksesta, joka kosteutti ihoni hyvin imeytyen kuitenkin mukavasti.

Loppuun kului myös yksi erityismaininnan ansaitseva tuote. Bootsin oma Intensive Foot Softener -jalkavoide oli nimittäin aivan loistava kosteuttaja!

Olin ostanut tuotteen sen loistavan kuuloista INCI-listaa kaupassa tavaillen eikä ostopäätös mennyt yhtään pieleen, sillä tämä kilpailee nyt mielessäni parhaan jalkavoiteen paikasta Schollin Syväkosteuttavan jalkavoiteen rinnalla. Jalkani tarvitsevat nimenomaan tehokkaasti kosteuttavaa voidetta, eivät niinkään virkistävää, piristävää, lämmittävää tai kovettumia poistavaa, vaan kosteuttavaa ja sitä kautta kovettumia ehkäisevää voidetta ja tämä oli juuri sellainen tehokosteuttaja ja ihon pehmittäjä. Jalat ovat olleet tätä käyttäessä ihanan pehmeät ja sileät ja käyttäisin tätä lisää koska vaan!

Moni Bootsin oma tuote on osoittautunut minulla jo loistavaksi ja teen varmasti lisää kokeiluja firman omilla tuotteilla Englantiin syksyllä muutettuani!

Työpassini aikana loppuun kului myös toinen jalkavoide, joka oli blogini kautta saatu Relaxantinjalkavoide paleleville jaloille. Tästä voiteesta löytyy aiempaa juttua täältä.

Minusta tuntuneen pienen ikuisuuden jälkeen loppuun kului myös L’orealin Gentle Eye Make-Up Remover, joka on siis hellävarainen vesiliukoisen silmämeikin poistoon tarkoitettu neste. Tuote oli tosiaan hellävarainen eikä kirvellyt silmiäni (mitä jotkut silmämeikinpoistoaineet saattavat joskus tehdä) ja poisti kyllä hyvin vesiliukoisen silmämeikin, mutta olen itse enemmän kaksifaasisten silmämeikinpoistoaineiden ystävä, sillä tunnen saavani niillä kaiken silmämeikin pois helpommin, nopeammin ja vähemmällä vaivalla, joten en uusisi tämän ostoa ihan vaan sen vuoksi.

Yhteiskuvassa ei (tietenkään) näkynyt Lushin Honey I Washed the Kids -palasaippuaa, jonka myös kulutin loppuun.


Näytekoko samasta saippuasta.

Honey I Washed the kids on oma lempparini Lushin saippuoista tuoksunsa puolesta. Vaikka nimi niin vihjaakin, ei saippua varsinaisesti tuoksu hunajaiselle, vaan enemmän pehmeälle toffeekarkille (kuulemma ”keitetylle toffeelle”). Tämä on IHANA! Saippua pesee hyvin, mutta hellävaraisesti ja sopii minusta koko perheenkin käyttöön.

Myös luonnonkosmetiikkapuolella tapahtuu, sillä kulutin loppuun EcoCert -sertifikaatinkin saaneen käsivoiteen.

BeSave!-merkin Nutritious Softening Hand Cream oli mukavan kosteuttava apu töissä helposti kuivuville käsilleni ja sen koostumus tuntui tuotelupauksen mukaisesti suorastaan sulavan iholleni. Kosteustehot riittivät hyvään yökosteutukseen, mutta kevyemmin annosteltuna voide kuitenkin imeytyi päiväkäytössä käsiin melko hyvin.

Tuotteessa oli jännä minulle Korkeasaaren mieleentuova tuoksu, minkä vuoksi suosin tuotetta mielummin yökäytössä, kun en joutunut haistelemaan käsiäni… Näitä blogini kautta saatuja käsivoiteita on jäljellä vielä toinenkin, jonka käytän hyvillä mielin pois.

Hiustuotteiden loppuminen on myös aina mukavaa ja käytinkin niitäkin loppuun tässä työpassissa muutaman.

Blogini kautta saatu kuivemmille hiuksille suunattu Doven Nourishing Oil Care Shampoo oli sopivan hellävaraisen tuntuinen ja mukava perusshampoo, joka sisältää niin kosteuttavia aineosia kuin ihan vaan silikoniakin ja selvitti tukkaa hieman jo pesuvaiheessa. Saattaisin kaivata tämän rinnalle pesevämpää shampoota aina silloin tällöin käyttäessä, mutta kuivemmalle tukalle ja päänahalle tämä on varmasti mukava perusshampoo.

Hauskaa oli muuten huomata, että tuotteen sisältö ja veden jälkainen pääraaka-aine (ja sen apuaine) saattaa vaihdella eri pulloissa… Mistäköhän tämä johtuu? Minulla oli versio A.

Hiustuotteista käytin loppuun myös Kiehl’sin Olive Fruit Oil Deeply Reparative Hair Maskin. Naamio tuntui tukassa mukavalta, mutta en nyt löydä tästä mitään erityisen syvästi korjaavaa. Tuotteessa on muutama peruskosteuttava ja -pehmittävä aineosa sekä yhtä hiuksia tehokkaasti siloittavaa silikonia ja hieman nimessäkin mainittua oliiviöljyä sekä avokaado- ja auringonkukkaöljyä, mutta sisältö oli varsin simppeli enkä maksaisi tästä hirveästi. Hiukset tuntuivat tällä muhittelun jälkeen kuitenkin mukavan sileiltä ja pehmeiltä, eli lopputulos oli varsin hyvä, vaikkei mitään poikkeavan tai erityisen mieletöntä.

Asennevammani Kiehl’sin tuotteita kohtaan siis jatkunee.

Työpassini aikana minulta kului loppuun myös yksi hiuslakka. Muotoilutuotteiden loppuminen on minulle harvinaista herkkua, joten KMS California Hair Stay -hiuslakan loppuminen oli hieno hetki. Tuotteesta tulossa postausta lähiaikoina.

Koska yritän tosiaan epätoivoisesti saada loppumaan kaikkea mahdollista, käytin pois myös muutaman näytekoon Dermalogican puhdistustuotteista.

Puhdistustuotteiden pussitetut näytekoot ovat näppäriä, mutta en koskaan uskalla ottaa niitä reissuun tai yökylään mukaan, sillä niiden riittoisuus on rajallista. Mitä jos tarvitsenkin juuri sinä iltana hieman enemmän putsaria? Tämän vuoksi nämä näytepussit oli hyvä kuluttaa pois valvotuissa olosuhteissa.

Näytepusseista kolme oli Dermalogican Ultra Calming Cleanseria, joka oli oikein mukava perus puhdistustuote, jonka luvattiin jopa sopivan silmämeikinkin poistoon. Tuote oli koostumukseltaan hieman emulsion ja geelin välimaastoa ja puhdisti ihon hyvin jättämättä sitä lähmäiseksi tai vastaavasti yhtään kiristäväksikään. Okein mukavan tuntuinen tuote, josta en osaa oikein sanoa enepää näiden muutamien kokeilujeni perusteella. Niiden perusteella voisin kuitenkin käyttää tätä enemmänkin.

Toinen Dermatologicalta kokeilemani näyte oli Dermal Clay Cleanseria, jota käytin vain yhden näytepussin verran, mutta joka sekin oli minulle aivan tarpeeksi. Tuote oli koostumukseltaan tosiaan hieman kuin ohutta, vaaleaa savea ja teki todella puhdistavan tuntuista jälkeä jättäen iholle viileän freesin nipistelevän tunteen. Tämä on siis tuote niille, jotka todellakin tykkäävät siitä viileänvirkistävästä tunteesta! Itse en ole niin sen perään ja vaikkei tuote mitään kiristävän puhdasta jälkeä tehnytkään, en en vaan innostunut yhtään sen liiallisen freesistä jäljestä. Passaisin siis jatkossa.

Loppuun kului myös vihdoin vuosien jemmailun jälkeen OPI:n käsilaukkukokoinen Avojuice Cran & Berry Juice -käsivoide. Olen tosiaan säästellyt tämän jämiä ikuisuuden, sillä tämä on ollut aivan loistava laukkutuote kevyen koostumuksensa vuoksi. Mikään tehokosteuttaja tämä ei ole, mutta siloittaa ja kosteuttaa ihoa mukavasti ennen kaikkea imeytyen iholle nopeasti. Opin Avojuice-käsi-ja vartalovoiteissa on vaikka mitä ihania herkkutuoksuja, jotka eivät välttämättä ole herkkänenäisimpien juttu, mutta meille tuoksuista nautiskelijoille aivan ihania. Oma suosikkini on todella omenainen Crisp Apple Juicie.

Pääsin parin viimeviikon aikana tutustumaan myös Sensain uuteen Prime Solutions -hoitonesteeseen, johon palaan tarkemmin myöhemmin kulutettuani loppuun vielä toisenkin tuotteen näytekoon.

Samoin näistä kahdesta näytekokoisesta käyttämästäni Sensain uutuudesta, Cellular Performance -linjan Lifting Radiance Concentratesta ja Lifting Radiance Creamista on tulossa tarkempaa juttua lähiaikoina.

Sain käytettyä myös Weledan Foot Balmin matkakoon pois. Tästä tuotteesta löytyy tarkempi esittely täältä.

Kokeilin myös jälleen näytetuubin verran REN-merkin Glycolactic Skin Renewal Peel Maskia, joka kulkee nykyään nimellä Glycolactic Radiance Renewal Mask. Tuotteen teho perustuu sen ihoa kemiallisesti kuoriviin aineisiin ja naamio saa iholla aikaan pienen pientä kutittelua. Tuote oli perusmukava, mutta tykkään ehkä kuitenkin enemmän ”oikeista” kuorinnoista.

Näytekokoisista tuotteista totesin kuivahtaneeksi toisenkin lämpimällä vedellä lähtevän mascaran, Estee Lauderin Double Wearin. Tykkään tästä lämpimän veden mascarasta eniten, sillä tämä tekee kaikista kokeilemistani ripsiin eniten tuuheutta, mutta erottelee ne silti kauniisti.

Pahoittelen, ettei minulla ole tästäkään ripsikuvia.

Viimeinen kokeiluni oli Biothermin Biosourcen Hydra-Mineral Cleanser Toning Moussen normaalista sekaiholle tarkoitetulla minituubilla, josta riitti ainetta muutamiin käyttökertoihin. Olin olettanut tämän olevan melkoisen pesevää, mutta loppujen lopuksi tämä olikin melko mukava tuote tehokkaiden, muttei silti liian tujujen pesutehojensa vuoksi. Voisin jopa harkita ostavani tätä veden kanssa vaahtoavaa puhdistusmoussea täysikokoisenkin tuubin verran joskus.

Tällainen tarina tällä kertaa.

Kommentit (5)

 1. juárez

  Olen itse läpikäynyt lähestulkoon kaikki dermalogican tuotteet ja täytyy kyllä sanoa että kyseisen merkin tuotteet ovat keskimäärin todella ylihinnoiteltuja suhteutettuna niiden vaikutuksiin ja käyttömukavuuksiin. Olisin kovasti halunnut tykätä tuotteista, etenkin herkkähipiäisenä juurikin tuosta ultracalminista mutta markkinoilla on NIIN PALJON PAREMPIAkin tuotteita myös edullisimmista sarjoista. Sensaipostausta odotellen!! 🙂

 2. Anonyymi

  Minäkin tykkään Double Wearista lämpimän veden maskaroista eniten. Oletkohan kokeillut L'Orealin lämpimän veden maskaraa Beauty Tubes (muistaakseni)? Joku Estee Lauderia halvempi olisi nimittäin sopivampi kukkarolleni…

 3. Anonyymi

  Onneksi postauksen sisältö oli uusi vaikka otsikko oli jo kerran käytetty 🙂

 4. virve

  Ups, lyhyt matikka… 🙂

  Korjasin. 🙂

 5. Anonyymi

  Virve, musta on hirmuhirmu ihanaa että muutat englantiin syksyllä että saan kuulla lisää kaikista bootsista/superdrugista/yms myytävistä tuotteista,enkuissa kun asun ja olen nimittäin niin huono kosmetiikka shoppaaja kun en oikein uskalla ostaa mitään uutta tietämättä mimmosta se loppupeileissä on. Viimeisen vuoden aikana tän blogin jutut on saanu mut ostamaan vaikka mitä suosittelujen jälkeen joten kiitos ihan tosi paljon blogista ja bootsipostauksista! xx

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *