Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Yhteenvedon tynkää

Muutama tuote pienistä mukaantulleista kosmetiikkakätköistäni loppui lomakuukauteni aikana, joten tänään pieni yhteenveto niistä.
L’orealin hiusväripaketin hoitoaineet olivat käteviä tuotteita kantaa mukana, silä ne hoitavat tukan ihanan pehmeäksi ja sileäksi ilman, että mukana tarvitsee kantaa erilaisia jätettäviä hoitoaineita. Näitä saisi saada isommissakin pakkauksissa! Käytin niitä siis loppuun kaksi mukanani tuomaa sekä yhden täällä hankitun hiusvärin mukana tulleen. Yritin käyttää näitä nuukaillen, sillä en halunnut ostaa täältä hoitoainetta. (Tai no halusin, mutta olin päättänyt tuoda sellaisen Suomesta seuraavan kerran…)
Käytin pois myös Wellan Brilliance Tehohoidon näytepakkauksen (ihan mukavasti hiuksia siloittava ja pehmentävä tuote, ei mikään ihmeaine tosin) sekä Pour Karite -merkin Repair Conditioner Normal to Very Dry Hair -näytteen. 


 
Pour Kariten viidestä kymmeneen minuuttia vaikutusaikaa vaatineen hoitoaineen tehot eivät oikein riittäneet tukalleni, joten suosin jatkossakin hieman siloittavampia tuotteita ja passaan tämän.
Myös jo aiemmin useamman kommentin saanut Soap & Gloryn Clean on Me -suihkugeelin matkakoko tyhjeni jättäen minut ikävöimään peräänsä. Pidän tämän tuoksusta hulluna, mutta olisiko tylsää hankkia uusi vastaava täysikokoinen tuote?
Vartalotuotteiden osastolta loppuun kului myös yksi vasta Lontoosta hankittu tuote:
Palmer’s -merkin käsille, jaloille ja muuten vaan superkuiville kohdille käyttämäi Cocoa Butter Formula with Vitamin E -linjan voide kului jo loppuun, mutta pyhitän Palmer’sin tuotteilleni myöhemmin oman postauksensa, jossa esittelen ne tarkemmin..
Loppuneista kasvojenhoitotuotteista puolestaan uusin ja yllättävin tuttavuus oli AHAVAn 3-in-1 Mineral Toning Cleanser.
Olin tietoinen, että tuotteen voi pyyhkiä kasvoilta pois pelkällä paperilla, mutta en ollut tietoinen, että tuotteessa nimenomaan kehotettiin siihen eikä vesipesuun. Käytin tuotetta kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena poistaen sillä silmämeikinkin onnistuneesti. Ilman puhdistusliinaa tai toista puhdistusvaihetta voi tämä yksinään käytettynä ja vedellä pois huuhdottuna jättää iholle hieman kalvon tuntua, mutta minulla tämä toimi kaksoispuhdistuksessa loistavasti.
Iho oli putsarin jälkeen pehmeä ja puhdas, muttei yhtään kiristävän tuntuinen. Voisin siis hyvinkin käyttää tätä myös isomman tuubillisen.
Koska kaikki pienetkin loppuneet tuotteet lasketaan, mainitsen tämänkin: Academien näytekokoinen Gentle Peeling Cleanser 2in1 kului loppuun, mutta koska tästä on kahden käyttökerran jälkeen lähes mahdotonta sanoa mitään sen kummempaa, jätän tarkemman analysoinnin. Tuote oli siis hyvä perus puhdistusmaito, jossa oli hieman hellävaraisia, ihoa kuorivia rakeita. Maito huuhtoutui helposti pois vedellä ja iho jäi sen jäljiltä puhtaaksi ja pehmeäksi.
Onneksi myös jotain täysikokoista kului loppuun.
Aiemmin kehumani Lumenen Premium Beautyn Uudistava Tehoöljy on tuote, jolle menetin sydämeni, joten tätä on saatava vielä joskus lisää. Aiemman postaukseni tuotteesta voit lukea täältä.
Myös hiustuotteiden puolelta on kulunut loppuun jotain täysikokoistakin.
TRESemmén Heat Defence Smooth Styling Spray oli tuote, jota käytin pesun jälkeen kosteaan tukkaani tuomaan siloitusta ja avaamaan takkuja sekä auttamaan hiuksia pysymään sileinä suoristusrautakäsittelyn jäljiltä.
Tuote oli sinäänsä ihan asiansa ajava, hiukset siloittava perussuihke, mutta koska saan saman vaikutuksen ja paljon enemmänkin suosikillani John Friedan 3-Day Straight -suihkeellakin, en osta tätä enää.
Myös matkakokoinen shampooni kului muuten loppuun, mutta koska pakkaus ei sisältänyt enää tuota Cutrinin shampoota, jota siinä oli alun perin ollut, en viitsi kommentoida sitä sen enempää.


Meikkirintamalla tapahtui muuten puolestaan jotain aivan upeaa kahden luomivärinjämän kuluttua loppuun!
Kahteen eri Diorin viisikkoon koottuun kokoonpanoon tapahtui muutosta, kun molemmista kului loppuun yksi osaanottaja (kuvissa näkyvillä vielä pienet värijämät). Harmaa sävy oli muistaakseni alunperin Incognito -paletista ja vihertävänruskeankultainen puolestaan Iridescent Leather -kausipaletista.
Siirsin lopulta tyhjät napit ja tyhjentymässä olevat napit samaan palettiin ja keskityn epätoivoisena sen sävyjen kuluttamiseen.
Suurena missionanihan oli saada näitä Diorin sävyjä kulumaan loppuun vuoden loppuun mennessä kymmenen sävyn verran, mutta veikkaanpa, ettei se ole millään muotoa mahdollista. Tyytyisin kyllä varsin hyvin viiteenkin sävyyn, sillä se tarkottaisi jo yhden kokonaisen paletin poisheittämistä!
Paitsi että kaksi luommiväriä kului loppuun, heitin pois myös yhden jo pidempään auki olleen mascaran.
Natural Coden Dual Booster Mascara ei vakuuttanut minua aluksi, mutta massan kuivuttua hieman loppua kohti oli tuote jo huomattavasti toimivampi ripsissäni. Viimeiset kuukaudet käytinkin tuotetta siis mielelläni, mutta uutta en hankkisi.
Yksi hieno juttu oli myös se, että yksi Essien kynsilakoistani kului loppuun. Kyseessä oli yhdeksi tämän kesän suosikkilakseni valikoitunut Essien useampi vuosi sitten blogin kautta saamani (kapealla harjalla oleva) Pink Parka.
Tämä on ensimmäinen loppunut Essien lakkani ja koska kynsilakkojen loppuminen on muutenkin harvinaista herkkua, oli tapahtuma poikkeuksellisen erityinen. Lisäksi tämä myös tietysti tarkoittaa sitä, että saan tuoda Suomesta mukanani Englantiin jonkun uuden korvaavan kynsilakan!
Kuvasta puuttuvat Soap & Gloryn suihkugeeli sekä Ahavan putsari.
Loppuneita tuotteita oli siis melkoisen mukavasti ja kotiin jäi odottamaan vielä useita loppumaisillaan olevia tuotteita (joita en olisi millään malttanut sinne jättää). Ja kun vielä töissä hytissäkin on useita samassa jamassa olevia tuotteita, etenee vähennysprojekti lähitulevaisuudessa oikein mallikkaasti!
Ja niin, olen kertonut, että olen Suomessa yrittänyt kierrättää kosmetiikkajätteeni. Lontoossakin sitä nimittäin voi tehdä.
Täällä voi kierrättää kodin muovit, lasipullot, paperit ja pahvit, tölkit, aerosolit sekä folion. Melkolailla kaiken voi siis kierrättää ja meilläkin on lähiroskiksessa omat kierrätyslaatikkomme. Mielenkiintoisinta onkin kuitenkin se, kuinka kierrätys tapahtuu…
Täällä on nimittäin kierrätyslaatikoita, mutta toisin kun suomalaisittain voisi oletta, ei jokaiselle kierrätettävälle asialle tietenkään ole omaa laatikkoaan. Mitä ihmeen järkeä olisikaan lajitella pahvit omaan laatikkoonsa, lasi omaan laatikkoonsa ja muovinen energiajäte omaan laatikkoonsa? Eehei, ja kuka sitä paitsi edes muistaisi, mikä laatikko on mitäkin varten tai jaksaisi nähdä moista vaivaa? Ei kukaan tietenkään. Siksi englantilainen ratkaisu onkin laittaa KAIKKI KIERRÄTETTÄVÄ JÄTE SAMAAN LAATIKKOON:
 Ei, en vitsaile. Tuohon samaan laatikkoon tosiaan laitettaan kaikki sen kyljessä mainittu ja kierrätysjätteet lajitellaan sitten roskien keräyksen ja laatikon tyhjennyksen jälkeen erikseen omiin osioihinsa käsin ja koneellisesti.
Vaikka kuinka rakastan tätä maata, en vaan voi sille mitään, etten aina pysy mukana paikallisessa järjenjuoksussa…

Kommentit (9)

 1. kati

  Menin naureskelemaan tätä englantilaista kierrätystapaa insinöörimiehelleni.. ja sainkin sitten pitkän selostuksen siitä miksi tuo englantilainen tapa ei olekaan yhtään tyhmä.

  Nimittäin on huomattavasti kalliimpaa järjestää niin että on monta kierrätyslaatikkoa, joita käy tyhjentämässä useita eri jäteautoja. Halvempaa on kuljettaa kaikki yhdessä möykyssä jätteenkäsittelylaitokselle tms. jossa nykyaikaiset lajittelulinjastot tunnistavat automaattisesti kyseessä olevan materiaalin ja robotti kerää ne linjastolta. Ah että tuo insinöörin maailma onkin välillä niin toinen kuin tällaisen tavallisen talliaisen.

  • Anonyymi

   Itse kuvittelin työntekijöiden hoitavan lajittelun liukuhihnalla, mutta tosiaan, robotit on tuohonkin joten varmasti on toimiva malli nykyään! Toivon mukaan tulevaisuudessa teknologia tekee kierrättämisestä aina vaan tehokkaampaa ja toimivampaa, koska nykyajan tavaramäärällä ja ympäristöongelmilla se on vaan pakko saada onnistumaan. 😀

 2. Anonyymi

  Hei
  Oleko kuullut / testannut japanilaista V10 plus öljyjä?
  Öljyt kuulostavat todella lupaavilta, hinta vain on todella suolainen 🙁
  Joten tuo japanilainen teknologia uppoaa, kun ovat niin siloisen ihon perään 😉

 3. Anonyymi

  Oi, mä tykkäisin juuri tuosta tavasta kierrättää. Olisi paljon helpompaa ja ainakin mulla tulisi kierrätettyä huomattavasti enemmän.
  Mulla ei ole muuten vielä koskaan kulunut yksikään lakka loppuun 🙂 Joten pointsit siitä sulle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *