Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

A Whiter Shade of Pale

Sain blogini kautta kokeiltavikseni pari tuotetta:

Ensimmäinen tuotteista oli minulle jo vuosien takaa vanha tuttu Doven Summer Glow nourishing lotion (olisikohan tämä lanseerattu 2006?), joka on siis ihoa asteittain kevyesti päivettävä kosteusvoide.

Taustatarinana kerrottakoon, että klassikkokappaleen ”A Whiter Shade of Pale” nimi on huhujen mukaan syntynyt minun säärieni inspiroimana. Olen kalpea ja väritön tyyppi paitsi henkisesti niin myös fyysisestikin enkä pahemmin rusketu mutta ei sillä, että edes aurinkoa ottaisinkaan.

Näiden viiden (?) vuoden aikana tuotteen pakkaus on vaihtunut, mutta voiteen tuoksu on pysynyt aina samana. Koska tämä on minulle tuttu tuote jo usean pullon ajalta, alkaa tuoksu jo hieman tökkiä nenääni. Positiivista tässä on kuitenkin ehdottomasti se, ettei tuote missään tapauksessa haise levitettäessä valmiiksi jo itseruskettavalle.

Oma voiteeni oli normaalista tummemmalle iholle tarkoitettua versiota mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että se päivettää ihoa voimakkaammin kuin vaalealle iholle suunnattu versio.

Yhden käyttökerran jälkeen väri olikin ihollani näkyvä, mutta mukavan kevyt silti. Selkeitä rajoja tämä ei huonommin levitetylle alueillekaan tuonut, vaikka toki pientä epätasaisuutta saattaa tarkasti katsottuna nähdä, kiitos epätarkan levittäjän. Tämähän siis vaan kertoo siitä, että päivetys oli sopivan kevyt kertalaagia ajatellen ja kun voiteen levittää uudelleen on hyvin pieni todennäköisyys, että mokaa levityksen seuraavallakin kerralla samassa kohassa samalla lailla, joten sävyerot tasoittuvat helposti.

Aiheesta tulikin mieleeni, että tiedättekö muuten, mikä on minusta maailmankaikkeuden typerin kysymys, jota asiakkaat minulle itseruskettavista esittävät?

”Jättääkö se rajoja?”

Mitä tähän pitäisi vastata?

”Ei, hyvä rouva. Kun te levitätte sen huonosti ja huolimattomasti vain tietylle alueelle, osaa se ajatella itsenäisesti ja sen molekyylit kipittävät itsestään niille alueille, joille ette sitä levittäneet saaden aikaan tasaisen rusketuksen.”

Vai ”Itseasiassa tämä on sellainen, että vaikka tietysti levitätte sen aina täydellisen tasaisesti niin puolet tämän partikkeleista vaan päättää tylysti olla ruskettamatta ja siksi tämä jättää ihan piruuttaan ihollenne rajoja ja laikkuja.”?

Vai rehellisesti vaan ”Ei, hyvä rouva, se ei jätä niitä. TE itse jätätte niitä”?

Siis ihan tosi, mikä ihmeen kysymys tuo nyt on??? Mitä ihmeen tekemistä tuotteella on sen kanssa, levitätkö sen itse hyvin vai et? Kysymyksen ”levittyykö se helposti tasaisesti” vielä ymmärrän tottakai (koska koostumuksissa voi olla eroja), mutta tätä toista en oikein…

Mutta siis vielä takaisin itse tuotteeseen. Tämän jättämä sävy oli oikein kaunis ja tummuus minun vaalealle iholleni sopiva jo yhden käyttökerran jälkeen. Toinen käyttökerta alkoi tekemään kevyestä päivetyksestä jo rusketusta ja kolmas olisi ollut kevyttä väriä hakevalle vaalealle iholleni jo liikaa.

Tällaisten asteittain päivettävien kosteusemulsioiden ideana on tuoda iholle luonnollista sävyä ja niitä on tarkoituksena käyttää ensin niin monena päivänä peräkkäin, että haluttu lopputulos on saavutettu ja sitten pitää sävyä yllä käyttämällä niitä muutaman päivän välein.

Itse tykkään käyttää näitä yötä vasten, sillä itseruskettavan ominaistuoksu puskee joidenkin tuntien kuluttua iholle läpi ja inhoan sitä ymprilläni leijuvaa löyhkää. Tämänkin kanssa itseruskettavan haju oli aamulla havaittavissa selkeänä, joten eikun suihkuun vaan.

Suihkuseuranani toimi Doven go fresh Plum & Sakura, joka oli myös oikein mukava perus nestemäinen suihkusaippua mukavalla tuoksulla.

Oma suosikkini kevyesti päivettävien vartalovoiteiden kategoriassa on edesmennyt Lumenen asteittain päivettävä vartalovoide, joka on juuri korvattu uudella versiolla ja jonka tuoksukin on samalla päivitetty. Pitänee testata sekin uutuus ja toivoa, ettei sitä olla suuresti peukaloitu, sillä sen itseruskettajan ominaishaju ei puskenut iholle pahana edes vielä käytetyn yön jälkeisenä aamullakaan.

Innostutteko te näistä asteittain päivettävistä vartalovoiteista? Entäpä mikä on teidän suhtautumisenne itseruskettavien tuoksuun?

Kommentit (24)

 1. Anonyymi

  Anonyymi yllä:

  Muistan lukeneeni Virven jonkun vanhan postauksen, jossa tykkäsi Eveline-silmänympärysvoiteesta, suojakerrointa en muista, olikohan 15-20? Evelineä myydään Tarjoustalossa, VapaaValinnassa yms. Tokmanni-ketjun kaupoissa ja hintaa ei siis paljon ollut. Itelläkin semmonen hakusessa. 🙂

  -Mari-

 2. Anonyymi

  Tuota Doven vaaleammalle iholle tarkoitettua kokeilleena voin kertoa että jättää rajat jo yhden kerran jälkeen sellaiselle alueelle mitä ei kyllä viitsi/voi korjata eli se kohta kun ranne loppuu ja käsi alkaa, kun kumminkin kädenselkään levitetty itseruskettava lähtee nopeammin pois kiitos tarpeeni käsienpesuun. Taidan jäädä kalkkilaivalle 🙂

 3. Frigga

  Okei, mä nyt viimein uskalsin ostaa tuota Dovea, tummempaa versiota kun en ole ihan niin kalmankalpea. Mutta mihin tuota uskaltaa levittää?

  Taidan nyt ekalla kerralla käsitellä vain jalat, yläkroppa tuntuu muutenkin saavan aurinkoa enemmän. Mutta entäs kun bikinikausi alkaa, mihin se raja sitten vedetään? Jos reidet ovat ruskeammat kuin vatsa? (Se on kyllä ehkä ihan normaalia, useammin niitä jalkoja kuitenkin paljastellaan kuin vatsaa.) Tissien alle? Uskallanko ruskettaa tuolla dekolteen, sitä en nimittäin hirveästi paljastele auringolle ryppyjen pelossa. Mihin sitten levitys lopetetaan, kaulaan? Sitten pärstä on eri värinen 😀

  Tämä ei ehkä ole niin vaikeaa kuin miltä saan sen vaikuttamaan :)))

  Loppuun vielä muuta asiaa: Kiitos Virve ihanasta blogista. Toisin kuin melkein kaikissa muissa blogeissa, täällä ei ikinä raivota anonyymeille tai muuten ärjytä, vaan kaikissa postauksissa on hyvä fiilis. Valoa ja lämpöä kesääsi!

  P.S. Se Garnierin UUH AAH KOSTEUTAN SINUA 7 PÄIVÄÄ-hömppävoide kiinnostaa, ehtisitkö/haluatko tehdä siitä jutun?

 4. Anonyymi

  Oot ihan järjettömän paskalla asenteella duunissas ja musta se on aika surullista kuinka halveksut ehkä ns. tietämättömempiä ihmisiä. No kukin tavallaan, mut näistä kirjotuksistä jää semisti paskanmaku suuhun kun aina pitää arvostella "muiden tietämättömyyttä."

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *