Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

When Dior Was Blue

Olen viettänyt asunnottomuuteni aikana muutaman yön vanhemmillani ja hyötynyt siitä paitsi saamalla katon pääni päälle (ja läjän äitini lankakeriä tyynyni alle, päälle ja sivuille), pääsemällä myös tutkimaan äitini mielenkiintoisia kosmetiikkavarastoja.

Minulla on ollut paljon kosmetiikkaa, mutta äitini on oikea kosmetiikkajemmarien Äiti. Hänhän ei siis heitä lähestulkoon mitään pois ja katselen esimerkiksi edelleen suihkussa käydessäni kylpyhuoneessa ammeen reunalla osittain samoja purkkeja kuin mitä katselin kuutisen vuotta sitten kotona vielä asuessanikin.

Välillä kosmetiikkahamsterin seuraaminen on kuitenkin oikeastikin hauskaa. Tämä on lähinnä silloin, kun bongaan äitini tuotteiden joukosta erityisen vanhoja kosmetiikkapakkauksia tai -tuotteita.

Katsokaapa nyt vaikka näitä:

Vanhoja Diorin pakkauksia, jotka olivat vielä sinisiä!

Touche Duo Symbole Radiant Touch Powder.

Tässä puuterissa on puuterinvärinen kehä ja heleän persikkainen keskusta.

Puuteria on ilmeisesti tarkoitettu käytettävän joko vain poskipäille sen keskustan käyttöä painottaen tai isommalla siveltimellä koko kasvoille sipaistuna. Googlettelun perusteella tuote voisi olla 90-luvun lopulta.

Luomivärirasia on alkanut itsestään hieman kuoriutumaan, mutta sen sisältö on edelleen siistissä kunnossa.

Lämminäsävyinen Effets D’Ombre Powder Eyeshadow and Eyeliner Palette sävyssä Ambers and Wood ei sekään ole loppujen lopuksi kuin vain arviolta vuosituhannen vaihteelta.

Luomivärien suojana on muovi, josta löytyy jokaisen sävyn nimi.

Äidiltäni löytyy myös Diorin irtopuuterirasia.

Itseasiassa varsinainen puuteri on (kuulemma) kulunut loppuun, mutta tuotteessa on niin hyvä annostelusihti, että hän täyttää rasiaa muilla tuotteilla.

On ihanaa katsella näitä vanhoja pakkauksia ja ihan vaan fiilistellä niitä. Ehkä on siis hyvä, etteivät kaikki ole kaltaisiani ”kaikki heti roskiin jos et tällä minuutilla tarvitse” -tyyppejä…

Oletteko te säästäneet jotain erityisiä kosmetiikkatuotteita ihan vaan fiilistelyn vuoksi?

PS. Isi, älä näytä tätä postausta äidille!

Kommentit (8)

 1. Manna

  Kiva postaus! Mulla on vielä käytössä kaksi vastaavaa Diorin luomivärisettiä. Hyvin toimivat, vaikka ikää on noin 10 v. 🙂

 2. Anonyymi

  Mulla on tallessa (tosin tyhjänä) tuo samainen irtopuuterirasia (3-kappaletta).
  Säilytän niissä kylppärissä hopeisia korvakoruja, pysyvät siistissä pinossa hyllyn reunalla, kun on tarkasti neliön muotoisia rasioita ja hopeakorut ei tummu ilmatiiviissä pakkauksissa (ja noi muuten on kestäneet astianpesukoneessa pesun nuo rasiat).

 3. Anonyymi

  Onhan Diorin pakkaukset edelleen siniset, hieman tummempana vaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *