Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

What’s next?

Olen kirjoittanut tätä blogia yli viisi vuotta ja se on muotoutunut vuosien myötä paljon -aivan kuten minäkin. En (luojan kiitos!) ole se sama ihminen, mitä olin silloin ja voi jestas, mitä kaikkea sinä aikana onkaan tapahtunut! Olen vaihtanut työpaikkaa, kaupunkeja ja jopa maatakin sekä käynyt paria kouluakin. Joskus toin blogin puolella esiin jopa hitusen noina vuosina olleita ja vaihtuneita parisuhdekuvioitakin, mutta ne olen onneksi osannut sittemmin jättää täältä pois.  
Nykyään blogini kulkee melko voimakkaasti tuote-esittelyjen linjalla, sillä ne ovat sitä, mistä tykkään itse tällä hetkellä eniten kirjoittaa. ”Tässä on tuote, tätä mieltä minä olen, entäpä te?” on tekstityyppi, josta itse tykkään eniten.
Välillä on kuitenkin kivaa kertoa, mitä itselleen oikeasti kuuluu ja saada lukijatkin muistamaan, että täällä näytön takana kirjoittaa ihminen, jolla on ihan oikea elämä. Ja joskus ne oikean elämän oikeat asiat vaan ovat niin ihania, ettei niitä malta pitää sisällään.
Tällä hetkellä elämä nimittäin tuntuu todella ihanalta. Sanokoon kuka vaan mitä tahansa onnen kätkemisestä ja aarteen peittämisestä, mutta minä sanon nyt, että elämä on upea juttu.
Ensimmäinen lukuvuosi estenomin opintoja on viimeistä tenttiä vailla paketissa ja ympärilläni on ihania ihmisiä. Olen viettänyt kevään ihanassa asunnossa, johon vuokrasuhteeni loppuu kesäkuun jälkeen ja olen sen jälleen siinä samassa parin vuoden takaisessa tilanteessa: asunnoton kesän ajan. Joku voisi ahdistua tästä ajatuksesta, mutta minusta se on tällä hetkellä ihanan vapauttava. En ole sitoutunut minnekään, elämä tuntuu mahtavalta seikkailulta ja sen yllättävät ylä- ja alamäet ovat vain osoitus sen mielenkiintoisuudesta. Joku voisi kutsua tällä hetkellä hieman kimuranttia tilannettani kurjaksikin, mutta sehän nyt on vain näkökannasta kiinni, kuinka asiat ottaa.
Lähden kesäksi jälleen seilaamaan töiden merkeissä laivalle ja toivottavasti nautin siinä sivussa elämästänikin. Otin viime kesällä tavoitteeksi, että teen ihania asioita ja vietän mahtavan kesän. Tein sellaisia, minulla oli ympärilläni ihania ihmisiä mahdollistamassa sitä ja päädyin lopulta heittämään koko elämäni ympäri aloittaen vihdoin ammattikorkeakouluopinnot ja muutettua takaisin Suomeen minulle niin rakkaasta Lontoosta.
Koska elämä on kuitenkin täynnä ihania yllätyksiä, jotka eivät aina välttämättä ole yllätyksiä vaan joskus vaan määrätietoisten päätösten ja niitä kohti menemisen summia, on minulla iso ilo kertoa teille, että syksyllä minua kutsuu jälleen Lontoo. Viime kesästä oppineena olen jälleen uskaltanut tehdä rohkeita päätöksiä ja muistanut, että vaikka niiden tekeminen välillä tuntuukin suunnattoman vaikealta, täytyisi vaistoon aina luottaa eikä jumiutua tilanteisiin, joissa olo ei tunnu kotoisimmalta.
En keskeytä opintojani, vaan saan tällä kertaa yhdistää upeaan Lontoossa asumiseen toisenkin upean asian. Lähden nimittäin vaihtoon opiskelemaan London College of Fashioniin kosmetiikan kemiaa. Ja olen siitä aika pirun innoissani!
Viimeksi kaikki tosin oli helpompaa, sillä en ollut Lontoossa yksin, vaikka asioita siellä itsekseni sainkin kiitettävästi hoidella. Tärkeimmät läheiset ihmiset ovat kuitenkin siitä ihania, että vaikka he ovat aina tukena ja auttamassa, kannustavat he samalla tekemään asioita tietäen, että toinen pystyy kyllä tekemään ne itsekin kasvaen siinä samalla. Itse viisastuin tuon Lontoon vuoteni aikana suunnattomasti ja nyt olen valmis kokeilemaan pärjätä siellä seuraavan lukukauden ihan omin nokkineni -toivottavasti kuitenkin uusiin ihmisiin tutustuen ja vanhoihin tuttuihin yhteyttä pitäen.
Minut hyvin tuntevat ihmiset tietävät, että ole äärilaitojen ihminen lähes kaikessa: joko asia tehdään kunnolla ja siihen heittäydytään täysillä tai sitten sitä ei tehdä ollenkaan. Nyt olisin valmis heittäytymään tulevaan kesään täysillä ja sen jälkeen taas nauttimaan Lontoosta.
Mitä teille kuuluu?

Kommentit (50)

 1. intootje

  Vau upeeta! Tälläisiä postauksia kun lukee niin tekisi vielä joskus muuttaa jonnekin muualle vaikka väliaikaisesti (nyt siis 14 vuotta jo Alankomaissa), mutta toisaalta viihdyn nykyisessa asuinpaikassa oikein hyvin. Opiskeluaikoina olin peräti kahdessa paikassa vaihdossa.

  Lontoosta sinun kyllä pitää kirjoittaa taas postauksia. Itse olen lähdössä tänä vuonna Skotlantiin lomalle, enpä malttaisi odottaa! Ihanaa kesää sinulle!

  • virve

   Ooh, 14 vuotta Alankomaissa on sekin varmasti jo mieletön kokemus parin vaihdon lisäksi. 🙂

   Lupaan syksyllä kirjoitella, miten opinnot sujuvat ja miten elämä ja kosmetiikkaelämä edistyvät. Ihanaa kesää ja ihanaa Skotlannin reissua, itsekin siellä mielelläni joskus kävisin. 🙂

 2. Sara

  Vau, kuulostaa ihan sika mahtavalta!!! 🙂

  • virve

   Niin minustakin! 🙂

 3. Anonyymi

  Jee tervetuloa takaisin! Jos satut tartteemaan väliaikasta majotusta kun tuut niin meille pääsee 🙂 ja kiitos vielä kerran siitä isosta kasasta kosmetiikkaa jonka sulta sain viime kesänä, mulla on vieläkin moni ihana juttu niistä käytössä! 🙂 – pilvi

  • virve

   Voi kuinka kiltisti sanottu! 🙂
   Ihanaa, että päätyivät hyvään huomaan ja sieltä löytyi mieluisia ja käyttökelpoisia tuotteita. Ehkä voidaan harkita muuten lasillisilla käyntiä syksyllä, jos kerran samassa kaupungissa asutaan? 🙂

  • Anonyymi

   Joo tottakai, ois tosi kivaa! 🙂

 4. Anonyymi

  Lontoo on ihana, ihana kaupunki ja sun tulevaisuus kuulostaa superille! Kiitos kivasta blogista.

  • virve

   Kiitos itsellesi kivasta kommentista! 🙂

 5. Myy

  Huippua!! Paljon onnea 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *