Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

We are perfectly fine

Lomaillessani Kreikassa en suomalaisena naisena voinut olla kiinnittämättä huomiota siihen, kuinka paljon varmemmin naiset etelässä intsensä kantoivat. Jatkuvaa hellettä ja lämpöä ja sitä kautta paljon vähäpukeisuutta.

Hetkinen, eikö sen pitäisi päin vastoin tarkoittaa juuri sitä, että maan tulisi olla täynnä ulkonäköään neuroottisesti miettiviä naisia?

Asiaa jonkun aikaa pohdittuani tajusin lopulta kulttuurieron syyn.

Suomessa kesäiset hellepäivät ovat vähissä ja suomalaiset ovat tottuneet verhoamaan itsensä vaatteiden alle. Siinä missä etelässä vaatteiden vähyys ja ihoa nuolevat vaatteet ja jopa paljas pinta ovat yleisempiä, ei sitä meillä pahemmin näe. Me suomalaisethan näemme tuota kaikkea lähinnä naistenlehdissä, mutta emme tosielämässä. Ja näin hommasta katoavat usein realiteetit.

Etelä-Euroopan lämpimän ilmaston maissa naiset (ja miehet) näkevät jatkuvasti vähäpukeisia naisia ja ymmärtävät, että on ihan normaalia ja hyväksyttävää, jos vatsa menee istuessa tai ihan vaan vaikka seisoessakin makkaralle tai että takapuolessa on hieman selluliittia ja reidet löllyvät kävellessä. Tai että polvissa on läskiä ja käsivarret löllyvät kämmeniä yhteen taputtaessa. Se on ihan normaalia, ja sitä näkee kaikkialla. Ja nuo kaikki naiset ovat silti upeita!

Suomessa nähdään todella harvoin ketään vähäpukeisena (jos ei peruskoulun päättöjuhlia ja niitä seuraavaa iltaa lasketa). Ja koska ketään ei yleensä nähdä vähäpukeisena, on kaikilla muilla tietysti pakko olla vaatteiden alle kätkettynä paljon parempi kroppa kuin mitä itsellään on. Tai ainakin suurimmalla osalla on. Tai ainakaan heillä ei varasti ole niitä samoja kiusallisia vikoja kuin mitä itsellä on.

Tiukkaa paitaa on noloa käyttää, koska kaikki näkevät juuri ne MINUN makkarani. Shortsit on kurjaa vetää jalkaan, koska MINUN polveni ovat varmasti paljon muiden polvia rumemmat. Ja siis jos kukaan ikinä uskaltaisi mennä Hietsuun stringibikineissä, naurettaisiin hänet varmasti kuoliaaksi ja pidettäisiin häntä ylpeänä ja itsestään liikoja luulevana ihmisenä, koska eihän se edes vaan voi olla ok olla niin sinut oman kroppansa kanssa että kehtaisi noin tehdä!

Katsokaapa ympärillenne, naiset. Aika harvalla naisella ihan tosi on täydellinen kroppa, mutta tekevätkö nämä meidän asettamiemme täydellisyyden normien ulkopuolelle asettuvat seikat näistä naisista jotenkin vähemmän viehättäviä?

Tuskin.

Miten siis olisi, jos tänä kesänä käyttäisimme niitä valkoisia housuja huoletta miettimättä, että näyttäisimme mustissa hoikemmilta? Tai vetäisimme ne bikinit rannalle päälle häpeilemättä? Emmekä välittäisi, jos meillä olisi muutama vatsamakkara?

Nämä asiat kun kiinnostavat loppujen lopuksi kuitenkin vain meitä itseämme. Meillä on vain yksi elämämä, ja kuinka paljon säästämmekään aikaa, kun lakkaamme miettimästä vartaloamme ja olemme suosiolla vaan siihen tyytyväisiä.

Sitä paitsi olemme upeita juuri tällaisina!

Kommentit (27)

  1. Anonyymi

    Ihan loistava ja näin kesällä taas ajankohtainen teksti! Täytyy myöntää, että itsellä juuri tuo itsekriittisyys on aiheuttanut sen etten pahemmin bikineissä ole julkisesti näyttäytynyt.. o.O

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *