Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Voiteiden jättämät muistijäljet

Me kaikki varmasti tiedämme, että tuoksut tuovat mieleen muistoja. Joku hajuvesi tuo mieleen äidin ja lapsuuden, toinen taas ne ala-asteen discot ja kolmas puolestaan sen yhden ihanan kesän.
Minulla myös kosmetiikkatuotteiden tuoksut tuovat näitä muistoja ja usein hyvin vahvastikin. Nivean voide tuo aina mieleeni ala-asteen, jolloin sitä käytin ja Lancomen kosteusvoide tuo mieleeni aina ne ihanat kesäillat siinä ihanassa seurassa. Vitaliksen tuoksu puolestaan tuo mieleen erilaisia muistoja aivan toiselta ajalta.
Minulla liittyy erityisen paljon muistoja ja mielleyhtymiä nimenomaan kasvovoiteiden tuoksuihin. Toisin kuin moni luulee, en vaihtele niitä loppujen lopuksi kovin tiuhaan tahtiin. Saatan tehdä ajoittaisia kokeiluja, mutta käytän yleensä yhtä tuotetta useampia kuukausia putkeen käyttäen toista tuotetta yöllä ja toista päivällä tai samaa aamuin illoin. Joskus jonkun voiteen näytekoko on mukana vain reissussa ja käytän sitä vain sen ajan.
Tästä johtuen muistan usein erityisen hyvin pelkän voidepurkin tuoksun perusteella, mikä ajanjakso elämässäni oli menossa, kun viimeksi käytin kyseistä voidetta. Muistan kenen kanssa aikaani vietin, missä asuin, missä olin lomalla tai mitä kaikkea mahtavaa elämässäni sinä ajanjaksona tapahtui. Saatan vaikuttaa epästabiililta tapaukselta mitä tulee ihonhoitotuotteilla läträilyyn, mutta en loppujen lopuksi oikeastaan ole. Kokeilun haluinen kyllä, mutta en hypi jatkuvasti sinne tänne.
En ollut aiemmin ajatellut, kuinka suuressa ja merkittävässä osassa kasvovoiteiden tuoksut minulle ovat, mutta tajusin asian vähän aikaa sitten erästä kasvovoidetta käyttäessäni. Assosioin sen välittömästi onnellisiin hetkiin ja joka kerta sitä iholleni levittäessä tunnen itseni todella onnelliseksi. Ikäänkuin minulla olisi purkitettua onnellisuutta, jota lätkin nassuuni saaden kasvoilleni aikaan sen saman onnellisuuden tunteen jälleen. Aika mahtava salainen ase.
Miten te suhtaudutte kasvovoiteidenne tuoksuihin? Aiheuttavatko ne teille vahvoja muistijälkiä vai ovatko ne ihan se ja sama ja unohtuvat heti purkin loputtua?

Kommentit (20)

  1. Anonyymi

    Minulla oli pieni testipakkaus suihkugeeliä ollessani matkalla Israelissa vuonna 2010. Nyt sattumalta tilasin itselleni samaa sarjaa olevan kasvojen puhdistusvaahdon, tajuamatta ollenkaan, että kyseessä on sama sarja ja sama tuoksu. Kun ensimmäisen kerran levitin vaahdon kasvoilleni niin auta armias, mikä muistojen tulva. Pystyin jo melkein tuntemaan aavikkotuulen ja kuolleen meren suolaisen tuoksun (vaikka tuotehan ei millään tavalla merelliseltä tuoksu).

    Samalla tavalla Nivea Cremen tuoksun yhdistän välittömästi kultaisiin teinivuosiin.

    Minulla muistoja tuovat mielene myös tietyllä tavalla hajustetut pyykinpesuaineet. Yksi pakettihan kestää aina pienen aikakauden ajan, joten pyykkien tuoksihin liitty paljon assosiaatioita. Eri tuoksuista tulee mieleen eri ihmiset, paikat yms. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *