Voiko tuoksun sabotoida?

Onko teille koskaan käynyt niin, että olette olleet aivan ihastuneita johonkin tuoksuun, mutta sitten joku tulee ja sabotoi sen teiltä muuttaen mielikuvanne tuoksusta ikuisiksi ajoiksi?
Tiedättekö, mitä tarkoitan?
Joku hajuvesi voi olla aivan ihana, mutta sitten työkaverinne kylpee päivästä toiseen siinä samassa niin suurissa määrin, että lopulta jo pelkkä sen ajattelukin saa teille migreenin?
Tai se lempparihajuvesi ei tuokaan enää mieleen ihania kesämuistoja vaan muistatte siitä aina ne oksennuksensekaiset flashbackit kesän 2010 räkäbaarin naistenvessassa, kun homma vaan meni ihan överiksi?
Tai entäs sitten se ihana miestentuoksu, joka vei teiltä aina ennen jalat alta, mutta ette voi enää sietää sitä, sillä se teille maailman paskamaisimman tempun tehnyt exä käytti sitä aina ja nyt pelkästään se, että bussissa edessä istuvalla miehellä sattuu olemaan samaa tuoksua saa teidät raivon partaalle?
Tuoksuihin liittyy usein voimakkaita tunteita ja assosiaatioita.

Minun lempparituoksuihini on lukeutunut Soap & Gloryn Original Pink, jonka tuoksua minulta löytyy monen eri Soap & Glory -tuotteen muodossa.
Rakastuin tuotteen tuoksuun ollessani muistaakseni ensimmäistä kertaa Englannissa Englantilaistuneen Herrasmiehen luona kyläilemässä ostettuani kaupasta setin, johon kuuluivat tuoksun body mist ja suihkugeeli. Täydentelin tuotevalikoimaani vuosien varrella ja Englannissa ensimmäistä kertaa asuessani pidin huolen siitä, että sen suihkugeeliä ja vartalovoidetta oli aina kotonani. Suihkugeelin matkakokoinen purkki myös reissasi mukanani eräälle ulkomaanmatkalle ja minulla liittyi tuoksuun niin monia hyviä muistoja, että tuoksusta on tullut minulle todella rakas.

Kun haistan tuoksun, en assosioi sitä suoraan menneeseen aikaan ja jää miettimään, että voih, silloin sain olla Englannissa ja silloin elämässä oli sitä ja tätä meneillään. Minulle se on aina vaan ollut tuoksu, josta tulee mieleen onnellisuus. Olin onnellinen sitä ensimmäistä kertaa englantilaisessa suihkussa käyttäessäni ja aina Englannissa kyläillessäni. Olin aivan erityisen onnellinen Englannissa asuessani ja se ihana Espanjan matka oli kaikessa rentoudessaan luultavasti paras ulkomaamatkani tähän mennessä ja voi kuinka onnellinen silloin olinkaan.
Kun joulukuussa palasin Lontoosta Suomeen ja minulla oli lentokentällä iso kasa punnan kolikoita halusin käyttää rahani johonkin kivaan. Ostin ison pönikän tätä suihkugeeliä ja kaksi isoa pönikkää vartalovoidetta. Käytin tuotteita aina kun minulla oli hetki, jona kaipasin piristystä.
Otin purkit mukaan Tukholmaan ja kävin eräänä aamuna suihkussa ja käytin tuotteita. Tultuani suihkusta mies haisteli minua ohimennessään muutamaan otteeseen ja totesi sitten, että minulla on ilmeisesti jotain uutta tuoksua. Joo, en minä näitä ollut kovin usein käyttänyt täällä, miten niin?


”Ei mitenkään, se on vaan jotenkin… noh, en vain yleensä ole tottunut noin hhhmm… noh, miehekkäisiin tuoksuihin naisella.”


Tilanne meni ohi eikä hän sanonut sitä mitenkään pahalla sen kuulostaessa englanniksi paljon lempeämmältä ja nauroin asialle vain siinä yhteydessä. Tulevien viikkojen kuluessa asia alkoi kuitenkin vaivata minua yhä enemmän ja enemmän, nainen kun olen.
Olin ottanut suihkugeelin aktiivisempaan käyttöön, mutta joka kerta sitä suihkussa käyttäessäni mietin, että mikä siinä muka on miehekästä. Vartalovoidettakin eksyi iholleni aina välillä ja aina se vaan sai minut pohtimaan, että miten niin miehekäs. En vaan päässyt asiasta yli, mutta en ole kokenut tarpeellisena jatkaa keskustelua aiheesta Ruotsalaisen kanssa enkä ollut kommentista mitenkään harmissani. Se vaan sai minut ajattelemaan asiaa aivan häiritsevän paljon.
Lopulta aloinkin sitten jo löytää suihkugeelistä miehistä sporttivivahdetta. Raikas, hedelmäinen ja sitruksinen tuoksu, jossa tuoksuivat persikka, mansikat, ruusu sekä sitruuna ja joka oli ollut minun nenässäni aiemmin ihanan tyttömäinen oli yhtäkkiä muuttunut mielessäni ihan muuksi. Hemmetti!
Ja niin siinä kävi. Yksi tuoksu sabotoitiin yhdellä ohimennen heitetyllä lausahduksella, jota ei oltu tarkoitettu vakavaksi, mutta joka muuttui naisellisen aivoprosessini seurauksena lopulta hyvinkin vakavaksi. Käytän tuotteita edelleen hyvillä mielin ja mieskin on pitänyt tuoksusta, mutta yksi pieni mielikuva siitä sabotoitiin luultavasti minulta lopullisesti.

 

Onko joku joskus onnistunut sabotoimaan teiltä jonkun tuoksun?
Kommentit (18)
  1. Ei onneksi ole ainakaan mulle käynyt vielä kyseistä asiaa mutta olen täysin samaa mieltä että tuoksuista tulee todella paljon tiettyjä muistoja mieleen. Esimerkiksi yhdistän tuoksuja tiettyyn vuodenaikaan, johonkin kaveriin, illanviettoihin jne. Olipa kyse sitten hajuvedestä tai hiuslakasta niin tuoksut vievät jopa vuosien päähän johonkin tiettyyn ajanjaksoon. 🙂

  2. Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
    2.8.2015, 17:21

    Munkin mielestä Soap & Gloryn perustuoksussa on miehekkyyttä, joten se ei ole koskaan tuntunut erityisen ihanalta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *