Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Voiko se olla sittenkin olemassa…?

Olen jatkuvasti vinkunut teille (ja kaikille muillekin, jotka vain ovat jaksaneet kuunnella…ja kaikille niillekin, jotka eivät ole jaksaneet kuunnella…) kuinka en ole koskaan löytänyt vedenkestävää mascaraa, joka ei olisi koostumukseltaan vetinen ja joka kykenisi oikeasti tuomaan tuuheutta ripsiin.

Omat ripseni ovat pitkähköt, mutta hennot. Kun niihin lykkää vetistä vedenkestävää mascaraa, ei niihin vaan ole millään mahdollista saada aikaan tuuheutta. Harmikseni vedenkestävät mascarat ovat ainoita, jotka ovat kyenneet pitämään suorahkoissa ripsissäni taivutukset. Tämän vuoksi olen joutunut kikkailemaan ja käyttämään ripsissäni ensin vedenkestävää mascaraa pitämässä taivutuksia ja lisäämään päälle vesiliukoista mascaraa, joka kykenee oikeasti tuomaan tuuheutta.

Ilokseni voin kuitenkin todeta löytäneeni ensimmäistä kertaa elämässäni vedenkestävän mascaran, joka kykenee oikeasti tuomaan tuuheutta ripsiini!

Mascara on L’orealin Extra-Volume Collagene WP mascara.

Täydellinen mascara tämä ei ole, mutta tämä ainakin sai minut uskomaan, että vedenkestäväkin mascara voi tuoda tuuheutta ja että jossain on varmasti se oikea vedenkestävä ripsiväri myös minua varten.

Ensimmäisillä käyttökerroilla mascara toi tuuheutta, mutta samalla myös hirveästi paakkuja. Ehdin jo kirota tätä useaan otteeseen kunnes tajusin pyyhkiä harjan kertaalleen puhtaaksi liiasta mascaramassasta ja sen jälkeen tämä onkin pelittänyt oikein hyvin ja tehnyt suht siistiä jälkeä. Olen pyyhkinyt harjasta ylimääräistä massaa pois ehkä viikon välein, joten kovin paljon massaa tästä jättituubista ei onneksi mene hukkaan.

Mascara siis tekee tuuheaa ja lähes paakutonta jälkeä, mutta miinuksena täytyy sanoa, että lopputulos on hieman ”karvaisen” näköistä. Tarkoitan tällä siis sitä, että ripset eivät ole tasapaksut ja siistit vaan hieman rosoiset. Tuuheuttava Max Factorin False Lash Effect tekee ripsiini juuri päinvastaisen lopputuloksen, eli ripset ovat siistin tuuheat ja niiden pinta on tasainen. Itse kutsun tätä HD-efektiksi (High Definition, teräväpiirto). Vertaa vaikkapa näihin kuviin, jos et saa kiinni, mitä tarkoitan.

Olen vierastanut tätä mascaraa sen suuren harjan vuoksi, sillä esimerkiksi Diorin Diorshown jättimollukka on omissa ripsissäni aivan kamala. Tökin harjalla ripsirajan ja luomivaon täyteen mascaratäpliä eivätkä hennot ripseni edes mene tuuhean harjan harjasten väleihin.

Tämän harja on myös iso,mutta harjakset ovat sen verran harvemmassa, että tällä on huomattavasti helpompi sutia enkä ole pahemmin saanut tällä sotkua aikaiseksi. Tämä kuitenkin varisee ripsistä välillä hieman, joten siitä pieni miinus.

Hyvä mascara siis, joka palautti uskoni tuuheuttavien vedenkestävien mascaroiden olemassaoloon, mutta joka ei silti ole se täydellinen WP-mascara.

Onko tämä jollekin tuttu tapaus? Tai joko jollakin olisi vihdoin heittää joku oikeasti tuuheuttava WP-mascara?

Kommentit (19)

 1. em

  Minulla tämä ripsari ei toiminut yhtään, kummallista. Johtuu varmaa lyhyistä ripsistäni veikkaisin.
  Muuten, luin juuri jostain että kun Lancomelta on se uusi ripsari Hypnose Precious Cells, niin jenkeissä niillä on sen tilalla Definicils Precious Cells. Voiko siis ihan totta oikeasti olla niin, ettei Definils uutuus ole edes tulossa tänne Eurooppaan 😮 tai siis, mitä järkeä siinä on että Amerikan markkinoilla on vain pidentävä ja Euroopassa tuuheuttava Precious Cells mascara?

 2. Nimetön

  Anonyymi: Lakan laatu ja kestävyys voi kärsiä, mutta jos sillä ei ole niin välilä niin periaatteessa voi.

  Hannukkaz: TUntuuko tuo tuuheuttavan?

  Anonyymi: More Lashes taisi olla ja olisiko Masterpiece "korvannut"? 🙂

  35 kiloa kosmetiikkaa: Ei haise "L'orealin konsernin mascaroille" kuten vesiloikoinen versio. Nämä WP:t haisevat ninusta aina jotenkin pistävemmälle. :/

  Anonyymi: Muuten ihan hellävaraisia, mutta nuo methylchloroisothiazolinone ja methylisothiazolinone ovat yhdessä Kathon CG -niminen säilönäaine, joka voi aiheuttaa allergisoitumisen jo yhdellä käyttökerralla. Kannattaa myös niettiä, ovatko liinat tarpeeksi kosteita, jottet turhaan joudu hankaamaan ja venyttelemään ihoa liikaa. 🙂

  Anna: Kurkista tuo "ripsivärit" tunniste ja vertaile sieltä ripsieni kuvia vesiliukoisten ja vedenkestävien kanssa. 🙂

  Elina: Oman kokemukseni mukaan koostumukset ovat löysempiä kun nimenomaan vertaa tuuheuttavia ripsivärejä. Vesiliukoiset pidentävätkin voivat toki olla löysempiä koostumukseltaan, mutta tuuheuttavissa on selkeä ero minusta. 🙂

  Heitu: Ripsipermanenttiin olenkin itseasiassa menossa tässä kesällä. 🙂

  Anonyymi: Mielenkiintoinen info, josta piti heti googletella. Definicils on varmasti se USA:n myydyin marcara, joten sen "hoitavalle" versiolle oli kysyntää. Muualla taas Hypnose myy eniten, joten siitä oli kannattavempaa tehdä "hoitava" versio. Olisikin kiva nähdä harjat rinnakkain. 🙂

 3. Anonyymi

  Hain pitkään hyvää ripsiväriä joka pitää taivutuksen, tuuheuttaa ja ennen kaikkea ei varise yhtään…löysin sen jotain vuosi sitten http://fi.strawberrynet.com/makeup/chanel/?LineId=7874#7874 Chanelin Inimitable Waterproof Multi Dimensional Mascara, en ole muuta enää suostunut tuon jälkeen käyttämään.

 4. Tiltu Kultu

  Tämä tulee myöhässä eikä sulla varmaan ole enää edes tarvetta, mutta Volum' Express® Falsies Flared™ Waterproof on ollut mulle ihan super paras. Muutenkin oon tykännyt noista vedenkestävistä Volum' Express- ripsareista kun pysyvät ja tuuheuttavat hyvin.
  Jaan tämän tiedon, koska olettaisin omien ripsieni olevan suht samanlaiset kuin sulla, hennot ja pitkähköt. Lisäksi herkät silmäni ja ihoni luovat todellisen haasteen ripsarin pysyvyydelle. Silmät vuotavat todella herkästi ja silmänympärysihoni on usein rasvainen johtuen atooppisen ihoni vaatimasta tiheästä rasvaamisesta. Lisäksi ripset ottavat taivutettuina koko ajan kulmaluuhun kiinni. Ihan täydellisesti eivät nämäkään pysy, mutta paaaljon paremmin kuin lorkut ja max factorit (vaikka tuo FLE lähteekin kokeiluun seuraavaksi ;))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *