Voidepohdintaa

Käytin loppuun yhden kasvovoiteen:

Cliniquen Moisture surgen pitäisi olla kevyt, mutta tehokkaasti kosteuttava geelivoide, mutta minä en vain syttynyt tälle. Tämä jätti ihon pinnan jotenkin turhan liukkaaksi päiväkäytössä (silikonit…), jolloin meikkivoide tai mineraalipohja eivät kumpikaan tuntuneet pysyvän tämän kanssa siistinä koko päivää. Yökäyttöön tämä oli puolestaan liian kevyt tällä hetkellä.

Toisaalta tämä kyllä sai ihan uuden ulottuvuuden, kun käytin tätä yhdessä saamani Cliniquen Dramatically Different Moisturizing Lotionin kanssa. Tämä kombo jopa itseasiassa toimi kosteutustehonsa puolesta ja hyvä niin, sillä yhdessähän näitä onkin tarkoitus käyttää. Mikään superkosteuttaja tämäkään yhdistelmä ei kuitenkaan ollut.

Kun käytin tätä pois, tein kuivan ja kosteutta sienen lailla imevän ihoni kanssa ihan mielettömiä voidekomboja. Huippu taisi olla, kun laitoin iholleni ensin yötä vasten Lancomen kevyen ja kosteuttava geelinaamion (jonka ihoni imaisi), jonka päälle lisäsin kerroksen Lumenen Vitamin C+ dual serumin yöpuolta (jonka iho imaisi), jonka päälle laitoin Cliniquen DDML:n (jonka iho imaisi), jonka päälle laitoin kerroksen Cliniquen Moisture Surgea (jonka ihoni myös imaisi), jonka päälle lisäsin vielä kerroksen Lancomen Bienfait Multi-Vitalia (jonka ihoni myös imaisi…) ja lopuksi kuorrutin ihoni vielä Lancomen Nutrixin tujuimmalla versiolla (jonka ihoni olisi varmasti imaissut, jos voiteessa olisi jotain, mitä iho kykenisi imaisemaan…). Ja niin, aamulla ihoani kiristi vielä hieman.

Itseasiassa käytin loppuun toisenkin kasvovoiteen samoihin aikoihin.

Lancomen Bienfait Multi-Vital SPF 15 (all skin types) olisi tietysti suojakertoimensa puolesta päivävoide, mutta se ei oikein tuntunut asettuvan mineraalipohjan alle, joten käytin 15 ml pikkupurkkini pois yövoideläträilyissäni. Ihan kiva tuote, mutta en jotenkin vaan erityisesti innostunut tästä. Kosteutusteho oli ihan hyvä, mutta tässä vaan ei ollut mitään erityistä minun ihollani. Ei ainakaan hintaansa nähden erityistä. Ja jos voidetta laittoi vähänkin enemmän, lähti tämä helposti rullaamaan.

Kahden loppuneen voiteen jälkeen pääsin penkomaan voidelaatiokkoani, mutta uuden käyttöönotettavan voiteen valinta aiheuttikin sitten ihan suunnatonta ahdistusta. Laatikko on niin täynnä herkkuja, etten tiennyt, minkä valitsisin ensin!

Yksi pitäisi käyttää, mutta se on liian tylsä. Toinen pitäisi käyttää, sillä se on ollut liian kauan auki. Kolmatta tahtoisin kokeilla, mutta se säilyy vielä pitkään. Neljäs olisi ihanan tuoksuinen, mutta ei välttämättä juuri nyt iholleni paras vaihtoehto. Lista jatkuisi loputomiin!

Ymmärrätte varmasti, että tämä oli selkeä kriisitilanne ja että vähempikin aiheuttaisi ahdistusta pienelle kosmetiikkaihmiselle.

Lopulta sain karsittua pöydälle hyvän finaaliporukan:

Weledan manteliöljy yhdistettynä saman linjan Intensive Facial Creamiin voisivat olla huipputiimi iholleni juuri nyt.
Toisaalta kuitenkin Lumenen ihanan tuoksuinen Energy Cocktail menee pian jo vanhaksi, ellen käytä loppuja purkista pian pois ja tuote on kuitenkin mukavan täyteläinen.
Vichyn Aqualia Antioxia olisi kiva kokeilla nyt ihan ajatuksen kanssa ja kunnolla, mutta tämä on tällä hetkellä varmasti liian kevyt yökäyttöön.
Cliniquen Moisture On Line on ollut minulla jo sen verran kauan avattuna, että se olisi jo oikeastaan pakko käyttää pois, vaikken tykkääkään sen tuoksusta ja tuote on muutenkin varsin tylsä, vaikkakin kyllä hyvin toimiva.
Cliniquen Comfort on call puolestaan olisi juuri täydellinen iholleni tällä hetkellä, mutta koska tuote on uusi ja avaamaton, ei sen käyttämisellä ole kiire.

Kyllä osaa olla hankalaa!

Lopulta sain neuvoteltua homman itseni kanssa niin, että päädyin käyttämään ensin pois pisimpään avattuna olleen, eli Cliniquen Moisture On Linen. Purkki kuluisi onneksi pian loppuun, minkä jälkeen voisin siirtyä käyttämään Weledan mantelivoiteen ja -öljyn pois. Lumeneen voisin palata sitten.

Aiheuttavatko teidän purkkinne teille yhtä paljon päänvaivaa?

Myös silmänympärysvoiteiden osalta tuli pieni erävoitto, sillä sain yhden tuotteen loppumaan:

Tuote oli Vichyltä kokeiluun saatu Aqualia antiox -linjan silmänympäryssticki, joka oli todella mukava tuttavuus. Tätä olenkin jo arvioinut aiemminkin, eli en analysoi tätä nyt enää uudelleen sen tarkemmin.

Sen verran mukava tuote tämä kuitenkin oli, etten malttanut olla kaapimatta puikosta spaatelilla kaikkea mahdollista irti.

Käytin tätä aamuisin alaluomilla ja öisin liikkuvalla luomella. Päiväkäytössä tämä oli mukavan kevyt ja virkistävä ja yökäytössä tämä puolestaan oli varsin toimiva kevyt kosteuttaja yläluomilla.

Omat yläluomeni kuivuvat helposti, joten käytän niillä aina öisin silmänympärysvoidetta. Toisilla voiteet turvottavat yläluomella, mutta itse kuulun niihin onnekkaisiin, joilla turvotusta ei tule ja voin kosteuttaa myös silmäluomieni ihoa.

Puikossa on muuten tavaraa 4 ml ja hintaa on 17,90, mutta koska pari puikon sipaisua on huomattavasti vähemmän kuin mitä normaalia voidetta iholle lätkisi, on riittoisuus yhtä hyvä kuin voiteessa. Mielestäni ihan hintansa arvoinen tuote siis!

Olen itse kuitenkin luonteeltani läträäjä kuivien silmänalusieni vuoksi, minkä takia suosin mielummin voidemaisia tuotteita puikkojen ja geelien sijaan. Tätä voin kuitenkin suositella kevyemmistä koostumuksista tykkäävälle.

Nyt kuluttelen sitten loppuun Good Skin Labsin Eyliplexin ja Pirkan silmänympärysvoiteen. Näiden lisäksi käytettävää riittää kuitenkin ainakin loppuvuodeksi, sillä silmänympärysvoidetilanteeni näyttää tällä hetkellä tältä:

(Halpislöytöni Evelinen suojakertoimellinen silmänympärysvoide unohtui kokonaan kuvasta.)

Tällä hetkellä tosin himoitsen Weledan Wild Rose -linjan silmänympärysvoidetta, mutta katsotaan, himoitsenko jo jotain muuta siinä vaiheessa, kun nämä vihdoin loppuvat.

Mikä silmänympärysvoide teillä on tällä hetkellä käytössä?

Kommentit (36)
  1. Käytössä Pirkan silmänympärysvoide jo kohta kolmatta kuukautta ja tyytyväinen olen ollut. 🙂 Kosteuttaa hyvin eikä hintakaan päätä huimaa. Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla Cliniquen All about eyes:ia kun sinäkin sitä olet niin hehkutellut. 🙂

  2. Täältä löytyy juuri se himoitsemasi Weleda. Ollut käytössä joulusta asti ja olen ollut tosi tyytyväinen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *