Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

The Body Shop Vitamin E Overnight Serum-in-Oil

No niin, muutto meni näköjään hyvin ja toivottavasti bloggaaminen uudella pohjallakin alkaa sujua. Asiaa sen pidemmittä puheitta kuitenkaan tähän hätään analysoimatta haluaisin mitä kiireimmin palata jälleen takaisin höpöttelemään kosmetiikan ihanasta maailmasta:
Kuten olen myöntänyt, olen ollut hieman laiska kasvonaamioiden käyttäjä. Mihin sen sijaan jaksan päivittäin panostaa on säännöllinen arkinen ihonhoito. Siinä missä naamioita täytyy usein pestä iholta pois, voi arkisten hoitotuotteiden kanssa päästä pienemmällä vaivalla: sen kun vaan lykkii tuotteet iholle ja se on siinä!
Yksi ihana tuttavuus, jota olen tullut viimeaikoina lykkineeksi nassuuni on The Body Shopilta blogikokeiluun saamani Vitamin E Overnight Serum-in-Oil. Kuten nimikin jo kertoo, on tuotteessa yhdistynyt vähän kaikki mahdollinen. Tässä on E-vitamiinia, tätä käytetään öisin ja tämä on kasvoöljy, joka onkin itseasiassa samalla myös seerumi, mutta kuten myöhemmin selviää, ei tätä silti kuitenkaan ilmeisesti käytetä perinteisen seerumin tapaan voiteen alla (tai sitten käytetään, mutta se ei vaan selviä käyttöohjeista).
Ei huolta, jos tuotteen konsepti hämmentää, sillä et varmasti ole ollut ainoa hämmentynyt… ainakaan mikäli katsoo tätä tuotteen käännöslistaa! Ranskaksi tämä on vaan vapaasti käännettynä yöllistä E-vitamiinia, parilla muulla kielellä suomi mukaanlukien ihan vaan sen tarkemmin määrittelemätön kasvojenkosteuttaja ja ruotsiksi tuote on kosteudensäilyttäjä. Norjaksi tämä onkin kuitenkin jo kasvovoide, mutta hollanniksi sentään seerumi.
 
Sanoisin kuitenkin, että tuotteen alkuperäinen englanninkielinen sekametelisoppa kuvaa tätä tuotetta parhaiten. Tuotteessa on hieman öljymäinen koostumus, mutta samalla se on silti lähes seerumivesimäisen  ohut. E-vitamiinia on toki mukana pieni ripaus, mutta itse innostuin lähinnä siitä, millainen erilaisten ihoa ravitsevien öljyjen sekoitus tämä onkaan. Mukaan mahtuu niin vehnänalkioöljyä, manteliöljyä, auringonkukansiemenöljyä, jojobansiemenöljyä kuin soijaöljyäkin, jotka kaikki ovat tuntuneet tehneen hyvää iholleni.
Yökäyttöön tarkoitettu tuote mainostaa vapaasti tulkittuna olevansa iholle kuin pullotetut kahdeksan tunnin kauneusunet ja lataavansa ihon akut uudelleen tehden ihosta pehmeämmän ja levänneen näköisen. Vaikka tuotteen nimessä mainitaankin seerumi, viittaa se ilmeisesti vaan tuotteen koostumukseen ja nimihirviötuote on tarkoitettu käytettäväksi iholla yksinään ilman yövoidetta. (Tai sitten ei, mutta käyttöohjeissa ei ainakaan suoraan mainita, että tämän päälle vielä laitettaisiin yövoide.)

Epäilin aluksi, voisivatko sen tehot riittää yksinään iholleni, sillä yleensä mikään tuote, joka lupaa nopeaa imeytymistä ei ole varsinkin yöaikaan minun juttuni. Ohjeissa neuvottiin käyttämään tuotetta muutama tippa kämmenille annostellen ja niiltä sitten kasvoille taputellen, mutta koska rakastan itse öljyisen rasvaista tunnetta, päätin olla astetta kovempi käyttäjä ja tiputella useamman pisaran  suoraankasvoilleni nauttien ihanasta ravitusta tunteesta ja näin saavutetusta kevyestä öljyisyydestä.

 
Tehotuotteen ihoa ravitseva koostumus on pitänyt huolen siitä, että ihoni on saanut kaipaamaansa kosteutusta ja vaikka en nyt osaakaan sanoa, onko se antanut iholleni välillä siltä puuttumaan jääneitä yöllisiä unitunteja on se ainkain huolehtinut siitä, että ihoni näyttää olosuhteisiin nähden hyvältä ja tuntuu mukavan pehmeältä.

Annankin siis mielelläni siunaukseni tälle tuotteelle paitsi sen mahtavan englantilaishenkisen pakkauksen, mutta myös loistavan sisällön vuoksi. Sanoisin tämän olevan koostumuksensa puolesta jopa varsin moipuolinen tuote, sillä pakkauksessa esitettyä ihan hitusen reilummalla annostelulla se riittää jopa meille totaalisille kuivistelijoillekin, mutta ohjeiden mukaisella käytöllä sen yllättävän ohut koostumus sopii myös kevyemmästä pintakuivuudestakin kärsiville ja lähes kaikille ihotyypeille.

Onko joku muu tutustunut tähän sekametelisoppaan?
Vitamin E Overnight Serum in Oil -E-vitamiini seerumiöljyllä on hintaa 24.50 €.

Kommentit (3)

 1. NG

  Kiinnostaa tietää, kuinka tuohon ohueen koostumukseen on saatu mahtumaan kaikkia eri öljyjä.. milläköhän heksaanilla niitä on ohenneltu.. heheh.
  Mietityttää myös säilyvyys – vaaleanpunainen ei tosin ole ihan läpinäkyvä pakkausvalinta, mutta ei kaikkein varminkaan.

 2. Sinzu

  Mulla oli tätä aikoinaan, mutta käyttö piti lopettaa, koska öljyt hajosi mun kasvolla varmaan rasvahapoiksi, jotka aiheutti poikaystävän mielestä epämiellyttävää hajua 😀 kosteutti kyllä kivasti 🙂

 3. Kati

  Tämä on ollut tämän syksyn käytössä, mutta oma pulloni ei kyllä ole noin hauskan näköinen. Myyjä neuvoi tätä ostaessani laittamaan kolme tippaa iltaisin käden kautta kasvoille, mutta tälle nassulle ei kyllä kolme tippaa riitä. 4-5 tippaa suoraan kasvoille toimii. Saa tosin nähdä riittääkö kosteustehot, jos tänä talvena saadaan pakkasia (epäilen nimittäin, että ei riitä).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *