Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Virvenkin valinta (plus arvonta)

Tänään postaan aiheesta, josta olen aivan innoissani. En siis edes muista, koska olisin viimeksi ollut ihan näin täpinöissäni jostakin, mistä aion blogiini postata.

Kuten te kaikki varmasti tiedättekin, saan blogini kautta jonkun verran tuotteita kokeiltavakseni. Suurin osa täällä esillä olleista saamistani tuotteista on töitteni kautta minulle päätyneitä, mutta pieni osa tuotteista on täällä esillä ihan vaan siksi, että ne on lähetetty nimenomaan bloggaaja-Virven testattaviksi.

(Tähän väliin pakko avautua pari sanaa aiheesta blogit ja piilomainonta. Minua ärsyttävät ihan suunnattomasti bloggaajat, jotka harjoittavat lainvastaisesti piilomainontaa ja esittelevät saamiaan tuotteita jättäen mainitsematta, että ovat tosiaan saaneet ne ilmaiseksi bloginsa kautta…)

Kuukausi sitten sain ehkäpä eniten riemunkiljahduksia ikinä aikaan saaneen yhteydenoton. Yhteydenotto koski henkilökohtaisen kosmetiikkajumalani, guruni, mentorini ja esikuvani Paula Begounin omaa Paula’s Choice -sarjaa, joka avasi vihdoin suomenkieliset (noh, osaksi ainakin) nettisivut madaltamaan meidän suomalaisten kynnystä tutustua sarjan tuotteisiin ja tilata niitä.

Paula on maailmalla kosmetiikkagurun maineessa oleva nainen, joka on oikea mestari INCI-tietämyksessään. Hänen myyntihittinsä ovat Don’t go to the Cosmetics Counter Without Me -teokset, joissa käydään läpi kymmeniä tuhansia kosmetiikkatuotteita merkki merkiltä ja Paula arvioi tuotteet niiden INCI-listoihin ja lupauksiin pohjautuen. Hänen kirjansa ovat oikeita raamattuja minulle ja minulta löytyikin niitä kotoani jo useampi kappale. Paulalla on oma Paula’s Choice -sarja, jonka tuotteet on valmistettu puhtaasti hänen viisautensa ja oppiensa pohjalta, mutta vaikka kuinka suuresti olenkin katsonut häntä ylöspäin en vain ole koskaan saanut aikaiseksi kokeilla hänen tuotteitaan.

Voitte siis vaan arvata, kuinka innoissani olin, kun minulle tarjottiin tilaisuutta päästä kokeilemaan Paula’s Choicen tuotteita!

Kuukauden malttamaton odotus palkittiin vihdoin eilen, kun saatoin hakea postista paketin, jonka sisältö näytti tältä:

Paketista paljastui Paulan Don’t Go to the Cosmetics Counter -kirjan kahdeksas painos (joka minulla tietysti jo oli entuudestaan) sekä kaksi sarjan ihonhoitotuotetta: Barrier Repair Moisturizer Skin Remodeling Complex sekä Daily Smoothing Treatment with 5% Alpha Hydroxy Acid.

Jos minä jonkun sarjan tuotteisiin luotan jo valmiiksi ennen kokeilemistakaan niin se on Paulan. Näiden on PAKKO olla hyviä, sillä Paulalla on niin suuri tietotaito asiasta ja jo pelkät pakkaukset kertovat, että tässä on ammattilainen asialla: ilmatiiviitä valoa läpäisemättömiä pumppupulloja, joissa aktiiviaineet säilyvät pääsemättä kosketuksiin hapen kanssa. INCI:t ovat täynnä tehoaineita ja tuotteet näyttävät niin lupaavilta, että mieleni tekisi jo tilata samantien lisää sarjan tuotteita kokeiluun, vaikken ole näistäkään vielä päässyt täysillä nauttimaan.

Pojat ja tytöt, minä olen näistä NIIN NIIN täpinöissäni, ettei tosikaan!

Raportointia tuotteiden tiimoilta luvassa tulevaisuudessa, mutta nyt haluaisin julistaa pienen arvonnan. Koska Paulan kirjan kahdeksas painos jo löytyy minun hyllystäni (sekä äitinikin hyllystä), tahtoisin arpoa tämän vajaat 1200 sivua käsittävän raamatun teidän kesken.

Kilpailuun voit osallistua vastaamalla kysymykseen
Mikä on suhtautumisesti INCI-listoihin?

Tiedätkö, mikä INCI-lista on? Onko koko asialla sinulle mitään väliäkään? Uskotko, mitä tuote lupaa vilkaisemattakaan edes sen sisältöä? Oletko innostunut INCI-listoista? Luetko niitä jo kuin vanha tekijä? Kerro meille, mikä merkitys niillä on sinulle.

Arvontaan osallistumisen ehtona on tälläkin kertaa, että osallistujien on oltava blogini lukijoita bloggerin kautta (katso sivun alareuna).

Arvonta päättyy 25.5. klo 23:59 ja voittaja julistetaan seuraavana päivänä. Tällä kertaa voittajaa ei arvo mikään satunnaisgeneraattori vaan sen valitsen minä puhtaasti vastauksien perusteella. Mielipiteesi kannalla suuntaan tai toiseen ei siis sinäänsä ole merkitystä vaan lähinnä sillä, että näen siinä jonkun pointin ja punaisen langan. Tai sinisen.

Vastauksia siis vaan kehiin!

Kommentit (105)

 1. Krisse / Cherrycupcakeblog

  Minä olen loputtoman kiinnostunut inceistä, sillä tahdon tietää tarkkaan mistä maksan ja mitä iholleni/hiuksiini/jne laitan.

  Koska olen atoopikko ja allergikko, on minun erityisen tärkeää tietää esimerkiksi kosteusvoiteiden sisällöt ettei tule ikäviä yllätyksiä, siitä varmaankin alunperin lähti kiinnostus lueskella purkkejen ja purnukoiden takapuolia!

 2. Angie7

  erittäin kiinnostunut olen inci-listoista ja aina kun aikaa liikenee koitan opiskella lisää inci-nimiä ja niiden merkityksiä 🙂 voi sitä päivää kun joskus osaisi suurimman osan jonkun tuotteen inci-listasta…
  : )

 3. Anonyymi

  Nykyään mun filosiani kosmetiikkaostosten parissa on että ostan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, hyviksi arvioituja tuotteita. Yleensä kokeilen uutta jonkun suositusten mukaan, joka on tavannut INCI-listan valmiiksi, harvemmin ostan mitään nykyään heräteostoksena. (En ole käynyt missään aikoihin, kuten laivalla 🙂

  INCI on yleensä niin pienellä ja sellaisella fontilla kirjoitettu, ettei siitä tahdo saada selvää ja mua ärsyttää jatkuvasti kaivaa laseja laukusta. Natriumlaurylsulfaatittomia tuotteita olen kyllä käyttänyt jo viimeiset 15 vuotta iho-ongelmien takia, joten sen jouduin ennen aina tsekkaaamaan kaupassa, mutta näkökin oli parempi 🙂
  -Helinä

 4. Myy

  Vastausten perusteella valittu voittaja kuulostaa siltä, että en ikinä osaa kirjottaa tarpeeksi hyvää vastausta. Mietin tätä viime tippaan asti, enkä siltikään osaa pukea sanoiksi. Joten lyhyesti ja ytimekkäästi: kiinnostaa!

 5. eveleen

  En nuorempana (näin 22 vuotiaana onkin aivan äärettömän vanha :D) käyttänyt perustuotteita kummempaa kosmetiikkaa enkä meikannut, mutta voi sitä hetkeä kun meikkien ja hiustuotteiden maailman ihanuus aukesi vihdoin minullekin. Näin jälkeenpäin ajatellen on hassua ajatella, että on ollut sellainenkin aika, jolloin kaikenlaisia tuotteita tuli kyllä ostettua, mutta pakkauksen myyntitekstit olivat ainoa asia mitä pakkauksesta ymmärsin ja ainesosalistat olivat aivan hepreaa vettä ja denaturoitua alkoholia lukuunottamatta. Muutama vuosi sitten herkkä ihoni ärtyi kovasti ja sille sopivia tuotteita oli todella hankala löytää, joten siinä vaiheessa aloin tutustumaan mystisiin INCI listoihin syvällisemmin. Luulin olleeni innoissani jo pelkästään meikkien ja kosmetiikan olemassaolosta, mutta voi sitä riemua kun pääsin vielä astetta syvemmälle (ja aloin samalla lukemaan kosmetiikkablogeja ja viettämään liiankin monia tunteja tutkien juurikasvun ketjuja kaikesta mahdollisesta kosmetiikkaan liittyvästä maan ja taivaan välillä).

  Minusta on tullut kovin kriittinen tuotteiden lupausten suhteen – valintaan vaikuttaa taatusti enemmän sen varsinainen sisältö kuin pakkauksen korulauseet. INCI listasta tulee tunnistettua ainakin yleisiä perusraaka-aineita ja erikoisempien yhdisteiden funktioita on onneksi mahdollista etsiä netin uumenista. Onneksi paras ystäväni opiskelee kosmetologiksi, joten en ole yksin kaupassa hipelöimässä purkkeja ja tutustumassa sisältöihin ainakaan ihan jokaisella kauppareissulla. Ja onneksi on myös joku, jolle voi myöhäänkin illalla lähettää tekstiviestin, kun tuli ahaa elämys siitä mitä se helianthus annuus seed oil olikaan kun se kaupassa näytti niin tutulta muttei just sillä hetkellä muistunutkaan mieleen.

  Hyvässä tuotteessa on kuitenkin myös oltava muita oikeita ominaisuuksia; toisinaan hyvä tuoksu ja toisinaan tuoksuttomuus, kohdallaan oleva hinta-laatusuhde, toimiva tai innovatiivinen pakkaus ja ennenkaikkea sellainen lopputulos iholla / hiuksissa / missä tahansa, joka on juuri sitä mitä olen tuotteelta hakenut. Tieto lisää kylläkin toisinaan tuskaa kun ns. huonoja tai vääriä aineita sisältävä tuote onkin käytössä toimiva, mutta INCI:enkin armottomalle tavaamiselle pitää johonkin vetää raja ja antaa markkinoitavalle multihyper complex ™lle mahdollisuus ja uskoa sen vaikuttavaan voimaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *