Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Virheit sattuu ja kokemust karttuu

”Sattuuhan sitä paremmissakin piireissä,” kuuluu vanha lausahdus. Ja tosiaan, sattuuhan sitä.
Olin saanut Yves Rocherilta blogikokeiluihini muutaman kausituotteen, joista toisen nappasin kerran tyytyväisenä suihkuun mukaan. 
Käytin tuotetta suihkussa pari kertaa jääden vihdoin pohtimaan sen koostumusta enemmänkin. Koostumus tuntui maitomaisen täyteläiseltä ja pehmeältä, sekä hieman kermaiselta. Ja oikeastaan aika kosteuttavaltakin eikä kovin pesevältä.
Tuotteen tuoksu oli minulle tuttu jo entuudestaan, sillä muistin joskus vuosia sitten käyttäneeni merkin samalta tuoksuvaa suihkugeeliä. Olikin siis hassua, että merkki teki jouluksi toisen suihkugeelin, jossa taisi vain olla hieman täyteläisempi koostumus…
Vai olikohan näin sittenkään. Opin nimittäin lukemaan vasta parin käyttökerran jälkeen näköjään. Kyseessä ei ollut suihkugeeli vaan vartalovoide. Hups. Ilmankos koostumus tuntuikin niin kosteuttavalta eikä pesutehokaan ollut kovin voimakas…
Les Plaisirs Nature Organic Vanilla -tuotteiden tuoksuun pohjautuvan Vanille Collect OR:in eli Vanille Collect Goldin valikoimiin kuuluu samalla ihanalla pehmeän savuisella vaniljaisella tuoksulla varustettuja tuotteita kuin perusvalikoimaankin, mutta näissä vartalotuotteissa on mukana kultaista shimmeriä ja glitteriä joulun hengen ja kokoelman nimen mukaisesti.
Naurettuani itselleni tarpeeksi kauan otin Shimmering Body Lotion -nimellä kulkevan vartaloemulsion mukaani suihkusta ja kokeilin tuotteen vartaloemulsiona. Tuoksu oli sama vanha tuttu mukava vaniljainen ja koostumuskin kevyesti kosteuttava sekä hyvin imeytyvä, mutta minun täytyy kyllä sanoa, että kokoelman erityisyys on tämän tuotteen kohdalla juuri se, joka jättää minut kylmäksi.
Hileet ja shimmerit menevät poispestävässä suihkugeelissä, mutta vartalovoiteeseeni en niitä kaipaa. Voin kyllä myöntää, että esimerkiksi dekolteelle, käsivarsiin ja sääriin käytettynä tämä kyllä vetää paikat hyvään juhlakuntoon, mutta itse suosin enemmän shimmerittömiä vaihtoehtoja.
Vanille Collect OR -kokoelman tuotteisiin pääset tutustumaan tämän affiliate-linkin takaa.

 Mikä on teidän suhteenne shimmeriin vartalovoiteissa?
Ja ennen kaikkea minua kiinnostaa kuulla, onko teille sattunut vastaavanlaisia tuotteiden väärinkäytöksiä vahingossa. Missä vaiheessa olette asian huomanneet ja oliko sillä edes jossain määrin vakavampia seurauksia kuin omalla höpsähdykselläni?

Kommentit (23)

 1. quiqui

  Rakastan tuota kynttilää. Yritän nyt säästellä sitä riittämään jouluun asti. Ja nuihin kömmähdyksiin, niin joskus aloin puhdistaa silmämeikkejä kasvovedellä (luojen kiitos en sentään kynsilakanpoistoaineella). Pian huomasin, kun kirveli. Ei sen kummempia onneksi ole sattunut… vielä.

 2. Anonyymi

  affiliate=kiertoilmaus mainoslinkille? hohhhhhoijjjaaaa…… rasittaa tuollaisten kiertoilmausten käyttö. ihan kuin lukijalle pitäisi olla selvää mitä jokin affiliate tarkoittaa. eipä ollut eka kerta kun mennään taas piilomainonnan harmaalla rajalla… eipä voi taas muuta sanoa kuin moro vaan, miten voi olla noin vaikeaa noudattaa lakia?!

  • virve

   Ei minulle tullut mieleen, ettei affiliate-linkki olisi nykyään jo yleisessä tiedossa oleva sana…? En itseasiassa edes tiennyt, mikä oli sanan suora suomennus, mutta tässä aiheesta vielä Wikipedia-linkki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Affiliate-markkinointi
   🙂

 3. Anonyymi

  edelliseen lisäyksenä: olin ennen blogisi uskollinen lukija aivan alusta pitäen, sillä kirjoitat parempaa kieltä kuin useimmat kauneusbloggarit ja pidin arvioitasi tuotteistasi luotettavana. nyttemmin on lukeminen jäänyt kun kaupallisuus haiskahtaa kilometrin päähän!!! "ei ole huonoja tuotteita, on vain erilaisia tarpeita…" = "en ole niin tyhmä, että haukkuisin minulle ilmaista kamaa lähettäviä tahoja! toisin sanoen rehellisiä arvioita mitä blogista ennen löytyi on turha odottaa tai mainostajien ollessa kyseessä, pelätä!11" aina silloin tällöin tulen kurkkimaan josko vanha ostolakossa-meininki olisi palannut, mutta joudun kerta toisensa jälkeen pettymään. ehkä joskus opin, siihen saakka aion huomautella piilomarkkinoinnista täällä kommenttilootassa.

  • virve

   Sanotaanko, että mitä enemmän opiskelen alaa, sitä vähemmän voin enää sanoa, että joku tuote olisi huono. Mitä enemmän tuotteista tietää ja asioista ymmärtää, sitä vähemmän niitä enää voi "haukkua". Haukkuminen kertookin vain huonosta ammattitaidosta mielestäni ja itse pyrin jatkuvilla opiskeluillani niitä nimenomaan parantamaan. Ja kuten aina sanon, en minä myöskään jaksa kirjoittaa "ihan kivoista" tuotteista, sillä eihän kukaan sellaisista halua lukea. Suurin osa lukijoistani lukee blogia ihan vaan hakeakseen täältä konkreettista tietoa jostakin tietystä tuotteesta ja pyrin sitä tietoa täällä tarjoamaan. Ikävää siis, jos koet, ettivät mielipiteeni ole sinusta rehellisiä siksi, etten haluku blogissani tuotteita. Toivottavasti myös ymmärrät, etten lähtökohtaisesti edes ota testattavakseni tuotteita, jotka eivät minua kiinnosta. 🙂

   Mutta niinhän se vain on, että jokaista on mahdotonta miellyttää ja mikä toimii toisille, ei toimi toisille. Onneksi kosmetiikkablogejakin on verkossa monia. 🙂

  • virve

   Tämä on muuten vähän sama juttu, kun sanoisit, että herkkusienet ovat pahoja ja julistaisit sen yleiseksi faktaksi. Se, ettet sinä pidä niistä, ei tee niistä pahoja. Se on vaan oma mielipiteesi ja kertoo siitä, ettet osaa nähdä muiden näkökantoja. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *