Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Vinyyliripset?

Te tiedätte heikkouteni ja helppouteni, mitä uusiin mascaroihin tulee. Olen erityisen heikko varsinkin silloin, kun mascarassa on jotain todella jännää, erikoista tai hämmentävää. Tällä kertaa tuo sanoista viimeisin kuvasi parhaiten mascaraa, jonka poimin testiin.

Ai niin! Ennen kuin menemme mascarakuviin kerron, että kävin ripsipermanentissa. Hyvästi suorat ripset ja vedenkestävillä mascaroilla kikkailu, nyt minäkin voin ainakin hetken iloita kaarevista ripsistäni!

Kuvassa ripset permanentattuina ja värjättyinä. Nyt ne jopa löytää ilman karttaa ja kompassia, vaikka hentoiset ja harvathan ne vieläkin toki ovat.

Mutta sitten siihen ripsivääriin.

Kyseessä on Guerlainin keväällä julkaisema mascara Le 2 de Guerlain Volume.

Kaksipäisiä ripsivärejä on nähty vaikka millä mitalla ja erilaisina variaatioina, mutta tällaiseen en ole itse vielä törmännyt ennen.

Ensimmäisen vaiheen mascaraharja on varsin tavallinen mascaraharja, joka tuo ripsiin tuuheutta ja hieman pituutta. Pientä miinusta antaisin makuuni liian löysästä koostumuksesta ja harmikseni liian löysä massa yhdistettynä tiukkaan putkilon suuaukkoon saa aikaan sen, että mascaraa turskahtelee hieman ulos harjaa takaisin putkiloon työntäessä. Löysä massa antaa kuitenkin kivasti mahdollisuuden lisätä ripsiin pituutta.

Mascaran kakkospää on kuitenkin se, missä piilee tämän tuotteen juju. ”Mascaraharja” ei itseasiassa olekaan harja vaan oikeastaan kuin huulikiiltoapplikaattori! Tämä on siis ykkösvaiheen päälle laitettava ”lakka”, joka tekee ripsiin kiiltävän vinyyli-efektin!

Kuvassa ylempi suttu mascaran ykkösvaiheella ja alempi top coatilla. Ero jäljessä on selkeä ja top coat näyttää tosiaan kuin mustalta huulikiillolta.


Tältä ripset näyttivät ykkösvaiheen jälkeen. Tuuheutta on ihan mukavasti, mutta ainakin näin alkuun massa on tosiaan sen verran löysää, että se klimppasi ripsiä hieman eikä jälki nyt ihan niin erityistä ole, etteikö sitä saisi monella muullakin mascaralla. Lisäkerrostus oli hankalaa, sillä se vain lähti paakuttamaan lisää. (Kun muuten kokeilin mascaraa ennen ripsipermanenttia, ei se kyennyt pitämään taivutuksiani.)

Kakkosvaihe toi selkeästi lisää kiiltoa, mutta valitettavasti myös klimppasi ripset melkoisiksi sumpuiksi löysän koostumuksensa vuoksi. Kakkosvaihe kuitenkin oli mukava antaessaan kivan tuuheuden tuomalla massaa ja tummuutta ripsirajan sisäpuolelle. Verratkaapa vaikka sisänurkan ripsiä muihin ripsiin. Sisänurkan ripsien tyven jätin tarkoituksella kuvassa vertailua varten ilman sisärajauksen näköistä mascarakerrosta ja muualta ripsien tyvestä mascaraa löytyy sieltäkin.

Muuten en tästä mascarasta niinkään innostunut, mutta sisärajauksia voisin hyvinkin alkaa tällä aamuisin töpöttelemään yläripsieni sisäluomelle (tightlining kun on tähän asti tuntunut ajatuksena aivan liian haastavalta).

Pysyvyydeltään mascara oli varsin hyvä ja poistaminenkin sujui ongelmitta.

Idea vakuutti, mutta itse mascara ei täysin. Jos massa vaan olisi ollut hieman vahamaisempaa eikä näin voidemaista, olisin minäkin varmasti innostunut.

Onko tämä mascara tuttu jollekin muulle?

Saavatko uudet mascarainnovaatiot muille aikaan pakonomaista kokeilun tarvetta?

Kommentit (13)

 1. Anonyymi

  Minulla OLI pakonomainen tarve ennen kokeilla kaikki uutuusripsarit ja niitä hutiostoksia kertyi pyörimään joka paikkaan. Kavereittenkin meikkpussit olivat täynnä niitä.

  Aloitin blogisi lukemisen sillon kun aloitit ja olen vähentänyt ripsariostoksiani kummasti 🙂

  Alan ammattilaisena sinulla on usein tieto uutuuksista ennen kuin minulla joten himoa kokeilla ei edes ehdi syntyä. Onneksi. Muutaman hyvän ripsarin olen vinkeilläsi löytänyt.

  Mieheni kyseli eräänä päivänä, kuinka jaksan lukea "jonnin joutavia" kosmetiikka- ja tyyliblogeja. Esimerkiksi annoin tämän ripsarijutun. Hän nauroi ja pyysi lukemaan enemmänkin, jos se vähentää kosmetiikka- ja vaateostoksia, jotka joku muu kokeilee puolestani 🙂 Eli KIITOS nimim. muutama puteli kaapissa

 2. ~Snanna~

  Onko blogissasi olemassa sellaista "yleistä" palauteosiota? 🙂 Tämän blogin kautta olen itsekin jälleen kiinnostunut uudelleen meikeistä ja meikkaamisesta. Hieman on rahaa tullut tuhlattua, mutta onpahan ainakin meikkivarastot uusittu ja vanhat heitetty pois. Kiitos tästä sinulle. ;D

 3. Caitia

  Olen jo pitkään ihmetellyt, että miksi et hanki ripsenpydennyksiä? Omat ripseni ovat aina olleet mitättömät vaaleat tupsut, mutta keväällä keksin kokeilla ripsenpidennyksiä. Ajattelin ensin vain ja ainoastaan häitäni varten, mutta nyt olen menossa huollattamaan niitä jo kolmatta kertaa. NIIN ihanaa! Täydelliset kaarevat mustat ripset.

  Ei enää poskille varisevia ripsivärejä ei ripsiklönttejä. Aamuisinkin meikiksi riittää vaan meikkivoiden ja puuteri. Tai ei välttämättä mitään. Ainakin näin kesällä.

  Itselläni ripsienpidennys kestää n. 5 viikkoa, minkä jälkeen on pakko huoltaa ne. Suositeltu huoltoväli on 3-5 viikkoa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *