Vinkit kynsien kasvattamiseen ja arvonta

Kaupallinen yhteistyö: Verman

*Sis. mainoslinkin

Moni tuskailee kynsiään, jotka eivät vain millään tunnu kasvavan pitkiksi ja vahvoiksi vaan liuskoittuvat ja lohkeilevat heti kun niissä on hitunenkaan pituutta. Minulta kysellään aina välillä vinkkejä kynsien kasvatukseen, joten ajattelin koota yhteen ne parhaat, yleispätevät vinkit, joiden avulla omaa kynsien kasvamista voi tukea.

Helein Kauneusravintolisä

Kaikki eivät tarvitse kynnenvahvistajaa

Kaikkein yleisin virhe, johon moni kynsiään kasvatteleva sortuu on, että he olettavat kaikkien kasvuvaikeuksista kärsivien kynsien tarvitsevan kynnenvahvistajaa. Kynnenvahvistajat ovat erinomainen tuote niille, joiden kynnet eivät kasva, koska kynnet ovat taipuisat ja pehmeät ja tarvitsevat nimenomaan lisää vahvuutta, mutta jos ongelmana ei ole kynsien hentous ja taipuisuus, ei kynnenvahvistaja ole useinkaan avain vahvoihin, pitkiin kynsiin.

Jos kynnet ovat jo valmiiksi vahvat, voi vahvistajasta olla jopa haittaa, sillä se tekee kynsistä niin kovat, etteivät ne enää jousta tarpeeksi ja napsahtelevat siksi poikki. Onkin erittäin tärkeää miettiä, miksi kynnet eivät kasva ja ovatko ne oikeasti hennot ja taipuisat vai onko niiden todellinen ongelma siinä, että ne lohkeilevat ja liuskoittuvat eivätkä siksi pääse kasvamaan. Jos lakkaamattomat kynnet eivät taivu paperin lailla niitä kevyesti painaessa, ei ongelmana ole kynsien heikkous eivätkä ne tarvitse avukseen kynnenvahvistajaa.

Helein Kauneusravintolisä

Ravintoa liuskoittuville ja lohkeileville kynsille

Jos kynsien ongelmana ei ole vahvuuden puute, vaan ne liuskoittuvat ja lohkeilevat, on vika usein niiden kuivuudessa. Jos kynnet ovat kuivat ja jäykät, voivat ne napsahdella helposti poikki. Yleensä syy kynsien liukoittumiseen onkin nimenomaan niiden kuivuudessa. Kynnet koostuvat kolmesta toisiinsa kiinnittyneestä levystä ja jos kynnet ovat kuivat, irtoavat levyt helposti toisistaan ja lopputulos ilmenee kynsien liuskoittumisena.

Liuskoittuvat kynnet hyötyvätkin kynnenvahvistajien sijaan yleensä eniten kynsiöljyistä, jotka ravitsevat kynsiä tehokkaasti. Ne auttavat ehkäisemään kynsien kuivumista ja pitämään kynnet joustavina, mikä puolestaan ehkäisee kynsilevyjen erottumista ja kynsien liuskoittumista.

Helein Kauneusravintolisä

Kynsiöljy on parasta levittää puhtaille kynsille esimerkiksi iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Jos käytät kynsilakkaa, voi kynsiöljyä käyttää myös kynnen alapinnalla. Myynnissä on myös paljon kynsiä ravitsevia tuotteita, jotka sopivat käytettäväksi ennen kynsilakan levitystä ja jotka eivät jätä kynnelle lakan kiinnittymistä häiritsevää, öljyistä pintaa.

Helein Kauneusravintolisä

Viilaa oikein

Tavallinen hiekkapaperiviila ja varsinkin sillä edestakaisin sahaaminen on yksi pahimmista kynsien vihollisista, sillä se irrottaa kynsikerroksia toisistaan ja edistää siten kynsien liuskoittumista. Kynsiviila kannattaakin vaihtaa hellävaraiseen lasiviilaan, joka ei revi kynsilevyjä irti toisistaan.

Jos havaitset kynsissa liuskoittumista, on kynsibufferi yksi parhaista apuvälineistä. Liuskoittuneen kynnen pinnan voi hioa, tasoittaa ja kiillottaa sen avulla sileämmäksi, jolloin kynsi ei pääse repeämään niin helposti enää enempää. Päälle voi vielä levittää kynsilakkaa suojaamaan revennyttä osaa.

Helein Kauneusravintolisä

Älä käytä kynsiä työkaluina

Olen itse sitä tyyppiä, joka ei jaksa aina kurkottaa avuksi saksenterää, veistä tai muuta raaputusta tai repimistä helpottavaa apuvälinettä, vaan yritän tehdä sen kynsilläni – ne kun ovat niin kätevästi aina kirjaimellisesti sormieni ulottuvilla. Olen yrittänyt hillitä tätä pahaa tapaani, sillä se on yksi kynsien pahimmista vihollisista ja saa taatusti aikaan niiden liuskoittumista ja jopa lohkeilua. Nykyään kuulenkin jo aina hommaan ryhtyessäni automaattisesti päässäni tapaani kovasti paheksuvan ja kynsistään hyvin huolta pitävän äitini hitaan ”aijaijaijai…” -uikutuksen ja korvaan kynnet asianmukaisella apuvälineellä.

En usko, että moni edes kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon tulee käyttäneeksi kynsiä työkaluina päivän aikana, mutta kun asiaan alkaa kiinnittää enemmän huomiota huomaa, ettei ole ihmekään, että kynnet liuskoittuvat.

Helein Kauneusravintolisä

Suojaa kynnet

Kynnet kannattaa yrittää suojata, sillä jo pelkkä toimistotyö ja tietokoneen näpyttely voivat olla niille turmiollista. Kynsilakka auttaa suojaamaan kynnen pintaa, mutta sen lisäksi kannattaa myös kiinnittää huomiota, että kädet muistaa myös suojata esimerkiksi käyttämällä tiskatessa kumihanskoja. Ei myöskään ole yhtään liioiteltua suojata kätensä kotona siivotessa, sillä erilaiset pintojen puhdistukseen tarkoitetut aineet voivat nekin tehdä hallaa päätyessään kynsille esimerkiksi rätillä pintoja pyyhkiessä.

Helein Kauneusravintolisä

Tukea tableteilla

Erilaiset Biotiinia sisältävät ravintolisät auttavat tukemaan kynsien kasvua. Kynnet ovat kovettunutta keratiinia ja biotiini auttaa aktivoimaan keratiinin tuotantoa, minkä ansiosta sitä sisäisesti nauttimalla voidaan kynsistä saada vahvemmat. Lisäravinteen avulla voidaan vaikuttaa vain kynnen tyvestä kasvavaan osaan, minkä vuoksi kynnen kasvunopeudesta riippuen biotiinilisän vaikutuksia voi alkaa huomaamaan usein vasta n. kolmen kuukauden säännöllisen käytön jälkeen, mutta kärsivällisyys kyllä palkitaan ja yhdessä muita kynnenkasvua tukevien vinkkien kanssa biotiini on loistava apu kynsiään kasvattaville.

Olen itse syönyt nyt parisen kuukautta blogiyhteistyön kautta saamaani, apteekeissa myytävää Biotin+ Helein Kauneusravintolisää, jonka popsimisen aloitin tavoitteenani kasvattaa ruotsalainen tukka. Kapselit sisältävät paitsi 5 mg biotiiniä myös varsinkin ihon hyvinvointia tukevaa sinkkiä sekä C-vitamiinia ja kysteiiniä. Omat kynteni eivät ole hauraat, mutta liuskoittuvat kyllä helposti, joten käytän tabletteja noiden muiden mainitsemieni vinkkien rinnalla tukemassa kynsien (ja hiusten) kasvua.

Helein Kauneusravintolisä

Ilokseni pääsen tukemaan myös jonkun muunkin kynnenkasvattelua, sillä Helein Kauneusravintolisien valmistaja Verman antoi minulle arvottavaksi purkin Biotin+-kapseleita!

Biotin+-kauneusravintolisä sopii käytettäväksi kaiken ikäisille, jotka tavoittelevat vahvoja kynsiä ja näyttäviä hiuksia. Pakkaus sisältää 60 tablettia, eli kahden kuukauden annoksen (arvo n. 20 euroa).

Helein Kauneusravintolisä
Arvontaan voi osallistua 2.11.2016 asti kertomalla kommenteissa oman vinkin kynsien kasvattamisen avuksi!

 Edit. 6.11.2016: Arvonta on päättynyt ja sen voittajaan on oltu yhteydessä. Kiitos kaikille osallistumisesta!

Helein Kauneusravintolisä Biotin+ -tabletteja voi ostaa apteekeista tai tilata itselleen helposti verkkoapteekista*.

Kommentit (91)
  1. Itselläni ei erityisiä vinkkejä kynsien kasvattamiseen ole (vielä), sillä ihan vasta lopetin kynsien puremisen. Harmikseni kynnet vain eivät oikein lähteneet kasvuun… No, toivottavasti voitan arvonnassa niin ehkä kynsistäni tulee joku päivä kauniit. 🙂

  2. Paras vinkkini on kynsiöljyn käyttö! Rakastan.

Kommentointi suljettu.