Vihdoinkin jotain Hauschkaa!

Höpöttelin lähes vuosi sitten, että blogissani saatetaan nähdä jossain vaiheessa enemmänkin kokeilujani Dr.Hauschkan tuotteista. Toistaiseksi kuitenkin ainoita sarjaan liittyviä postauksiani on tämä postaus, mutta eipä tuossakaan nyt oikeastaan keskitytä itse tuotteisiin.

Hauschka-kokeiluni nimittäin tyssäsivät hieman siihen, etten ollut valmis ottamaan Hauschkaa vastaan niin kokonaisvaltaisesti, mitä sarja käyttäjältään toivoo.

Minun maksimalistinen ja Dr.Hauschkan minimalistinen näkemys ihonhoitoon kun eivät millään lailla kohdanneet enkä ollut yhtään valmis seuraamaan täysillä sarjan ideologiaa, jonka mukaan (kärjistetysti) ihoa hoidetaan vain päivisin.

(Dr.Hauschkan ideologia on vakava uskonnollinen kysymys ihan siinä missä muutkin uskonkysymykset ovat, joten en lähde ottamaan siihen sen enempää kantaa kuin toteamalla, ettei kyseessä ole minun uskontoni.)

En ole siis voinut esittää täällä tarkempia mielipiteitäni sarjan tuotteista, sillä en ole käyttänyt tuotteita ”oikein”. Olen kokeillut sarjasta sieltä täältä yksittäisiä tuotteita ja tiedän, kuinka esimerkiksi kosteusvoiteet käyttäytyvät iholla, mutta minulla ei ole niistä pidempiaikaisia käyttökokemuksia.

Esittelen teille kuitenkin tänään kokemuksiani edes yhdestä hetken aikaa käytössäni olleesta tuotteesta.

Olen nimittäin tykännyt kovasti sarjan puhdistusvoiteesta, jonka kokeilukokoisen tuubin käytin tyhjäksi.

Tämä ei ole meikinpuhdistustuote vaan nimenomaan ihonpuhdistustuote.

”Hellävarainen puhdistus Dr.Hauschka Puhdistusvoiteella aamuisin ja iltaisin, auttaa ihoa voimaan paremmin. Tarkoin valikoidut kasviuutteet kehäkukasta, kamomillasta, mäkikuismasta ja masmalosta kirkastavat ihoa ja elvyttävät sen omaa luonnollista puhdistumiskykyä. Voidemainen jauhetusta mantelista tehty pohja tukee ihon hydrolipidikalvon toimintaa. Puhdistusvoide supistaa ihohuokoset, edistää epäpuhtauksien poistumista ja kirkastaa ihoa. Kun haluat kauniin kuulaan ihon, käytä Dr.Hauschka Puhdistusvoidetta aamuisin ja iltaisin peruspuhdistustuotteena. Voidemainen tuote sopii kaikille ihotyypeille.”

Tuotetta otetaan pieni nokare, sekoitetaan se kämmenellä veden kanssa emulsiomaisemmaksi tahnaksi ja levitetään se kostutetulle kasvojen iholle. Tätä ei ole ideanakaan hieroa iholle vaan tätä painellaan kasvojen iholla.

Yllätyin siitä, kuinka hyvin tämä kykeni puhdistamaan ihoa pelkällä painelulla. En tietenkään aluksi uskonut, että pelkkä painelu voisi kyetä irroittamaan iholtani likaa, joten tein tällä testin. Sotkin käteni selkään meikkiä ja kokeilin painella käteni ihon puhtaaksi tahnalla. Suureksi yllätyksekseni kädenselkäni puhdistui todella puhtaaksi ihan vaan pelkällä painelulla! Saatoin siis luottaa, että toimii ihonpuhdistustuotteenani jos tämä kerran kykeni irroittamaan meikkisotkujakin iholtani. (En silti tarkoita, että tätä kannattaisi ostaa meikinpoistoon, sillä tämä on tosiaan vain ihonpuhdistustuote.)

Kun nyt sitten kerran saattoin luottaa tähän ihonpuhdistuksessa, otin tämän mielelläni käyttöön. (Myönnän kuitenkin, etten malttanut olla salaa hieman hieromatta tätä iholleni puhdistuksen lopuksi.) Tämä huuhtoutui iholta hyvin pois ja iho jäi tämän jäljiltä mukavan pehmeäksi eikä sitä kiristänyt yhtään. Käytin tätä iltaisin kaksoispuhdistuksen jäkimmäisenä tuotteena ja aamuisin putsaamaan kosteusvoiteen jämät ja yölliset hikoulut kasvoiltani.

Voisin ehdottomasti käyttää tätä täysikokoisenkin tuubin!

Kaverini ansiosta pääsen kuitenkin käyttämään erästä toista Hauschkan tuotetta täysikokoisen pakkauksen verran.

Hän oli ostanut alesta houkuttelevan hyvään hintaan Hauschkan elokuussa vanhaksi menevän Lemon Body Moisturizerin, mutta todennut parin kokeilun jälkeen, ettei hänen nenänsä kestä moista sitruksista ihmettä. Ja varsin sitruunainen tämä onkin! Ei siis sitruksinen vaan sitruunainen, eli tuoksuu samalle kuin tuoksuttaisit sitruunan palasta, jota olet juuri kalasi päälle puristamassa.

Katsotaan, mitä minun nenäni sanoo tähän pidemmän käytön jälkeen!

Olisi kiva kuulla teidän Dr.Hauschka -kokemuksianne. Keneen sarjan ideologia osuu ja uppoaa ja keneen taas ei? Mitkä ovat suosikkituotteitanne sarjalta?

PS. Jos kommentteihin ei kuulu vastauksia, ovat syynä jälleen työt. Olen nimittäin taas viikon töissä ja näin ollen poissa kotoa, enkä taaskaan takaa, kuinka ehdin vastailemaan. Vastauksia on kuitenkin luvassa viimeistään elokuun puolella. Luen kuitenkin kommentit läpi aina kun vaan kerkeän ja julkaisen niitä sitä mukaa!

Kommentit (20)
 1. Moi!
  Luit todella ajatukseni, olen nimittäin juuri aloittanut Hauschka-sarjan käytön ja katselin josko sinultakin löytyisi asiaan kommentteja 🙂 Itse uskon 100% Hauschkan ideologiaan, ja olenkin ollut valtavan tyytyväinen tuotteisiin vaikka ovatkin olleet käytössä vasta muutaman päivän. Hankalan epäpuhdas, rasvoittuva mutta pintakuiva ihoni tuntuu todella tykkäävän 🙂 Juuri tämä puhdistusvoide on ihana, samoin kasvoöljy (niin hullulta kuin tuntuukin lätkiä jo valmiiksi rasvaiselle iholle öljyä!).
  Mukavaa loppukesää sinulle!

 2. Olen töitten kautta päässyt kokeilemaan hirmu monia sarjan tuotteita, ja mitään negatiivista ei ole sarjasta sanottavaa. (ok, onpas, pakkauksien järkyttävän vanhanaikainen ulkomuoto, joka ei minua ainakaan houkuttelisi uutena käyttäjänä puteleita tutkimaan, vaan mieleeni tulee enemmänkin äitini 80-luvun kosmetiikkaputelit :D)

  Lempituotteeni Haushckalta on ehkä kasvoöljy, mutta paheekseni täytyy myöntää, etten tätä tykkää käyttää niinkuin Hauschkan ideologiaan kuuluisi. Käytän sitä öisin, normaalin yövoiteen alla. Se tuntuu tasapainottavan ihoni rasvoittumista esim. poskipäillä, ja vähentävän kuitenkin otsani ja nenäni hilseilyä. Mutta harmikseni minun täytyy myöntää, että oikein käytettynä (päivällä, meikin alle, huh!) tämä ei olisi lähelläkään niin lempituotettani mitä nyt.

  Koitin kuitenkin tätä öisin-ei-muuta-kuin-kasvovesi -tekniikkaa reilut kaksi viikkoa, ja yllätyin siitä, että ihoni kesti sen todella hyvin. Tein tämän kokeilun vielä helmikuussa, jollon ihoni on yleensä rutikuiva, enkä olisi voinut uskoa, että pärjäisin kaksi viikkoa ilman yövoidetta. Pärjäsin, mutta kyllä yövoiteen kanssa ihoni tuntuu minusta voivan paremmin. Tämä kuitenkin vain mutu-tuntumalla, mitään selkeää eroa ihollani en näe.

  Meikkejä olen myös päässyt kokeilemaan ja niihin olin myös suht tyytyväinen. Kesäksi tullut kylmän sävyinen aurinkopuuteri on sieltä noussut lempparikseni, ja minun ihollani saan tummemmalla puoliskolla tehtyä jopa varjostuksia hyvin. Luomiväreissä ei minun makuuni ole tarpeeksi pigmenttiä, mutta taas kajal-kynät ovat mukavan pehmeitä ja suht kestäviä jopa sisärajauksissa.

  Ei siis mitään huonoja tuotteita, mutta eivät minuun niin paljon iske, ettö niistä olisi hg-tuotteiksi minun listoilleni. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *