Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Vettä vaan eikä mitään muuta: Clinique Lash Power Mascara

Yksi mascararyhmä on todellinen vedenjakaja, johon yleensä joko ihastuu tai vihastuu.

Kyseessä ovat ns. ”kolmekasimascarat”, eli pelkällä vedellä poispestävissä olevat tapaukset. Näiden kanssa ei siis tarvita mitään erillisiä puhdistusaineita ja pelkkä lämpimällä vedellä (vähintään 38 asteisella) huuhtelu ja pieni sormien avustus riittävät irroittamaan nämä ripsistä. Toisten mielestä tämä on todella kätevää ja toiset taas inhoavat näiden poistoa.Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään enkä todellakaan vaan voi sietää niitä omissa ripsissäni. Myyn niitä kyllä mielelläni ja niiden idea on todella loistava ja monien silmille ne ovat syystä tai toisesta se ainoa oikea vaihtoehto. Itse en silti niille vaan millään (kirjaimellisesti) lämpene.

Jotkut tahtovat todella kestävän mascaran, mutteivät tahdo erillisiä poistoaineita. Toisilla sekä vesiliukoinen mascara että vedenkestävä mascara liukenevat iholta pois alta aikayksikön ihon omien rasvojen seurauksena. Toiset vaan tykkäävät niiden ideasta muuten vaan.

Oli tykkäämisen syy mikä tahansa, ovat nämä todella suosittuja Suomessa. Esimerkiksi Kicksin nettisivujen Top-lista kertoo selektiivisistä ripsiväreistä Cliniquen kolmekasimascaran Lash Powerin olevan ketjun myydyin mascara Suomessa. Kolmanneksi myydyin mascara on saman merkin High Impact cruling mascara, joka myös toimii samalla lämpimän veden idealla ja viidenneksi myydyin mascara puolestaan Estee Lauderin Double wear, joka sekin lähtee pois vain lämpimällä vedellä. (Sensaitahan Suomen Kickseistä ei löydy.) Saman ketjun top-listan ykkösenä semi-selektiivisten mascaroiden kategoriassa on Fiberwig, joka myös on samalla idealla toimiva. Jos kuitenkin kurkistaa saman ketjun myyntilistauksia Ruotsin puolella, eivät kolmekasimascarat ole ollenkaan yhtä menestyneitä.

Jännä juttu! Miksi juuri Suomalaiset ovat näistä niin innostuneita? Innostaako meitä juuri se helppous ja vaivattomuus näiden poistossa? Eikö suomalainen vaan tahdo mitään turhia kommervenkkejä meikkinsä poistoon vai tahtovatko suomalaiset vaan jotenkin erityisen kestävää mascaraa?

Niin tai näin, mutta tutustutaan tänään hieman siihen yhteen suosikkiyksilöön, eli Cliniquen Lash Poweriin.

Cliniquen Lash Power on melkolailla verrattavissa Sensain (totteli ennen nimeä Kanebo) alkuperäiseen kolmekasiin. Tässäkin on pieni ja siro harja, mutta tämän harja vaan on Sensain harjaa pidempi ja ehkä hitusen kapeampi.

Tämä on melkolailla perusmascara, eli tämä erottelee ripset melko hyvin (paitsi jos yrittää kerrostaa yltiöpäisesti), antaa niille hieman pituutta ja ihan hitusen tuuheutta. Kollegani on kolmekasimascaroiden vannoutunut käyttäjä ja hänen mukaansa esimerkiksi Sensain versio alkaa mascaran elinkaaren loppua kohti varisemaan, mutta tämä ei sitä kuulemma niinkään tee. Massa onkin kyllä melko juoksevaa, eli kovin helposti tämä ei varmasti kuivahda.

Tykkään tästä toisaalta kuitenkin silloin, kun en käytä mitään muuta meikkiä. Laittaisin tätä mielelläni kuumana kesäpäivänä, jolloin tahdon vain hieman mascaraa ripsiini ja luonnollisen lopputuloksen.

Toiset rakastavat kolmekaseja juuri siksi, että ne ovat kuulemma niin ihanan helppoja poistaa. Minä puolestani vihaan näissä juuri niitä hemmetin mascaramurusia, joita saan huuhtoa lopuksi pois silmistäni, korvistani ja nenästäni (näin kärjistettynä). En vaan voi sietää näitä kolmekaseja juuri tuon poistamisen vuoksi!

Tämä irtosi kyllä ripsistä melko helposti, mutta Kokeilemistani kolmekaseista Kickseistä saatava Fiberwig on ollut miellyttävin poistettava, sillä se irtosi ikäänkuin venyvänä rihmana pienten murusten sijaan.

(Yksi syy omaan henkilökohtaiseen kolmekasi-inhooni on myös kylpyhuoneemme hana. Minulta meinisi ikuisuus ja vesilaskumme kasvaisi omaisuudella, mikäli joutuisin aina odottamaan, että sieltä suvaitsee tulla lämmintä vettä!)

Tässä vielä lista lämpimällä vedellä lähtevistä kolmekasimascaroista, jotka itse tiedän:
-Clinique Lash Power
-Clinique High Impact Curling Mascara
-Estee Lauder Double Wear
-Sensai Mascara 38 C
-Sensai Mascara 38 C Volumizing
-Sensai Mascara 38 C Separating & Lenghtening
-L’oreal Double Extencion Beauty Tubes
-IMJU Fiberwig (Myynnissä Suomessa vain Kickseissä.)
-BeYu Long Lasting mascara (Lopetettu käsittääkseni, mutta tätä voi vielä joistakin Kickseistä bongailla.)

Oletteko te kolmekasien ystäviä?

Kommentit (49)

 1. calypso

  Lorealin 38-mascara lähtee myös venyvänä rihmana irti ja onkin siksi yksi suosikeistani. Mitään muruja silmissä ei hermoni kestäisi mutta tuo on mukava poistaa. 🙂

 2. Anonyymi

  Kanebo-nimen alla ollut ei koskaan varissut, ei ikinä. Tämä uusi Sensai-nimen alla oleva alkaa elämänsä loppupuolella varista, ehkä kolmen kuukauden jälkeen. Silloin aina vaihdan. Muuten en ole eroa huomannut.
  Uusin versio, eli Volumizing olisi muuten aivan ihana, mutta jostain syystä minulla varisee heti alusta lähtien. Harmi, tykkään harjasta ja lopputuloksesta hirveesti.

  -MsHellfire-

 3. Taru

  olen ehdottomasti vannoutunut 'kolmekasien' käyttäjä! Cliniquen High Impact Curlingia olen jo ainakin vuoden käyttänyt, samoin Lash Poweria silloin tällöin. Nyt lähti tax-freestä mukaan Sensain 38 Volumizing, alkoi hirvittää nuo kommentit että se varisee! Juuri kun rohkenin vaihtamaan Cliniqueni johonkin muuhun!

  Kolmekasi on yksinkertaisesti helpoin ja paras koska: normaaleilla ripsarit ovat vaikeampia poistaa ja vedenkestävien kanssa en tule juttuun, en sitten en ollenkaan. Liian vaikeaa. Eli kyllä periaatteessa taidan käyttää kolmekasia sen helppouden vuoksi (+koska cliniquen kolmekasit ovat parhaita tapaamiani ripsivärejä :D)

 4. Sensai-yllätys – Kauneus & Terveys -blogit

  […] kiva kuulla teidän kokemuksianne Sensain (totteli ennen meillä nimeä Kanebo) tuotteista. Kolmekaseistahan me juuri vähän aikaa sitten juttelimme, joten ei mennä nyt niihin, mutta kuulisin mielelläni […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *