Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Vedin uudet pohjat

Tänään jutellaan superhyvistä luomivärinpohjustajista.

Olen aiemmin aina hehkuttanut Urban Decayn Eye Shadow Primer Potionia maailman parhaana luomivärinpohjustajana. Mikään muu kokeilemani luomivärinpohjustaja ei ollut toiminut silmissäni yhtä hyvin ja pitänyt meikkiä paikoillaan yhtä moitteettomana aamusta iltaan. Ilman primeria silmämeikki pysyy luomellani arviolta viidestä kymmeneen minuuttia ja huonolla primerilla parista tunnista viiteen tuntiin. Urban Decayn primerilla silmämeikki pysyy luomillani vaikka 24 h putkeen.

Nyt löysin kuitenkin Urban Decayn primerille kilpailijan, joka taitaa käytännöllisyytensä vuoksi ohittaa entisen suosikkini. Tämä pohjustaja on nimittäin pakattu huomattavasti Urban Decayn primeria näppärämmin:

Kyseessä on Too Facedin Shadow Insurance.

Tuubista on helppoa saada pohjustajaa ulos ja käyttökin on hygienistä. Urban Decayn primerin ongelmana kun on ollut, ettei applikaattorin avulla käytettävästä pakkauksesta saa läheskään kaikkea pohjustajaa ulos.

Yksi näppärä keino on ottaa annostelija pois, mutta applikaattori itsessään alkaa tuntumaan jo hieman epähygieniseltä jatkuvassa käytössä, onhan tässä kyseessä kuitenkin silmäluomelle menevä tuote.

Uudemmissa versioissa Urban Decayn primerin applikaattori on viistottu, mutta tämä taas on aiheuttanut sen, että pohjustajaa tursuaa helpommin pakkauksesta ulos jo hieman liikaakin.

Shadow Insurance on käytössä yhtä luotettava kaveri kuin Urban Decayn primeri. Luomiväri nappaa tähän kiinni moitteettomasti ja pysyy luomilla läpi päivän. Tuotteiden koostumuksetkin ovat melko samanlaiset käytännössä ja käytössä.

Urban Decay Eye Shadow Primer Potion.

Too Faced Shadow Insurance (joka näyttää kuvassa hieman öljyisemmältä, kuin mitä se tosiasiassa on).

Oikeastaan on makuasia, kummasta tykkää enemmän. Joidenkin olen kuullut sanovan, että Shodow Insurance olisi heidän kuiville luomilleen toimivampi, mutta itse en huomannut eroa.

Kun Urban Decayn primerini kuluu loppuun, käytän varmasti jatkossa Shadow Insurancea juurikin sen pakkauksen vuoksi.

Shadow Insurancen kaverina minulla tulee kuitenkin jatkossakin olemaan eräs toinen Urban Decayn primeri -nimittäin primerin Sin-versio!

Sin on niin runsaspigmenttinen, että sitä voisi halutessaan käyttää vaikka yksinäänkin luomivärinä.

Nettitilailua arkailevan Suomesta saatava vaihtoehto tälle on Cliniquen Quick Eyes Cream Shadow sävyssä Sprakling Nude.

Sin-version ideana on, että se saa mistä tahansa sen päälle laitettavasta luomiväristä aikaan shimmerisemmän. Tällä saa siis ihanasti uusia vivahteita vanhoihin, jo ennestään jemmoista löytyviin luomivärisävyihin.

Itse olen Diorin Iridescent-luomivärien kova fani, joten Sin sai heti paikan meikkipussistani huomattuani sen kykenevän muuttamaan mattaisempiakin luomivärejäni iridescent-tyyppisen jäljen tekeviksi.

Sinissä on tosiaan se viistottu applikaattori, jonka kerroin kaikissa uudemmissa Urban Decayn Primereissa olevan.

Uskon, että jatkossa meikkipakistani tulevat aina löytymään sekä Urban Decayn Sin että Too Facedin Shadow Insurance.

Oman Shadow Insurancen tai Urban Decayn alkuperäisen tai shimmerisen Sin-primerin saat tilattua mm. Look Fantasticista.

Käytättekö te primeria luomivärin alla? Mistä merkeistä teillä löytyy kokemuksia ja mikä on suosikkinne?

(Ja kun joku kuitenkin kysyy, niin primeri siis laitetaan puhtaalle luomelle yksinään ilman meikkivoidetta tai puuteria. Jotkut primerit kehottavat puuteroimaan kevyesti niiden päältä pysyvyyden lisäämiseksi, mutta nämä kolme mainitsemaani käytetään ihan yksinään luomilla.)

Kommentit (48)

 1. ~Snanna~

  Tilasin itselle tuon Too Facedin primerin ja hyvä on! Tuli testattua koko päivä töissä + 33-asteen lämpötilassa hikoillessa, eikä luomiväri liikkunut mihinkään. 🙂

 2. Elena

  Heippa,

  En löytänyt yhteystietojasi joten piti nyt tähän kommentoida. Haiseeko sinun Too Faced Shadow Insurance millekään? Ostin omani joulukuussa, toimi aluksi ihan kivasti mutta nyt on täyttä kuraa ja tuote haisee sienille – todella kamalalle siis. Onkohan mennyt pilalle? Harmittaa heittää hukkaan mutta eipä tuo kyllä kovin hyvin toiminut muutenkaan..

 3. Tiia Hämäläinen

  Jos aiemmissa ei ole mainittu, mutta löysin molempia pohjustusvoiteita suomalaisesta nettikaupasta:) Hyvä kimppahinta Too Facedille luomivärin kanssa 29e!

  http://www.pretty.fi/silmat/silmameikin-pohjustus.html

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *