Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Vastauksia

Pari päivää sitten tein postauksen, jossa kerroin itsestäni teille hieman enemmän, kuin mitä pelkkä pinnallisempiin asioihin keskittynyt blogini on teille kertonut. Annoin teille myös mahdollisuuden kysyä minulta itseäni, elämääni tai vaikkapa työtäni koskevia kysymyksiä.

Täytyy sanoa, että te yllätitte minut erittäin positiivisella tavalla! Hyvin harvaa itseasiassa edes kiinnosti tietää minusta mitään, mikä oli minusta oikeastaan ihan mahtava juttu. Ihana tietää, että lukijani (tai ainakin lähes kaikki heistä) ovat ymmärtäneet minulla olevan muutakin elämää kuin kosmetiikka ja ymmärtävät myös, että sen ei tarvitse mitenkään edes tulla esiin blogissani. Blogini linja tulee jatkossakin pysymään samanlaisena.

En silti näe mitään pahaa siinä, jos joku tahtoo tietää minusta edes hieman enemmän. Tässä siis muutama vastaus niihin kysymyksiin, joita minulle esitettiin.

Kuinka pitkä olet? Näytit tossa kokovartalokuvassa sellaselta tasku-Virveltä.

Hah, tasku-Virve ehkäpä jossain määrin. Pituutta löytyy 155,5 cm.

Mistä te myyjät tiedätte millä kielellä asiakkaita pitää palvella?

Kun asiakkaalta kysyy suomeksi, voisiko hänelle olla avuksi, ilmenee vastauksesta kyllä, millä kielellä asiakaspalvelua kannattaa jatkaa. Laivalla kysymys tosin kannatti aina esittää heti perään myös ruotsiksi ja saa nähdä, saako saman kysymyksen kysyä kesällä heti perään myös englanniksi, sillä turistien määrä on valtava.

Mikä sä oot horoskoopiltasi?

Kauris.

Onko sinulla sisaruksia?

29-vuotias isoveli.

Onko sinua pyydetty mukaan indiedays-juttuun?

Jo homman nimi (Indiedays-muotiblogit) kertoo hyvin, ettei blogini liity millään lailla hommaan. Eli ei.

Missä tapasitte wantsun kanssa?

Tapasimme baarissa. Tosin olimme olleet samassa lukiossa.

Kuinka kauan olette seurustelleet?

Kolme vuotta, eli toisen tuntee jo todella hyvin, mutta silti aika on vasta varsin lyhyt.

Luuletko, että haluat/tulet menemään naimisiin hänen kanssaan?

Antaa ajan näyttää, mikäs kiire tässä vielä on moista miettiä. Nyt tuntuu hyvältä ihan näin.

Minkälaiset olisivat sinun unelmahäät?

Pieni tilaisuus, ei mitään suurta hössötystä. Tuhlaan sitten mielummin häämatkaan… ja kosmetiikkaan.

Luuletko, että hankitte lapsia joskus?

Aika näyttää. Elämä on tältä osin paljon mukavempaa, kun ei suunnittele asioita liikaa etukäteen vaan menee fiiliksellä.

Aiotko hukuttaa tulevan veljenlapsesi vauvakosmetikkaan?

Lapsen äiti on varmasti onnellinen, että hömppä-täti asuu lähes parinsadan kilometrin päässä… Ei vaan. Jos lapsesta tulee tyttö, niin hänen lahjapaketeistaan tulee ehdottomasti myöhemmin paljastumaan aina kosmetiikkaa ja ihonhoidosta pidetään myös kiinni, mutta sen aika ei tule vielä vuosiin. En ehdottomastikaan tahdo antaa lapselle viestiä, että kosmetiikka olisi jotenkin välttämätön osa naisena olemista, vaikka täti ja mummi ovatkin täysiä hömppiä asian suhteen…

Sellasta kysysin, et tuntuuko susta hassulta ajatella, että ihmiset toisella puolella Suomee puhuu että ’ostan sen ja sen tuotteen, koska luin siitä arvostelun Ostolakossa-blogista’?

Tuntuuhan se hassulta enkä jotenkin vaan osaa ajatella, että ihmiset ihan hirveästi puhuisivat keskenään blogistani.

Mietitkö koskaan alan vaihtoa?

En totaalista alan vaihtoa. Jos minulla riittäisi pituus lentoemännäksi, niin sitten varmasti miettisin, mutta koska pituus ei riitä, on minulle itsestääm selvää työskennellä tällä alalla.

Mietitkö koskaan että haluaisitkin ehkä opiskella itsellesi korkeakoulututkinnon?

Estenomiksi aion luultavasti opiskella joskus. Tämä on ollut suunnitelmissa siitä lähtien, kun linja aloitti toimintansa. Vähintäänkin kaupallista puolta aion kuitenkin vielä opiskella.

Mietitkö koskaan riittääkö kosmetiikkamyyjänä oleminen sinulle uratavoitteeksi?

Olen jo päättänyt ajat sitten, ettei todellakaan riitä. Kosmetiikkamyyjänä toimiminen on mukavaa ja voisin tehdä sitä aina välillä, jotta tietoisuus uusista ja vanhoista tuotteista pysyy hyvänä, mutta ei tämä ole minun uratavoitteeni loppuelämäkseni. Ei varsinkaan, kun palkkaus on näin surkea. Haaveita ja suunnitelmia on monia, joten toivottavasti en jumita samassa hommassa vielä kymmenen vuoden kuluttua. Mutta alalla aion ehdottomasti pysyä.

Lempivärisi?

Hhmm… pinkki? Tai no, itseasiassa lila on tällä hetkellä suosikkini.

Onko wantsu sun eka poikaystävä?

Ei ole ensimmäinen, olen seurustellut useasti ”teinivakavasti” ja pisin suhteeni ennen wantsua oli kolme vuotta. Ensimmäinen ”aikuisten oikea” suhde kyllä.

Kun sanot olevasi ujo niin onko sulla ollut sitten yksinäistä ennen wantsua jos tutustuminen ei ole niin helppoa?

Enkai minä ole koskaan sanonut olevani ujo, sillä en tosiaankaan ole yhtään ujo. Minä en vaan jaksa turhanjauhamista, eli mielummin olen hiljaa kuin yritän vääntää tikusta asiaa. Lähinnä minulla menee hermot ihmisiin, joiden on jatkuvasti tehtävä olemassaolostaan show ja puhuttava, vaikkei asiaa olisikaan.
Eli ei minulla ole koskaan ollut yksinäistä, sillä tykkään muutenkin itseasiassa olla paljon omissa oloissani ja tulen jopa kiukkuiseksi, jos en tarpeeksi usein saa ihan omaa rauhaa.

Mitä teet juhlapyhinä kun et juo, juhlitko muiden kanssa vai vietätkö kotona esim juhannusta, vappua?

Jos on hyvät juhlat ja hyvää seuraa, niin kyllä minä sitten juon. Mutta aina ei vaan huvita, joten saatan vain hengata mukana ilman juomaa tai esim. viime juhannuksena minusta oli ihanaa lähettää wantsu kavereidensa kanssa mökille ja jäädä yksin kotiin nauttimaan. Teekkarimiehen vuoksi vappu kestää meillä sen pari viikkoa, eli vapun juhliminen alkaa tulla jo korvista ulos….

Jos saisit viedä mukanasi vain yhden viisikon, niin mikä olisi se ehdoton valinta ? Oletuksena että pitää pelastyaa se yks ja ainut vaikka tulipalosta tms, julma kysymys tosin, vähän kun kysyis äidiltä ketä lapsistaan se rakastaa eniten.

Hah, paha! Tällä hetkellä se olisi varmaankin Iridescent Leather. Jos kysyt ensiviikolla uudestaan, olisi se varmasti Petal Shine.

Mitä te myyjät teette vanhoille testereille? Heitättekö ne pois vai jaatteko ne keskenänne vai mitä? Entä saatteko ottaa näytteitä itsellenne? Tai jos on jotain kaupanpäällisiä?

Tämä on varmasti ketju- ja jopa liikekohtaista, mutta meillä ainakin ollaan tiukkoja sen suhteen, että maahantuojilta tulleet näytteet menevät vain ja aioastaan asiakkaille. Myymälässä on sitä varten testereitä ja pieniä tyhjiä purkkeja, että myyjät voivat itse purkittaa niistä näytteitä itselleen (ja toki asiakkaillekin) niin halutessaan.

Ainakaan meillä eivät myöskään kylkiäiset mene myyjille yhtään sen helpommin kuin asiakkaillekaan. Itseasiassa minusta tuntuu, että meillä asiakkaat saavat huomattavasti enemmän kaupanpäällisiä, sillä jos ei ole mitään selkeää kampanjaa menossa (”kahden x tuotteen ostajalle y tuote kaupan päälle), ei kellekään myyjälle tulisi mieleenkään ottaa edes valmiita näytteitä ostostensa mukaan. Tästä käytännöstä kyllä poiketaan monessa liikkeessä paljonkin…

Muutamassa vanhassa työpaikassani (isompia tavarataloja) vanhoja testereitä (voivat olla kokeiltuja tai poistuneiden tuotteiden käyttämättömiä testereitä) kerättiin laatikkoon, josta jokainen saattoi poimia haluamansa ja viedä ne kotiin osastopäällikön hyväksyttyä asian.

Nykyisessä työpaikassani vanhojen testereiden paikka on roskakori. Toinen vaihtoehto on ottaa poistuneet testerit henkilökunnan käyttöön henkilökunnan omiin tiloihin, mutta missään tapauksessa niitä ei ole luvallista jakaa henkilökunnalle kotiinvietäviksi. Tämä varmasti siksi, että väärinkäytöksiä syntyisi helposti (”Tilataan nyt yksi ylimääräinen tollanen huulikiiltotesteri ja tollanen voidetesteri kun mä tarttisin kotiin.”). Onhan se välillä aika hurjaa ja kurjaa katsella ihania testereitä roskiksessa, mutta minkäs voit, kun sääntö on sääntö.

Kaikkialla ei kuitenkaan olla yhtä tiukkoja, sillä monissa kosmetiikamyyjien kirjoittamissa blogeissa näkee paljonkin testereitä bloggaajien käytössä.

(Tämä oli muuten ehdottomasti mielenkiintoisin kysymys!)

No niin, aiemman postaukseni ja näiden kysymysten seurauksena tunnette minut nyt astetta paremmin. (Tarpeeksi hyvin ainakin.) Ja selvisipä teille jotain pientä lisää kosmetiikkamyyjän työstäkin! Kuten kutenkin sanoin, pysyy blogini jatkossakin yhtä tuotekeskeisenä kuten ennenkin, eli ette tule jatkossakaan kuulemaan minkä värisiä sukkia minäkin päivänä käytän (elleivät ne mätsää kynsiini), kenen kanssa kävin syömässä erinomaista kanasalaattia missäkin tai minkälaisia irtokarkkeja karkkipussini pohjalta löytyy.

Palataan siis päiväjärjestykseen jälleen puolenyönpäivityksessä!

Kommentit (12)

 1. Anonyymi

  Yhtälailla sinäkin oletat lukijoista ja ihmisistä (tytöistä/naisista) yleensä yhtä ja toista esim "Eikö KAIKKI haaveile clasinsseista jne ihanuuspurkeista ja -purnukoista?"

  Kerroit muuten jo asiasi sanoessasi "olisin halunnut kertoa esim".. 😉
  Pidä toki vaan blogisi juuri sellaisena kuin itse haluat, mutta jos valitset pinnallisen tien niin hyväksy sitten se, ettei sinusta kovin syvällistä kuvaa saa, vaikka kuinka yrittäisit muuta välillä vakuutella.. =)

 2. Nimetön

  Elli76: Hauska kuulla! 🙂

  Anonyymi: Hohhoijaa, niin paljon tekisi mieli sanoa, mutta ehkä esittelypostaukseeni kommentoineet ovat sanoneet sen kaiken…
  Sen verran voi kuitenkin vielä kerrata, että jos on kovinkin erilainen huumorintaju kuin minulla, ei blogiani kannata lukea (esim. tuo Clarins-juttu).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *