Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Vastauksia loppuviin kynsilakkapulloihin

Aina mainitessani kynsilakan loppumisen saan lähes poikkeuksetta kommentti-osioon saman tyyppisiä kysymyksiä aiheeseen liittyen. Tämän vuoksi päätin tänään vastata neljään kysytyimpään kysymykseen ihan oman postauksensa muodossa.
Kuinka kauan kynsilakka kestää hyvänä?
Minulla ei omassa käytössäni ole oikeastaan koskaan mennyt kynsilakka huonoksi ellen ole sitten itse selkeästi sössinyt hommaa jotenkin (esim. jättämällä pulloa auki). Kun lakkapullon on sulkenut lakkauksen jälkeen hyvin ja pitänyt pullon kierteet puhtaana lakasta, on lakka pysynyt hyvänä vuosia ja taas vuosia. Suurin ongelma taitaakin yleensä kaikille syntyä siinä, kun pullo ei ole kunnolla kiinni (esimerkiksi juuri sen pullon suulle kertyneen lakan vuoksi) ja lakka lähtee käytön ja iän myötä paksuuntumaan.


Mitä sitten, jos kynsilakka paksuuntuu?
Kynsilakan paksuuntumista saattaa minullakin joskus tapahtua aktiivikäytössä olevien lakkojeni kanssa (joiden pulloja avataan ja suljetaan usein), mutta hoidan ongelman aina pois päiväjärjestyksestä kynsilakanohennusaineella (esimekiksi Mavala myy kynsilakan ohentajaa, hintaa max 10 euroa, pullo kestää vuosia). Kynsilakan ohentaja on juoksevaa nestettä, jota pudotetaan lakkapulloon paksuuntuneen kynsilakan sekaan muutama tippa, minkä jälkeen lakkapulloa pyäritellään käsien välissä niin, että lakkamassa sekoittuu (kynsilakan ravistelu voi saada aikaan ilmakuplia). Parhaan lopputuloksen saa, mikäli lakan antaa seistä vielä hetken ennen sen käyttöönottoa. Kynsilakan ohentaja liuottaa lakasta jälleen ohuemman ja juoksevamman, jolloin se on jälleen kuin uusi.

Voiko kynsilakanpoistoainetta käyttää kynsilakan ohentajana?
Kyllä ja ei. Kynsilakanpoistoaine ohentaa kyllä lakkaa liuottamalla sitä, mutta saattaa tehdä lakasta huonommin kynsillä kestävän. Itse saatan laittaa kynsilakanpoistoainetta hätätilateessa ns. hälläväliä -lakkoihin, jotka olen juuri muutenkin parin käyttökerran jälkeen saamassa kulutettua loppuun ja joiden kestävyys on minulle se ja sama.  
Kuinka saat kynsilakkapullojen pohjalta lakkajämät käytettyä, kun sivellinkään ei  yletä sinne asti?

Kun lakkapullossa alkaa olla jäljellä enää vähän lakkaa, alan säilyttää sitä kyljellään. Lakka valuu rauhassa yhteen reunaan ja lakatessa pidän pullon edelleen samassa asennossa joskin varon lurauttamasta lakkaa lattialle. Tässä vaiheessa sivellintä ei myöskään enää dipata lakkaan vaan sitä pyöräytetään reunassa olevassa lakassa. Jos lakkapullo on pyöreä katson vaan, että säilytän sitä niin, että se pysyy samaan suunntaan kallellaan. 
 
Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua jollekin! 
(Ja älkää muuten ikinä jättäkö kynsilakkapullonne suuaukkoa sen näköiseksi kuin alimassa kuvassa tai lakka todellakin kuivuu…)

Kommentit (12)

  1. liljetta

    Onko sun chanelin lakanpoistoaine vähän pilaantunut, kun se on oikeasti vaaleanpunaista. Vai ruiskitko logon takia pulloon jotain xtra lakanpoistoainetta…

    • Virve

      Neljä vuotta sitten olin mitä luultavimmin täyttänyt kauniin pullon toisella tuotteella. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *