Vinkki: Vartalovoide kuivalle ja atooppiselle iholle

*Sis. mainoslinkkejä

En varmasti ole ainoa, joka taistelee varsinkin näin talvella kuivan ihon kanssa. Minulle vartalon päivittäinen rasvaaminen on ehdoton juttu, sillä yksikin väliin jätetty päivä tarkoittaa, että iholleni alkaa ilmestyä kuivia ja punoittavia läiskiä. Rakastan itse tavallisesti käyttää ihanan tuoksuisia vartalotuotteita, mutta tällä kertaa minulla olisi jaossa loistava vinkki niille, jotka jättävät mielummin väliin vahvasti hajustetut tuotteet.

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

Sain jo pidemmän aikaa sitten  blogikokeiluun apteekeissa myytävän La Roche-Posay Lipikar Baume AP+* -vartalovoiteen, joka on osoittautunut aivan loistavaksi tuotteeksi. La Roche-Posay valmistaa nimenomaan herkälle iholle suunniteltuja ihonhoitotuotteita ja merkin Lipikar-tuotelinja on kehitetty erityisesti atooppisen ihon hoitoon, mikä tarkoittaa, että sen tuotteet ovat ihoa todella tehokkaasti kosteuttavia ja ravitsevia.

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

Täyteläinen vartalovoide sisältää mm. karitevoita ja muita ihoa tehokkaasti hoitavia aineosia, jotka auttavat ylläpitämään ihon luonnollista suojakerrosta ja ehkäisemään kosteuden liiallista haihtumista iholta. Kun iho on hilseilevän kuiva ja jopa taipuvainen atopiaan, tarvitsee se nimenomaan rasvoja pinnalleen, jotta se pysyy tasapainossa.

Vartalovoide levittyykin iholle miellyttävän rasvaisena ja sen sisältämä mineraalipitoinen lähdevesi yhdessä sen muiden hoitavien aineiden kanssa auttaa rauhoittamaan ihoa ja jopa vähentämään sen kutinaa ja kiristelevää tunnetta. Pakkauksessa kerrotaan tuotteen imeytyvän iholle hyvin ilman rasvaisuuden ja tahmeuden tunnetta, mutta minulla on pientä taipumusta lotrailevaan käyttöön, minkä vuoksi tuote jäi iholleni hieman öljyisen rasvaisena. Itse kuitenkin rakastan sitä ravittua tunnetta ihollani, joten minua se ei häirinnyt.

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

Koska vartalovoide on tehty nimenomaan herkkää ihoa ajatellen, ei siinä ole käytetty hajusteita. Vartalovoiteessa onkin melko perusvoidemainen tuoksu, joka tekee siitä kieltämättä minun mielessäni hieman tylsän tuotteen. Koska voide on kuitenkin niin mieletön tehokosteuttaja, olen ihan sinut sen tuoksuttomuuden kanssa ja keskityn vain nauttimaan siitä, että tuote tekee ihostani niin ihanan pehmeän ja kosteutetun. Tämä onkin ollut varsinainen pelastaja tuote nimenomaan silloin, kun olen laiminlyönyt ihoni rasvaamista ja yrittänyt sitten jälkikäteen päästä kuivista läikistä eroon. Tällä ne nimittäin lähtevät tavallisesti jo yhdellä käyttökerralla!

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

Koska tuotteessa on hellävarainen ja hajusteeton koostumus, sopii se käytettäväksi vartalon lisäksi myös kasvojen iholla. Tuotetta suositellaan jopa lapsien ja vauvojenkin kuivan ihon hoitoon, eli kyseessä on varsinainen koko perheen tehotuote, joka auttaa säännöllisellä käytöllä taatusti tuomaan apua ihon kuivumiseen.

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

Tämä oma lempparituotteeni oli tosiaan  La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ -vartalovoide, jota voi tilata verkkoapteekista täältä*. Saatavilla on myös hieman ohuempaa La Roche-Posay Lipikar Lotion –vartaloemulsiota, joka löytyy täältä*. Kaikkein kevyin vaihtoehto on täältä* löytyvä La Roche-Posay Lipikar Fluide, joka sekin on sen kevyestä koostumuksesta huolimatta kehitetty kuivalle ja atooppiselle iholle. Kaikkia voiteita on saatavilla sekä 200 ml tuubissa että 400 ml pumppupullossa, joista jälkimmäinen näyttäisi tulevan litrahinnaltaan huomattavasti halvemmaksi.

Myynnissä näyttäisi olevan myös erittäin kätevältä vaikuttava La Roche-Posay Lipikar AP+ Stick -kosteutuspuikko, joka on varmasti mainio apu hoitamaan yksittäisiä kuivia läiskiä. Tuote löytyy täältä*.

Tähän apteekeissa myytävään vartalovoiteeseen ja muihin saman merkin tuotteisiin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos iholla on taipumusta herkkyyteen, kuivuuteen ja jopa atopiaan.

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

Onko teillä kokemuksia La Roche-Posay -merkin ihonhoitotuotteista?

Kommentit (5)
  1. Olen hajusteherkkä ja omaan kuivan ihon. Pakko kommentoida, että tämä tuote ei ole hajusteeton/hajuton, eikä siksi sovellu hajusteista kärsiville. Tässä on voimakas outo tuoksu. En oikein osaa kuvailla hajua. En suosittelisi herkille.

    1. Itse tuote on hajusteeton, mutta kannattaa tosiaan huomioida, ettei hajusteettomuus tarkoita hajuttomuutta. (Tuotteiden raaka-aineiden tuoksu tulee tällöin usein läpi mikäli niitä ei ole naamioitu hajusteilla piiloon/neutralisoitu hajusteilla.) Toiset ovat herkityneitä hajusteina käytettäville raaka-aineille (hajusteille), toiset puolestaan sille, että tuotteissa ylipäätään on tuoksua. Mutta hyvä, että mainitsit asiasta, jotta tuoksuille herkät muistavat tuoksuttaa tuotetta ennen sen ostamista. 🙂

  2. Pahana atoopikkona olen jo useita vuosia käyttänyt tätä. Ihan ykkönen talvella. Kesällä tuote tuntuu omaan makuun liian paksulta, kun kevyempikin riittää, mutta talven ollessa todella paha aina iholle, on tarvetta paksummalle ja hoitavammalle tuotteelle. Peukku tälle, olen kaikille tutuillekin atooppisesta tai kuivasta ihosta kärsiville suositellut tätä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *