Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Vänkä ja nätti seepra

Sain suomalaisesta Pretty.fi -kosmetiikkaverkkokaupasta testattavikseni vängän näköisiä kynsijuttuja.

Kyseessä ovat nimittäin kynsiin liimattavat lakkaukset! (Hinta 7,90€/pakkaus.)

Paketissa tulee yhteensä 20 tarraa kymmenessä eri koossa, eli käytännössä tällä pitäisi saada ainakin kaksi ”lakkausta” tehtyä. (Tarkennan myöhemmin, miksi ”ainakin kaksi”.)

Homma lähtee siitä, että puhtaat, kuivat ja lakattomat kynnet käydään kevyesti niiden pinnalta läpi bufferin avulla, jolloin niiden pinta karhenee hieman ja tarrat pysyvät niillä paremmin.

Valitaan siis sopivan kokoisen näköinen tarra…

…poistetaan sen alla oleva suojamuovi, irroitetaan tarraa vähän sen päällä olevasta suojamuovista…

…ja painetaan tarra kynnelle.

Ylimääräinen, kynnen reunan yli menevä osa taitetaan pois ja tarra repäistään poikki.

Tämän jälkeen mahdolliset muualta kynnen yli menneet kohdat irroitetaan esimerkiksi kynnen avulla ensin tökkimällä ja sitten lopuksi ihan vaan nyppäisemällä.

Kaikki kynnet käydään läpi samalla lailla ja lopputuloksena on tämä:

Kynsiä voi lämmittää hieman hiustenkuivaajalla tarrojen kiinnittämisen jälkeen, jolloin tarrat saa asettumaan vieläkin paremmin.

Lopuksi kynsien kärjet voi kevyesti viilata mukana tulleella hiekkapaperiviilalla, jolloin ylimääräiset tarranpalat lähtevät niistä pois.

Homma oli yllättävän aikaavievää. Ajattelin sen olevan vikkelää: tuosta vaan tarrat kynsiin suit sait sukkelaan ja nopeasti valmista, kun lakan ei tarvitse antaa kuivua, mutta vielä mitä.

Homma vei oikeasti melko paljon aikaa kaikkine kommervenkkeineen!

Tarrar pysyivät kynsissäni hyvinä pari päivää, jonka jälkeen ne alkoivat vähitellen kulumaan kynsien kärjistä.

Itse en välttämättä innostuisi näkemään tätä vaivaa yksiväristen tarrojen eteen, mutta tällaisten kuvioiden kanssa, joiden loihtiminen tällaiselta taiteettomalta hätähousulta veisi kolme vuorokautta, tässä hommassa kuitenkin oli järkeä.

Arkikäytössä nämä voisivat olla minusta hieman liian aikaavieviä, mutta jotain erityistä menoa varten laitettuina jo sitten ihan mieletön juttu. Varsinkin, jos nämä saisi vielä nätisti mätsäämään jonkun pienen yksityiskohdan kanssa.

Pretty.fi myy tarroja tällä hetkellä kuudessa eri kuosissa, joten vaihtoehtoja on muutama.

Ja niin, mitä tulee siihen, että setti riittää ainakin kahteen käyttökertaan, niin itse saan sen riittämään ainakin kolmeen, ellen peräti neljäänkin (riippuen kynsien pituudesta).

Jos nimittäin olet yhtä pihi kuin minä (ja suht lyhytkyntinen), otat aina talteen ylijäävän osan:

Mitäs tykkäätte?

Innostuisitteko te tällaisista tarraleikeistä?

Kommentit (11)

  1. j

    Agatha: En tarkoittanut pahalla =) Täällä blogeissa vain pyörii niin paljon ihmisiä ketkä eivät itse viitsi etsiä mitään vaan kysyvät heti, niin satuin sitten huomauttamaan asiasta…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *