Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Välikevennys: Mistä tunnistat aidon britin?

Olen menossa Englantiin Englantilaistuneen Herrasmieheni kanssa juhlimaan hänen valmistujaisiaan ja halusin esittää teille nopean kysymyksen:

Mistä tunnistat aidon britin?

Lontoossa kävellessä katumaisema on yhtä kansojen sulatusuunia, eikä kenestäkään voi tietää, onko hän vain turisti, ulkomailta Englantiin muuttanut vai täysin syntyperäinen britti.

Asia kuitenkin selviää hyvin helposti: Tönäise häntä (mielellään kuitenkin kevyesti).

Jos hän on tursti, hän tuskin edes välittää siitä, että osuitte yhteen ja jatkaa vaan matkansa sinua korkeintaan vaan hieman ohimennen vilkaisten.

Jos hän asuu Englannissa, vetäisee hän ensin henkeä, äännähtää ”uh”, ”ups”, ”oh” tai jotakin muuta vastaava ja lausahtaa perään ”Sorry!”

Jos hän kuitenkin on aito britti, tulee hänen suustaan automaattisesti ”Sorry!” jo ennen kuin hän ehtii vetää henkeäkään. Itseasiassa sorry pääsee hänen huuliltaan jo silloin, kun hän näkee sinun tulevan häntä kohti ja olette törmäyskurssilla, vaikkakin etäisyyttä olisi vielä kolmekin metriä.

Ihan totta.

Sorry, I’m not joking.

Kommentit (20)

 1. emni

  Jenkeissä ihmiset sanoo excuse me vaikka menis ohi reilun metrin etäisyydellä eikä tarvii ees väistää mihkää. 😀

 2. Anonyymi

  Asuin aikoinani suomalaisen puolisoni kanssa Irlannissa ja kerran kaupassa ollessani mies näki mun sanovan jotain vieraalle ihmisille. Mies kysyi, mitä me juteltiin ja totesin, että nainen pyysi anteeksi, kun minä tönäisin häntä 😀 Toki minäkin pyysin anteeksi, mutta se tönäisty ehti ensiksi.

 3. Riina

  Sama meno Ranskassa, sanana vain pardon. 😉 Ja tämä tapa tosiaan tarttuu melkoisen nopeasti.

 4. Kaakka

  Mulla ei oo kokemusta Brittilästä, mutta toi jenkkien "excuse me" on niin totta! Siellä se ärsytti turhissa tapauksissa (jos mentiin sen metrin verran ohi), mutta pääosin tuntui kivan huomaavaiselta.

  Suomessa ottaa päähän se, et vaikka tuupitaan ja tönitään muita täysillä, mulkoilun lisäksi ainoa suusta irtoava sana on "oho".

 5. Kätry

  Tää on niin totta! Itsekkin kun olin pari vuotta sitten brittilässä, pääsi joka suunnasta "sorry". 😀 Sitten kun tulin kotia, lauoin itsekkin sitä sorrya joka puolella. 😀

  http://katrisdays.blogspot.fi

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *