Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Uusia tulevaisuuden tuulia: Pieni muutto ulkomaille – taas!

Tykkään turvallisuuden tunteesta ja jopa päivittäisistä rutiineista. Samalla kuitenkin rakastan sitä, että saan aina välillä laittaa elämäni ranttaliksi ja pyöräyttää kaiken totaalisen uusiksi.

Blogiani pidempään seuranneet ovat varmasti huomanneet tämän. Joku ehkä vielä muistaa, kun seitsemän vuotta sitten pakkasin kimpsuni ja kampsuni Tampereelta kasaan ja laitoin uusiksi kerralla niin asuinpaikkakunnan, työpaikan kuin parisuhdestatuksenkin – saman tempun olin tehnyt kolmisen vuotta aiemmin paikkakunnalle muuttaessanikin. Seuraavan kerran uudistin kuvioita hieman muuttamalla Lontooseen asumaan ja myöhemmin puolestaan vaihtamalla Tower Bridgen kulmilla sijainneen ihanan asunnon, hyväpalkkaisen laivatyön ja parisuhteenkin totaalisen uusiin tuuliin muuttamalla sinkkuna vantaalaisen lähiön opiskelijasoluun ja ryhtymällä opiskelijaksi. Tämän jälkeen suurin muutos taisi olla sitten Ruotsiin muutto.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Tiedostan täydellisesti, että jaksan vuoden pari täysin samoina pysyviä juttuja, mutta sitten minuun iskee pakottava tarve järjestää elämään muutosta ainakin jossain määrin. Tottakai tälle saa pyöritellä silmiään, mutta en usko, että itse vanhainkodissa mietin elettyä elämääni silmiäni pyöritelleen vaan lähinnä ollen kiitollinen siitä, että olen tehnyt, nähnyt, kokenut ja uskaltanut.

Viimeisin suurin muutokseni alkoikin tapahtua, kun kyllästyin totaalisesti muiden ehdoilla tehtävään työhön ja irtisanoin itseni unelmieni työpaikkana pitämänstäni duunista noin kahden vuoden työsuhteen jälkeen. Kerroin viime viikolla teille tästä ja suunnitelmistani keskittyä pelkkään blogiin, mutta ehkäpä joku saattoi jo arvatakin, että tykkään laittaa kerralla uusiksi juttuja aina vähän isommin, eli tulevaisuuden suunnitelmani eivät rajoitu vain työstä irtisanoutumiseen.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Tykkään ajatuksesta, että jos uudistetaan niin uudistetaan sitten kunnolla. Onneksi olen juuri saanut pientä seikkailua rakastavaan tiimiini uuden jäsenen päästyäni naimisiin minulle maailman parhaiten sopivan miehen kanssa, joka oli hänkin sitä mieltä, että nyt jos koskaan hänenkin elämäänsä voisi hyvin sopia pieni seikkailu.

Mies on muusikko, joka on tavoitellut nuoresta asti pääsyä huipulle ja tehnyt sen eteen valtavasti töitä. Hän on päässyt siihen asemaan, että on jo pitkään saanut tehdä juuri niitä keikkoja, joista hän nuorena haaveilikin ja menestynyt toivomallaan tavalla voiden jo vuosia työskennellä täyspäiväisenä muusikkona. Sen myötä häneen onkin viime vuosina hiipinyt hieman mietteliäs tunne: Tässäkö tämä nyt on ja tätäkö minä teen lopun elämääni kun en kerran enää ulkomaillekaan tahdo lähteä kiertueille?

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Olimme molemmat siis hieman samassa veneessä: kumpikin oli periaatteessa unelmatyössään, mutta se oli yhtäkkiä alkanut tökkiä. Meihin iskikin pieni seikkailunhalu, sillä ainakin toistaiseksi olemme vastuussa vain itsestämme ja se jos mikä on sopiva hetki laittaa vielä kerran tuulemaan ja hakea pientä lisäjännitystä ja iloa elämään.

Minä en nimittäin ollut ainoa, joka irtisanoutui työstäni. Myös mies antoi kieltävän vastauksen ensivuoden alussa alkavalle työsopimukselleen siitäkin huolimatta, että varmat, pidempiaikaiset työt ovat muusikoilla kiven alla. Päätimme, että nyt annetaan mennä ja lähdetään ulkomaille.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Ensimmäinen suunnitelmamme on, että muutamme tammikuussa Bangkokiin. 

Jep, tuli ehkä vähän puskista, mutta niin se tuli meillekin. Alunperin olimme puhuneet, että muuttaisimme puoleksi vuodeksi Lontooseen ja voisin tehdä sieltä käsin töitä etänä. Lontoo on kuitenkin melko kallis kaupunki asua ja viimeaikaiset tapahtumat ovat vähentäneet hieman hinkuani päästä sinne takaisin. Ehkä olisi muutenkin aika kokeilla jotain ihan uutta paikkaa? Ja no, ehkä koko työstä voisi tosiaan vain luopua.

Kun tutustuimme, kertoi mies haaveestaan saada kokeilla, voisko hänestä olla toteuttamaan hänen toista urahaavettaan, joka oli jo vuosia pyörinyt hänellä mielessä. Nämä yhteiset vuotemme hän onkin opiskellut kannustamanani hommaa lähes kaiken vapaa-aikansa ahkerasti ja koska tuota hommaa voi tehdä netissä lähes mistä maasta tahansa käsin päätimme, että  nyt jos koskaan meillä molemmilla olisi loistava tilaisuus saada kokeilla keskittyä siihen, mistä olemme haaveilleet: mies omaan unelmaansa ja minä itseni pomona, kokopäiväisenä bloggaajana työskentelemiseen.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Tarkoituksena on, että mies jatkaa muusikon töitään vielä loppuvuoden ja minä saan olla syyskuusta lähtien loppuvuoden keskittynyt pelkkään blogiini Tukholmasta käsin. Tammikuussa alkaa sitten seikkailu, kun pakkaamme kimpsumme ja kampsumme ja lähdemme Bangkokiin.

Bangkok valikoitui kohteeksi hieman sattumalta. Halusimme jonnekin lämpimään ja minä toivoin (tietysti) Aasiaa. Paikan piti täyttää muutama kriteeri, jotta mies voi toteuttaa sieltä uutta urahaavettaan ja minulle taas oli tärkeää, että siellä on hyvä kosmetiikkavalikoima – kuinka ihmeessä minä muuten voisin tuottaa teille sisältöä blogiin.

Haavelistalla oli myös muutama muu Aasian suurkaupunki (Soul tietysti mukaan lukien…), mutta päätimme, että haluamme muuttaa paikkaan, jossa on halvat elinkustannukset. Olemme laskeneet, että vuokraamalla oman asuntomme saamme hyvin katettua niin asumisen, syömisen kuin muutkin kustannukset Bangkokissa ja koska meillä on takataskussa myös mukavasti säästöjä, ei raha-asioista pitäisi tulla ongelmia.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Alustavasti suunnitelmissamme on olla Bangkokissa puoli vuotta ja katsoa sitten, mikä elämäntilanteemme on. Palaamme luultavasti kesäksi Ruotsiin, mutta sen jälkeen voi olla, että asuinpaikaksi valikoituu jälleen uusi maa. Ajatus siitä, että tulevaisuuteen mahtuu pientä epävarmuutta ja uusia seikkailuja kutkuttelee vatsanpohjaa sen verran mukavasti, että on suorastaan mahtavaa jättää tulevaisuuden suunnitelmiin hieman tilaa uusille ideoille.

(Jos jollakin on muuten kertoa fiksuja ideoita turistiviisumin järkkäilyyn kun aikeissa on viipyä noin pitkä pätkä, niin kuulisin niitä mielelläni. Asiasta on tullut kyllä googleteltua melkoisesti, mutta olen oppinut, että teidän joukossanne on aina joku, joka osaa neuvoa omien kokemuksien kautta.)

Ajatus muutosta Bangkokiin voi kuulostaa ihan hullulta, mutta uskon, että elämästä jää käteen eniten, kun uskaltaa tarttua niihin ihan hulluiltakin kuulostaviin ideoihin ja elää täysillä eikä vain jumittaa päivästä toiseen sitä samaa arkea uskaltamatta kurkottaa unelmiinsa. Jos niihin vain on mahdollista tarttua, niin minusta kannattaa antaa täysin piut paut muiden mielipiteille asian järkevyydestä ja antaa muiden sitten vaikka itse ihan rauhassa tehdä niitä omia järkeviksi katsomiaan juttuja sillä aikaa, kun itse elää onnellisena unelmaansa.

 Ostolakossa Virve Vee Bangkok

Jos jollakin on kokemusta Bangkokissa asumisesta, niin kaikki ajatukset ja vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita!

Kommentit (48)

 1. JonnaH.

  Siis WOW mitä muutoksia. 😮 Ollapa yhtä rohkea. Meillä on miehen kanssa kovasti suunitelmia, mutta sitten me ollaan liian rutiineita rakastavia hyppäämään pois tästä ”normista”, vaikka se onkin jatkuvasti puheissa. Mutta tällaisiä lukiessa tulee se olo, että ehkä mekin vielä joskus… Jään todella innolla odottamaan Bangkokin bloggailuja. 🙂

  • Virve Vee

   Meillä on mies ollut rutiineitaan rakastava, mutta on jotenkin nyt itse nimenomaan innostunut tällaisista ihan uusista tuulista ja heittäytymisestä enkä kyllä yhtään vastustele! Itsekin kyllä tykkään rutiineista, mutta kaipaan niiden kunnollista sekoittamista aina säännöllisin väliajoin. 😉

 2. pallonenä

  Sä oot ihan mahtavan rohkea mimmi! Ihanaa, että sait puolisostasi sellaisen elämänkumppanin, jonka kanssa voit heittäytyä ja hullutella, tuo on kerrassaan upeaa ja rakastettavaa! Siinä missä miehesi on onnenpekka saatuaan sinut, sinäkin olet saatuasi hänet.

  Sinun elämästäsi saisi jo sarjan elokuvia, siinä on ollut niin paljon meininkiä ja mielenkiintoisia käänteitä ja uusia tulee vähän väliä. Mä veikkasin Lontoota teidän uudeksi asuinkaupungiksenne, joten Bangkok tuli ihan puskista niin että leuka loksahti pöydälle kuin konsanaan kissa Karvisella lasagnelautasen äärellä 😀

  Ihanaa kun olet olemassa ja jaat kaikkea hauskaa ja jännittävää meille muillekin. A-lehdet ja Kauneus ja terveys -lehti nappasivat todellisen jättipotin kilpailijoiden nenän edestä, kun saivat sinut ja blogisi. Live long and prosper! <3

  • Virve Vee

   Ääh, miten ihania sanoja, meinasi parku tulla kun luin! Kiitos, ihana! <3<3<3<3

 3. KatjaV

  Wau, mahtava juttu ja pisteet yaas kerran sinulle uskalluksesta ja heittäytymisestä!!

  Olen lukenut blogiasi vuosia, aina välillä kommentonutkin, ja olet hurjasti iloa ja hyviä vinkkejä tuonut mukanasi! Iso kiitos niistä 🙂

  Täälläkin on uusi ”matka” alkamassa, kun vuosien odottelun jälkeen parhaillaan esikoispoika potkii mahassa kylkeen… <3 Kaikkea hyvää sinulle jatkossakin! 🙂

 4. Vierailija

  Asuin Bangkokissa tammikuun alusta maaliskuun loppuun ja työharjoittelin paikallisessa sairaalassa.

  Kauneuden näkökulmasta erikoista olivat heidän aivan päinvastaiset ihanteensa valkoisuus, auringon suoranainen hysterisointi ja pienuus/laihuus/lihaksettomuus. Niistä saa varmaan hyviä juttuja aikaiseksi. Sää on ihana, samoin ruoka, ihmisetkin omalla tavallaan. Puskasuomalainen kaipasi luontoa ja toimivaa jätehuoltojärjestelmää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *