Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Uusi rakkaus?

Ikuinen ongelmakohtani ja rasitteeni ovat olleet silmänaluseni. Vaikka monen tytön tapaan mascara on ehdoton luottotuotteeni, jota ilman en tykkää asunnostani poistua, on peiteaineen sipaisu silmänalusille kuitenkin aina etusijalla.
Ennen jaksoin paklata silmänaluseni piiloon todella tehokkaasti: meikkivoidetta, peitepuikkoa ja meikkipuuteria kaikkia yhtäaikaa silmänalusille ja johan peitti! Valitettavasti kuivat silmänaluseni eivät nauttineet tästä yhdistelmästä kovin ja iltaan mennessä jälkikin alkoi olla suttuista (ja eihän se kasa nyt ihan nätti alunperinkään edes ollut…) Nykyään käytän silmänalusilleni vain mineraalipohjaa (ja joskus bM:n Well-restediä sen päällä) melko hyvällä menestyksellä. Toki silmänalusien tummuus paistaa aina läpi, mutta olen ottanut sen astenteen, että hällä väliä, minä olen muutakin kuin silmänaluseni. Antaa sitten vaan paistaa!

Tottakai minä silti kokeilen mielelläni aina uusia peittotapoja. Nestemäisille peiteaineille en ole enää hetkeen lämmennyt (tosin ikuinen rakkauteni on Estee Lauderin Double Wear peiteaine), mutta jos jotain uutta lanseerataan, niin pakkohan se on kokeilla. (Ja ensirakkauteni oli muuten Biothermin Forget it!, joka sekin on edelleen varsin mainio tuote.) Toiveena on siis suht peittävä tuote, joka ei kuitenkaan ole liian kuivakka, mutta ei niin voidemainenkaan, ettei pysy paikoillaan hetkeä kauempaa. Mahdoton yhtälö?

Ehei, sillä nyt on lanseerattu jotain uutta, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Ja tämä uutuus on vieläpä rakastamaltani Diorilta, jolle saatan ehkä tämän tuotteen myötä antaa edes hieman anteeksi sitä, että Hydractionin SPF 20 silmänymärysvoide jäi pois. (En kuitenkaan täysin, sillä nyt minulla on ongelmana, mitä käytän tämän alla. Mineraalipohja kun antoi hyvin paklattuna suojakertoimen 15, mutta vaikka tämä meikkinä toki kevyen suojan tekeekin, ei tässä ole lisättyä suojakerrointa ja nyt tämän alle on pakko saada suojakertoimellinen silmänympärysvoide. Hemmetti vie Dior, kiukkuni teitä kohtaan ei sittenkään laantunut, vaikka tämä tuote olikin hyvä lepyttely-yritys!)

Tuote on nimittäin Diorin uusi Nude-linjan peiteaine. Seuraavaksi hieman kuvitusta kokeilujeni tueksi.

Harmi, etteivät kylpyhuoneen valot paljasta kaikkea täysin, mutta lähtökohta oli kuitenkin tämä:

Suurimman kriisin minulle aiheuttaa tuo vasemman silmäni alla oleva pieni maksaläiskä (kuvassa siis oikea silmä) , joka saa aikaan sen, että silmänaluseni näyttä aina tummalta. Toki se näyttää siltä muutenkin ohuen ihonsa vuoksi, mutta tuo läiskä korostaa sitä pahasti. Ja maksaläiskän päällähän kaikki peiteaine näyttää aina harmaalta. Eli tapaus on ihan mahdoton.

Peiteaineen levityksen jälkeen silmänaluseni näyttivät tältä. Tykkäsin peiteaineessa eniten siitä, ettei se ollut levitettäessä yhtään kuiva, muttei silti jäänyt rasvaisena silmänalusille, jolloin sen pysyvyyskään ei olisi ollut paras mahdollinen.

Tämä näytti varsin hyvältä myös läheltä katseltuna!

Tuote tosiaan tuntui levittäessä todella miellyttävältä: koostumus oli pehmeä ja kosteuttavan tuntuinen ja levittyi helposti ja hyvin. Tuotetta oli helppo kerrostaa silmänalusille haluamansa määrä ja silmänalusilla se ”kuivahti” hieman jättämättä silmänympärysihoa kuitenkaan kuivan näköiseksi. Aine pysyi loistavasti läpi päivän, mistä tuli ehdotonta plussaa! Hyvää tässä tuotteessa on myös sävyvalikoima: kolme sopivan neutraalia sävyä, jotka oikeasti käyvät suomalaiselle iholle! Itselläni oli ensin käytössä vaalein sävy 001, mutta nyt olen käyttänyt myös sävyä 002 hyvällä menestyksellä.

Tätä kuvaa ottaessa tuote oli ollut silmänympäryksillä jo 12 tuntia ja oli edelleen todella siististi paikoillaan. (Otettu muuten eri päivänä kuin ylemmät kuvat, mistä johtuu silmämeikin muutos.)

Allekirjoittanut ja allekirjoittaneen silmänympärykset tykkäävät tästä valtavasti ja tämä siirtyy ehdottomasti suosikkimyyntituotteitteni joukkoon. Voisin jopa itse harkita, että käyttäisinkin tätä mineraalien sijaan! (Tai olenkin itseasiassa jo harkinnut niin kovasti, että olen päättänyt ostavani tämän hieman myöhemmin.)

Onko joku muu kokeillut tämän ihanuuden?

Seuraavaksi kokeiluun lähtee vähän aikaa sitten saamani Bobby Brownin Creamy Concealer, jota minun oli ehdottomasti erään sen nimeen vannovan mukaan kokeiltava.

Saa nähdä, rakastunko tähän yhtä kovasti kuin Diorin uutuuteen! (Täytynee minunkin varmasti kokeilla myös näiden kahden edellä mainitun tuotteen kerrostamistakin.)

Onko joku teistä kokeillut tätä?

PS. Pakko vielä napista hieman ihan asiaan mitenkään liittymättömästä asiasta.

Jos minä kirjoitan blogissani jostain asiasta väärää informaatiota (mitä pyrin kovasti välttämään) tai vaan teen kirjoitusvirheen, huomautetaan siitä lähes poikkeuksetta. Tämän vuoksi minusta on mukavaa antaa takaisin huomauttelemalla edes jonkun muun virheistä.

Kauneus & Terveys -lehdessä on palsta, jolla asiantuntioilta voi kysyä mitä vaan ja he vastaavat mitä vaan. Siis ihan tosi mitä vaan, näköjään…

Eräs lukija kysyi ”asiantuntijalta” saunan vaikutuksesta tukkaan ja tämä ”asiantuntija totesi, että saunaan kannattaa mennä hiukset kuivina, mutta jos tukassa on muotoilutuotteiden jämiä, kannattaa tukka ensin pestä ja sitten suojata ja laittaa vaikkapa hoitoainettakin vielä tukkkaan. Hoitoaineessa ei kuitenkaan saanut olla hänen mukaansa silikonia, ettei se palaisi tukkaan kiinni.

Nyt on kyllä pakko näpäyttää, että silikonia käytetään nimenomaan lämpösuojana tuotteissa. Suurimassa osassa suoristusrautojen kanssa käytettäviksi tarkoitetuista tuotteista on nimenomaan silikonia paitsi siloittamassa, myös juurikin lämpösuojana. Millä ihmeen logiikalla tuo silikoni siis palaa saunan hieman miedommassa lämmössä tukkaan kiinni, kysynpähän vaan… Ja herranjestas, silikonistahan tehdään vaikka mitä patalapuista uunivuokiin nykyään!

Mistä näitä ammattilaisia oikein revitään? Ja tahtoisin ehdottomasti tietää, miten hän luulee lämpösuojatuotteiden toimivan…

(Perässä lähtevät myös terveiset toiseen naistenlehteen: On ehkä hieman typerää esitellä loistavana kesätuotteena Diorin Hydraction Visible Defensen suojakertoimellinen silmänympärysvoide, jos tuotteen valmistus on juuri lopetettu… Kiitokset vaan toimittajalle, jonka vuoksi myyjät ovat taas huonoja myyjiä, kun kyseistä tuotetta ei hyllyiltä löydykään. Naistenlehdet kun ovat aina oikeassa eikä kyseessä voi oikeasti mitenkään olla lopetettu tuote! )

Kommentit (36)

 1. Nimetön

  Ankka: Kiitos, täytyy pitää tuo Corrector mielessä. 🙂

  Anonyymi: Kiitos kokemuspohjaisesta infosta, se on aina parasta. Niin se vaan taitaa olla, että silikonipohjaiset ovat niitä parhaita kiillon poistajia. :/

  Kotikisu: Forget it on kaikkein kosteuttavin koostumukseltaan, eli tuskin pysyisi sinulla paikoillaan kauaa. Nude on voidemainen ja jättää melko puuterisen pinnan, mutta kyllä Magic Concealer taitaa olla se pysyvin. Lancomen peiteaineesta voisi olla sille haastetta, jos tahdot kokeilla muita. Itselleni se on Magic Concealerin tapaan hieman liian kuivakka. Cover All Mix levittyy kyllä ihan hyvin ja peittääkin todella hyvin, mutta vahamaisuus saattaa mössääntyä hieman. Eli suosittelisin pysymään nykyisessä tai kokeilemaan Lancomen Effacernesiä, joka taitaa olla jopa vedenkestävä! 🙂

 2. Magritte

  Hei oletko vielä ehtinyt testailemaan tuota Bobbi Brownin Creamy Concealeria ja muodostamaan mielipidettäsi? Osaatko verrata sitä tuohon Diorin Nude -peiteaineeseen? Olisi tosi kiva kuulla kommenttejasi, koska tuota BB Creamy Concealeria on kehuttu kovasti ympäri nettiä ja tällaista bandasilmää kiinnostaisi kovasti.. 🙂

 3. Nimetön

  Magritte: On ollut käytössä saamisesta lähtien, mutta en ole ihan vakuuttunut. Peittävyys ei ole ollut mielestäni mitenkään muulistava ja koostumus on niin vahamainen (ei kuitenkaan kuiva) ettei jotenkin vaan pysy paikoillaan läpi päivän kuten Nude pysyy. Olen käyttänyt tuota Diorin Nuden alla lisäpeittoa tuomassa ja Nude on kiinnittänyt tuon tavallaan paikoilleen. Yhtä peittävän tuloksen ja kauniimman näköisenä ja kestävämpänä saa mielestäni kerrostamalla Nudea, eli en nyt lähtisi hehkuttamaan mitenkään mullistavaksi ainakan omilla silmänalusillani. :/

 4. Magritte

  Ok. Iso kiitos vastauksesta! 🙂 Ehkäpä hankin myös tuon Diorin Nuden (tai Nudet, koska mulle sopivin sävy olisi 1 ja 2 välistä..) ja käytän omistamaani Blascon Orange Highlight 1:stä lisäapuna. Tuo Orange Hightlight on ihan ok, mutta muuttuu päivän mittään vähän ikävän näköiseksi – ainakin mineraalipohjan kanssa – eikä peittokaan ole ihan sitä mitä toivoisin.

 5. Anonyymi

  Saako tätä Diorin Nude Concealer juttua ostettua netistä ku tääl peräkylässä mis mä asun ei semmosia kauppoja oo kyl misä tommosta olis 🙁

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *