Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Turvallinen nettishoppailu – Opas PayPalin käyttöön

Olen postaillut paljon aasialaisista kosmetiikkatuotteista ja vinkkaillut usein, kuinka helppoa ja kätevää niitä on ostaa eBaysta. Jos eBayssa (tai missä tahansa muussa verkkokaupassa tahansa) tahtoo kuitenkin shoppailla helposti ja varmasti turvallisesti, kannattaa olla käytössä PayPal.

PayPal on useille verkkoshoppailijoille tuttu apuväline, mutta kaikki eivät kuitenkaan ole vielä ottaneet sitä käyttöön. PayPal kuulostaa kuulemma monista hankalalta eivätkä he ole olleet varmoja, kuinka se edes otetaan käyttöön tai mikä se edes oikeastaan on, joten halusin tehdä asiasta kiinnostuneille oman postauksen.

Näiden PayPal-ohjeiden avulla verkkoshoppailu on kätevää ja ennenkaikkea turvallista!

paypalin-kaytto

Mikä on PayPal?

PayPal on netissä toimiva maksupalvelu, jonka avulla verkkokauppojen asiakkaat voivat shoppailla turvallisesti ilman, että heidän tarvitsee antaa maksutietojaan suoraan myyjälle. Käyttämällä PayPalia asiakkaan ei siis tarvitse koskaan huolehtia ulkomaan tilisiirroista (tai niistä aiheutuvista kustannuksista) tai miettiä, onko hänen turvallista antaa maksukorttinsa tiedot myyjälle. Sen käytöstä ei myöskään koskaan tule asiakkaalle lisämaksuja .

PayPal on lyhyesti tiivistettynä turvallinen verkkosivu, jonne asiakas rekisteröi haluamansa maksukortin tai tilin ja asiakkaan ostokset veloitetaan hänen tililtään PayPal-maksuna eikä niitä veloita suoraan yritys, jossa asiakas asioi. Verkkokauppa ei siis koskaan saa asiakkaan maksutietoja, mikä takaa asioinnin turvallisuuden.

Onko PayPal itsessään luotettava sivusto?

PayPal itsessään on jo vuosia toiminut valtava yritys, johon voi mielestäni luottaa täysin. Kun PayPalia käyttää normaalisti eikä PayPal-tilinsä tietoja luovuta muille on sen käyttö täysin turvallista ja luotettavaa. PayPal ei koskaan kysele esimerkiksi sähköpostitse salasanoja tai korttitietoja, eli sen kanssa pätee samat turvallisuusohjeet kuin verkkopankinkin kanssa.

Kuinka PayPal-tili hankitaan?

PayPal-tiliä varten täytyy olla käytössä pankkitili ja maksukortti. PayPal toimii useimpien suomalaisten pankkien kanssa, mutta poikkeuksia voi toki olla.

PayPal tili rekisteröidään helposti tekemällä tunnukset PayPal-sivustolle. Osoitetiedot ja puhelinnumero kannattaa täyttää oikein, sillä useissa tapauksissa yritykset toimittavat ostetut tuotteet nimenomaan PayPalissa olevien osoitetietojen mukaisesti.

Kun olet kirjautuneena sisään löydät sivun ylävalikosta Wallet-välilehden ja sieltä Link a Card -napin, jota painamalla voit liittää maksukorttisi PayPalin tietoihin. (Kannattaa huomioida, että monilla korteilla on automaattisesti päällä kielto käyttää niitä verkkomaksuissa, eli kannattaa tarkistaa omasta verkkopankistaan korttinsa asetukset ja sallia niiden käyttö verkkomaksuissa.)

Annettuasi kortin tiedot PayPal tekee automaattisesti pienen (muistaakseni alle euron) suuruisen katevarauksen tililtäsi. Katevarauksen yhteydessä näkyy verkkopankissa PayPalin antama koodi (esim. ”PP* 6483 CODE”), jonka avulla voit vahvistaa PayPalissa kortin kuuluvan sinulle. Katevaraus palautuu asiakkaalle lopulta takaisin, eli sitä ei veloiteta.

paypal-eleven

Kuinka PayPal-tiliä käytetään?

Monissa verkkokaupoissa on maksuvaihtoehtona PayPal. Valitsemalla maksutavaksi PayPalin ohjautuu asiakas automaattisesti PayPalin kirjautumissivulle, jolla hän antaa PayPalin käyttäjätunnuksensa ja salasanansa ja vahvistaa sitten ostotapahtuman PayPalin kautta helposti ja nopeasti. Veloitus näkyy asiakkaan tilitiedoissa PayPal-maksuna ja asiakas voi katsella maksujensa tarkempia tietoja myös PayPal-tililtään.

PayPal auttaa ongelmatilanteissa

PayPalin etuna on myös, että se auttaa asiakkaita ongelmatilanteissa. Jos asiakas on ostanut tuotteensa PayPalia käyttäen ja tahtoo palauttaa sen, mutta verkkokauppa ei maksa tuotteiden palautuskustannuksia, voi asiakas saada niistä jälkikäteen hyvityksen PayPalilta. Tämä on todella kätevää varsinkin ulkomailta tilatessa, sillä palautuskustannukset voivat usein olla melko korkeat. (Toiminto tulee kuitenkin muistaa käydä tukäteen aktivoimassa päälle.)

PayPal hyvittää myös ostokset, jotka ovat hävinneet matkalla tai joita ei ole koskaan toimitettu tai mikäli asiakkaan saama tuote on erilainen kuin mitä hän on tilannut (tai jos tilauksesta puuttuu jotain yms.).

paypal-palautus-hyvitys

Olen itse käyttänyt PayPalia jo vuosia, sillä se on helppo, nopea ja kätevä tapa shoppailla ja varsinkin eBaysta käyttäessä se on suorastaan välttämätön. Käytän PayPalia usein ihan kotimaisissakin verkkokaupoissa juurikin sen tuoman hyvitysturvan vuoksi, mutta myös ihan vain siksi, että se on niin helppo: Minun ei tarvitse kaivaa esiin maksukorttiani tai verkkopankkitunnuksiani ja saan tuotteen ostettua nopeasti vain (tietokoneen tietoihin valmiiksi täytettyjä) PayPal-tunnuksiani käyttäen parilla klikkauksella.

Onko teillä käytössä PayPal?


Joko luit nämä postaukseni?

hiustenpesu-suka kasvokarvojen-poisto puhdistustuote-tukkeutuneille-ihohuokosille

Kommentit (16)

  1. Henna

    Oho, täytyy ottaa selvää ilmaisesta palautuksesta! Rintsikoiden palauttaminen Britteihin on hurjan hintavaa, joten uuh! Menen heti tsekkaamaan! Olis ihan lifesaver, jos oikeasti toimii!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *