Tuoksupullon merkitys

Hajuveden luominen ei ole pelkkää tuoksun kehittelyä, vaan tuoksun ympärille on osattava brändätä myös sitä kuvaava ja kuluttajia houkutteleva pullo.
Toiset valmistajat pelaavat pullojen muodoilla. Pulloista tehdään klassisen tyylikkäitä, merkin linjaan istuvia tai muuten vaan tiettyä muotoa jäljitteleviä.
Toiset merkit tahtovat herättä kuluttajien mielenkiinnon nimenomaan erikoisemmilla pulloilla.
Pulloista tehdään massiivisia tai niiden muotokielellä leikitellään tavallista enemmän.
Pullon muotoilu voi myös kuvata itse tuoksua: teräväreunaiset pullot saattavat kieli kirpsakan raikkaista tuoksuista ja pehmeät pyöristetymmät muodot täyteläisistä ja pehmeistä tuoksuista. Kaikki on sallittua.
Yleisin houkutin on tuotteen väri. Tehdäänkö itse hjuvedestä mustaa tai vaalenpunaista vai värjätänkö vain pullo?
Vaaleansiniset ja vihreät nesteet ja pullot kielivät raikkaista ja kepeistä tuoksuista.
Vaaleanpunaiset ja tyttömäiset värit puolestaan kukkaisista ja naisellisista tuoksuista.
Tummanpuhuvat pullot enteilevät voimakkaampia ja vahvempia tuoksuja.
Kaikki on jollain tapaa psykologista peliä kuluttajien tavoittamiseksi.
Ja myönnettäväähän se on, meillä kaikilla on tietynlaisia mieltymyksiä, jotka ohjailevat sitä, mihin hajuvesipulloon tartumme kosmetiikkaosastolla pyöriessämme. 
Itse jätän usein tummemmat pullot rauhaan, mutta tuoksutan mielelläni vaaleansinisiä ja vaaleanpunaisia tuoksuja olettaen niiden olevan kevyitä ja raikkaita tai hempeän kukkaisia tuoksuja. Myös pehmeänmuotoisiin pulloihin pakatut beigensävyiset tuoksut iskevät, sillä toivon löytäväni sen täydellisen pehmeän ja puuterisen hajuveden. Näin se vaan menee.
Millaisiin hajuvesipulloihin te yleensä tartutte tuoksuosastolla pyöriessänne? Onko teillä etusijalla tiettyjä merkkejä, joiden tuoksuihin tartutte muita helpommin? Suositteko tietyn värisiä tai tietyn näköisiä pakkauksia? Millä teidän mielenkiintonne saadaan herätettyä?
Kommentit (21)
  1. Vuosina miekka ja kivi tuli haksahdettua juuri erikoisimpiin pulloihin. Olihan ne nyt sisustuksessakin makeen näkösiä. Nyt oon jo monta vuotta käyttänyt Alyssa Ashleyn myskiä. Siinä hän jota en vaihda.

  2. Chanelin pullot ovat vedonneet aina, niissä on klassista tyyliä kuten tuoksuissakin. Uusista kiinnostuin heti Dolcesta ja Carvenista: vaalean vihreä on ehdottoman houkutteleva ja pullot yksinkertaisen kauniita. Ja tuoksut ihania!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *