Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tuoksumisen vaikeus

Oletko sinäkin yksi niistä, jotka eivät vaan millään löydä itselleen sopivaa tuoksua? Tai jos kuvitteletkin löytäneesi, kyllästyt siihen lopulta jo pian?

Minulla olisi sinulle ehdotus.

Ehdotus tulee Solinotes-tuoksujen muodossa.

Idea on vanha, mutta toteutus uusi.

Arno Sorel -merkin Solinotes tuoksut ovat tuoksuja, joita voi käyttää niin yhdessä kuin erikseenkin. Sarjaan kuuluu kuusi selkeää ja simppeliä tuoksua, joista jotkut saattavat kuulostaa yksinään hurjalta, mutta minusta näiden tuoksut on luotu niin onnistuneesti, että oikeastaan kaikki tuoksuista ovat houkuttelevia iholla myös yksinään. Jokaista tuoksuista voi käyttää siis myös yksinään ja kerrankin niille oikein kookoksista, vaniljaista tai karhunvatukkaista tuoksua hakeville löytyy oma tuoksunsa, mutta ihanaa näissä on kuitenkin näiden sekoittelu.

Periaatteena on, että oma sekoitus tehtäisiin aina kahdesta tuoksusta: toista kaksi suihkausta ja toista yksi. Näin sekoittamalla tuoksuista voidaan luoda 30 erilaista yhdistelmää, mutta jos nyt oikein hurjapäiseksi ryhtyy, niin voihan näitä toki kokeilla yhdistellä enemmänkin.

Patsuli
Täyteläinen, metsäisen tyylikäs tuoksu

Patsuli tunnetaan mielialaa kohottavana tuoksuna ja jotenkin tämä tuoksu onnistuu olemaan samaan aikaan pehmeä mutta myös jollain tapaa raikas. Omaan makuuni tämä voisi yksinään olla hieman tylsä, mutta vaikkapa karhunvatukan kanssa yhdistettynä tuoksusta tulee jo yllätyksellisempi.

Karhunvatukka
Nerokas tuoksu hedelmäisellä charmilla

Karhunvatukka on tuoksuna hieman hedelmäinen ja raikas, minkä vuoksi se onkin näistä kuudesta suosikkituoksuni yksinään käytettynä. Muistan, kuinka lukioikäisenä rakastuin Yves Rocherin karhunvatukkahajuveteen ja tämä muistuttaakin minua siitä kovasti. Karhunvatukasta ja kookoksesta syntyy veikeä tuoksusekoitus, jolloin karhunvatukka freesaa kookoksen pehmeyttä hieman.

Ambra
Viehättävä tuoksu metsäisellä vivahteella

Ambra on hyvin pehmeä tuoksu ja sitä pidetäänkin yleensä hyvin seksikkäänä. Ambrasta ja vaniljasta syntyy yhdessä tyylikkään pehmeä tuoksu.

Vanilja
Mukaansa tempaava täyteläinen tuoksu.

Tämä vanilja on kerrankin oikein kunnon vaniljainen vanilja! Tuoksu on ihanan pehmeä, muttei ollenkaan tunkkainen. Vaniljasta ja karhunvatukasta saa aikaan pehmeän tuoksun, jossa vaniljaisuus ja hedelmäisyys yhdistyvät lempeästi.

Myski
Orientaalin vivahteen omaava klassikkotuoksu

Myskissä on sanana jotain sellaista, minkä vuoksi se saa tuoksunostajat aina säikähtämään. Jostain syystä myski koetaan päällekäyväksi, vahvaksi, tummaksi ja tunkkaiseksi tuoksuksi, mutta kaikista ennakkoluuloistaan huolimatta tätä myskiä kannattaa tuoksuttaa. Tämä on nimittäin pehmeä, muttei ollenkaan tunkkainen tai päällekäyvä tuoksu ja voisin itseasiassa harkita käyttäväni tätä tuoksua yksinäänkin. Ennakkoluuloistani huolimatta päätin yhdistää myskiä ja ambraa saaden niistä yllättävän mukavan tuoksun!

Kookos
Paratiisin sävyistä eksotiikkaa

Tämä kookos on niin kookos kun kookos vaan voi olla. Hoi etelä, hoi aurinko, hoi Monoï Tahiti! Tässä se vasta on aurinkovoiteen tuoksua! Yhdessä vaniljan kanssa käytettynä tuoksusta syntyy pehmeä ja lempeä, muttei tunkkainen.

Tuoksuja voi ostaa yksinään 50 ml pulloissa (n. 17,50 euroa kappale) tai sitten kuuden 30 ml tuoksun paketissa (jonka ostaessa säästää joitakin euroa). Jälleenmyyjiä ovat kuulemma isot tavaratalot, Prismat sekä kemikaaliot.

Rakastan innovatiivisia keksintöjä (olivat ne sitten kuinka vanhoja tahansa) enkä näköjään ole ainoa, sillä tuoksut voittivat viime vuonna (2010-2011) ranskalaisen Victoire de la Beaute -palkinnon, jonka voittajat valitsee vuosittain 60-päinen kuluttajapaneeli. Paneeli testaa tuotteet tietämättä, mistä tuotteista on kysymys ja palkinto on arvostettu.

Koska innostuin toteutuksesta itse niin kovasti, sain ilokseni myös järjestettyä teille mahdollisuuden voittaa setin, joka pitää sisällään nämä kaikki kuusi tuoksua. Tai ei itseasiassa yhden setin, vaan arvottavina on viisi settiä! Mieletöntä!

Setin voit voittaa omaksesi vastaamalla kysymykseen

Miksi sinun on vaikeaa löytää itsellesi hajuvettä?

Jätä vastauksesi ja sähköpostiosoitteesti kommenttiboksiin ja olet mukana settien arvonnassa. Arvonta sulkeutuu sunnuntaina 18.12. klo 23:59.

Kommentit (441)

  1. Sari

    Hajuvesi.
    Olen astmaatikko ja tosi vaikea löytää oikean laista haju vettä joka sopisi minun hengitys tielleni.. Olisi ihana kun kerrankin voisi tuoksua hyvälle ettei henkeä ala ahdistaa tai kutiaan kurkkua.. En astmani takia ole yhtään tuoksua löytänyt vielä jokaisessa tuntuu olevan jotain joka ärsyttää hengitystietä..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *