Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tunnettu, mutta ei niin tuttu apuväline: komedorauta

*Sis. mainoslinkin

On varmasti käynyt jo varsin selväksi, että minä rakastan erilaisia kauneudenhoitoon liittyviä apuvälineitä. Paitsi että sydämeni sykkii niille joskus jopa varsin oudon kuuloisille, mutta silti niin käteville välineille, ovat monet ihan perusvälineetkin osa lähes jokapäiväistä ihonhoitoani.

Tänään esittelyssä olisi yksi lempparini, joka on oikein käytettynä aivan ylivertainen, mutta jolla voi väärin käytettynä saada aikaan iholla pahaakin tuhoa.

Mustapäärauta

Kyseessä on komedorauta.

Minulla on ollut yli kymmenen vuoden ajan kosmetologikouluaikainen komedorautani, jonka kuppimaista pro-mallia on ollut jopa hieman hankalaa pitää puhtaana ilman kunnon puhdistuslaitteita. En ole siksi käyttänyt rautaa liiemmin, mutta herättyäni kesän korvilla huomaamaan nenälleni ilmestyneet ihomadot päätin aktivoitua myös komedoraudan suhteen.

Mustapäärauta

Ostinkin Tokion reissultani alle eurolla tavaraa myyvästä sadan jenin puodista itselleni kaiken muun lisäksi myös uuden komedoraudan. Tässä perusmallissa on kaksi lenkkiä, joiden avulla ihomatoja ja epäpuhtauksia on helppoa painella pois ihohuokosista ja jotka on helppo puhdistaa raudan käytön jälkeen.

Komerodauta on minusta aivan mielettömän kätevä apuväline nenän ja miksei myös muidenkin kasvojen alueiden syväpuhdistukseen, mutta jos sen ottaa käyttöön täytyy luvata, että noudattaa paria pientä sääntöä. Muuten sillä voi nimittäin saada iholleen aikaan jopa pysyviä arpia.

Mustapäärauta

Varsinkaan amatöörin käsissä ja kotikäytössä komedorauta ei missään tapauksessa ole väline, jolla saa alkaa puristelemaan iholta epäpuhtauksia väkisin ja aivan holtittomasti. Ei, ei ja ei. Raudalla saa painella irti hellästi niitä helposti ulos tulevia tapauksia, mutta sillä ei saa ryhtyä väkisin survomaan epäpuhtauksia ulos huokosista.

Rautaa ei myöskään saa käyttää iholle ilman, että ihoa on valmisteltu siihen mitenkään. Käytä itse rautaa aina heti suihkuhetken jälkeen ja varsinkin tiettyjen puhdistustuotteiden jälkeen kun tiedän, että ihohuokoseni päästävät liiallisen talin ulos jo nenää ihan vaan sormin hieman lyttäämälläkin. Mustapäärauta onkin siis vain apuväline, ei pakotuskeino saada ihohuokosista tukkeumia ulos.

Paras tapa käyttää rautaa on painaa hellästi sen ulkosyrjällä epäpuhtauden reunalta, jolloin epäpuhtaus kohoaa ihohuokosesta yleensä vaivatta ulos. Mustapäitä ei siis tarvitse tuotteen lenkkimäisestä ulkonäöstä huolimatta yrittää väkisin lassota sisäänsä.

Mustapäärauta

Ihohuokosten puhdistelun jälkeen kasvot kannattaa aina pyyhkiä puhtaaksi kasvovedellä (tässä vaiheessa sen pieni alkoholipitoisuus voi olla jopa suotavaa) ja komedorauta on tärkeää pestä huolella. Parasta on, jos raudan pyyhkii desinfiointiaineella ja varmistaa, että sitä säilyttää hygieenisessä paikassa eikä se vaan pyöri irtonaisena laatikon pohjalla.

Omaa rautaani varmasti laadukkaampi ja tukevampi versio löytyy esimerkiksi Tweezermanilta*, joka on tunnettu kauneudenhoidon apuvälineistään. Hieman edullisempi versio raudasta puolestaan löytyy The Body Shopilta.

Itse käytän rautaani lähes joka ilta suihkun jälkeen vähintään jonkun pienen ja yksinäisen mustapään nappaamiseksi!

Mustapäärauta

Onko teillä käytössä komedorauta?

Edit 12/2017: Suosittelen tutustumaan myös mustapääpinsetteihin, jotka ovat vielä komedorautaakin näppärämpi apuväline. Mustapääpinseteistä voi lukea lisää tästä uudemmasta postauksestani.

Kommentit (15)

 1. eekku

  Löytyy oon joskus tilannu ebaystä

 2. HooCee

  Komerodauta… :’D Nyt en pysty lukemaan sanaa oikein, kun se tuossa yhdessä paikassa on em. tavalla. Hullulla on halvat huvit.. 😀

  Minulla on Tweezermanin rauta ja lisäksi jokin halppiskaupan malli, jossa on toisessa päässä lenkki ja toisessa päässä terävä piikki. Onneksi teini-ikäisellä minulla ei ollut noista apuvälineistä kumpaakaan, kun olin aivan neuroottinen finnien ja mustapäiden puristelija.

  • Virve

   Haaahhaa, kiitos tästä… En minäkään enää! 😀

 3. Elisa

  Löytyy, enkä luopuisi omasta halpisvaihtoehdostani mistään hinnasta!

 4. Tine

  En ole hankkinut rautaa, kun en ole ikinä tajunnut miten sitä käytetään. Enkä kyllä tajunnut nytkään…miksi siinä sitten on lenkki, jos käytetään vain lenkin ulkosyrjää? Eikö silloin voisi käyttää mitä tahansa välinettä lusikanvarresta omaan kynteen? Ja, jos rautaa kerran käytetään sellaisiin epäpuhtauksiin jotka tulisivat ulos ”sormin hieman lyttäämäällä”, miksi niitä ei voi puhtain sormin lytätä?

 5. Testissä PiggyMom SoakSoak Nose Pack -mustapäälaput – Ostolakossa

  […] ja niitä voidaankin painella hellästi tyhjiksi vaikutusajan jälkeen vanupuikkojen tai komedoraudan […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *