Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tulppa.

Minulta kului jo jonkun aikaa sitten loppuun töiden kautta saamani Lumenen Vitamin C+ -linjan uudehko Ravitseva Tehovoide.
Kuivalle iholle tarkoitettu Vitamin C+ -linjan tehovoide on linjan viidesta voiteesta se kaikkein ravitsevin ja täyteläisin, mikä saakin sen sopimaan hyvin omalle kuivalle iholleni.
Käytin voidetta lähinnä yökäytössä ja välillä päivisinkin sen kosteuttaessani ihoani loistavasti.
Ihoni pysyi voiteen kanssa pehmeänä ja hyvässä kunnossa, joten käyttäisin voidetta mielelläni jatkossakin.
Pidin tuotteessa erityisesti myös sen pakkauksesta. Kevyen muovinen, ilmatiivis pumppupullo oli loistava pakkausvalinta ja hommasta teki vielä täydellisempää se, että vaaleasta pakkauksesta saattoi silti valoa vasten katsoessa nähdä, missä kohti sisäpohjan kanssa mennään ja paljonko voidetta on jäljellä.
Pakkausta analysoidessa päästään kuitenkin asiaan, joka on mietityttänyt minua jo pitkään ja johon minun pienet kosmetiikkahömpän aivoni eivät ole keksineet selkeää vastausta.
Vastaavalla tavalla pakattujen tuotteiden pumppujen suuaukolla on aina nuppi, mutta mitä tälle nupille kuuluu tehdä?
Onko kyseessä vain tuotetta ennen sen käyttöönottoa suojaava tulppa, vai kuuluisiko tulpan käyttöä jatkaa tuotteen käyttöönotonkin jälkeen? Vastaako tämä tulppa purkeissa sisällä olevaa foliosuojaa?
Tai voiko tuon tulpan käyttöä ylipäätänsäkään edes sen poistamisen jälkeen jatkaa, sillä suuaukkohan on aina käytön jälkeen jo valmiiksi täynnä voidetta, joka tulpan paikoilleen iskiessä tursuaa sitten suuaukon sivuilta ulos. 
Sitä siis ei varmasti ole tarkoitettu käytettävän jatkossa?
Tai jos olisi, sointuisi se taatusti pumpun sävyyn tässäkin tapauksessa.
Onko tulppa siis vain suojaamassa tuotetta ennen sen käyttöönttoa ja onko se tarkoitus heittää roskiin tuotteen korkatessa, vai onko kyse jostain muusta?
Itse olen viskannut tulpan aina roskiin, mutta tahtoisin teiltä fiksuja vastauksia asiasta, jotta saan siitä mielenrauhan!
Ja niin, jos Lumenen kuivan ihon Ravitseva Tehovoide on jollekin tuttu tuote, saa sitäkin kommentoida…

Kommentit (15)

 1. Anonyymi

  Estää voiteen kovettumisen suuaukolle, ettei aina käyttäessä törähdä kovaa kökköä kädelle.

 2. Anonyymi

  Varmastikin tulppa on paikoillaan osoittaakseen, että tuote on käyttämätön, estääkseen tuotetta pilaantumasta (ilman pääsy tuotteeseen) ja estääkseen purkkia vahingossa pumppaamasta tuotetta hankintareissun aikana.

 3. Anonyymi

  Joskus tulppa on tehty niin, että se jää roikkumaan purkista, kun sen irrottaa eli ei putoa eikä katoa eikä sitä voi heittää pois. Uskonkin siis, että tulpan tehtävä on estää tuotteen kuivuminen ja laitankin tulpan varmuuden vuoksi aina takaisin paikoilleen tuotteen käytön jälkeen etenkin jos käytän ko. tuotetta vaikkapa vain viikoittain tai kerran kuussa.
  Esim. Renin savi(?)naamiossa on tälläinen tulppa ja he neuvovat käyttämään sekä tulppaa että korkkia.
  -sh

 4. Anonyymi

  Rainbowilta löytyy samanmallinen purkki, jossa on myös kanssa tulppa. Tulppaa käytin aluksi, muttei se kyllä estänyt tavaran kuivahtamista pumpun suulla pieneksi köntiksi, joten nakkasin sen roskiin lopulta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *