Tulevan kirjani aihe on tietysti…

Paljastin vähän aikaa sitten, että olen saanut työskennellä tänä vuonna aivan huikean projektin parissa ja kirjoittaa omaa kirjaa. En saanu silloin vielä kertoa, mistä aiheesta kirja on, mutta koska olin jo niin pitkään pitänyt salaisuutta kirjasta sisälläni tuntui, että minun on vihdoin pakko saada edes paljastaa blogissani, että olen ylipäätään työstänyt kirjaa. Minulle se on iso juttu, sillä oman kirjan julkaisu on ollut yksi elämäni suurimpia haaveita ja tavoitteita.

Ostolakossa Virve Vee kirja

Kerroin myös jo aiemmin, kuinka ajatus kirjaan lähti ikävästä kohtaamisesta työpaikallani ja muutama veikkaili silloin tuon kohtaamisen liittyvän suoraan kirjani aiheeseen. Harmikseni minusta ei tullut sen kurjan kokemuksen myötä asiantuntijaa, jolla olisi kiinnostavaa sanottavaa ihmismielestä enkä löytänyt sisältäni mitään sen suurempaa neroutta ja olen vieläkin sitä mieltä, että tyyppi on kansankielellä sanottuna ihan vain mäntti ilman sen kiehtovampaa persoonaaHarmikseni en myöskään ole löytänyt vielä kustantamoa, joka haluaisi julkaista parisataa sivuisen runokokoelman täynnä ruotsalaisen arjen synnyttämää ihmisvihaa ja raivoa, joten kirjani ei kerro siitäkään.

Tuo aiemmin kuvailemani ikävä ihmiskohtaaminen työelämässä sai minut kuitenkin miettimään, mistä ammatillisista asioista oikeasti elämässäni vielä haaveilin ja pohtimaan, mistä minulla olisi sanottavaa. Jotkut ovat arvelleet, että tuleva kirja liittyisi blogissani paljon viimeaikoina esillä olleeseen minimalismiin, mutta minulle kirjan kirjoittaminen on kuitenkin ollut paljon pidempiaikainen prosessi kuin vasta viimeisten kuukausien aikana korostunut tavaroista eroon hankkiutuminen. En siis vielä tältä pohjalta taida olla oikea henkilö kirjoittamaan siitäkään kattavaa teosta tai nostamaan itseäni esiin sen asiantuntijana. Mietitään sitä sitten uudelleen vuoden tai parin kuluttua, jos into minimalistista elämää kohtaan pysyy samana ja koen, että minulla on jotain sellaista sanottavaa. mitä muut eivät ole vielä sanoneet.

Ostolakossa Virve Vee kirja

Se aihe, mistä sen sijaan koen olevani erittäin pätevä henkilö sanomaan paljonkin iski minuun tuona kiukun täyttämänä iltana niin kovaa ja vahvasti, että suorastaan ihmettelin, miksei asia ollut jo aiemmin tullut mieleeni suoranaisena itsestäänselvyytenä. Kun nimittäin keksin sen, tuli minulle tunne, etten voisi kirjoittaa ehdottomastikaan mistään muusta ja että juuri minun pitäisi kirjoittaa siitä nimenomaisesta aiheesta kirja.

Jos minä kirjoittaisin kirjan jostakin, mistä ei ole ennen julkaistu suomalaista kirjaa ja mistä itse todellakin tietäisin paljon, olisi se ilman muuta jotain kosmetiikkaan liittyvää. Haave omasta, kosmetiikka-aiheisesta kirjasta oli ollut mielessäni jo viitisentoista vuotta, mutta minusta ei koskaan tuntunut, että minulla olisi mielessä jotain sellaista, mistä ei olisi jo tehty useita kirjoja tai joka oikeasti kiinnostaisi suurempaa ihmisjoukkoa. Olin luonnostellut useita yritelmiä, mutta mistään ei tullut sellaista tunnetta, että tämä se nyt on.

Tuona iltana se tunne kuitenkin tuli. Jos minä kirjoittaisin kirjan jostakin, mistä muut eivät Suomessa olisi vielä kirjaa kirjoittaneet, mistä tiesin paljon, mihin minulla olisi intohimoinen suhtautuminen ja mistä todella monet olivat juuri nyt halukkaita kuulemaan, olisi se tietysti korealainen kosmetiikka.

Halusin julkaista ensimmäisen suomenkielisen korealaisen ihonhoidon oppaan, joka kattaisi kaiken mahdollisen korealaiseen kosmetiikkaan liittyvän. Samalla kirja toimii ihonhoidon oppaana myös niille, joita ei välttämättä kiinnosta nimenomaan juuri korealainen kosmetiikka, mutta jotka haluavat tietää ihonhoidosta enemmän, löytää iholleen sopivat ainesosat ja valita tarpeisiinsa sopivat tuotteet.

Korealainen kosmetiikka on aihe, josta minulla on todellakin sanottavaa – olenhan työskennellyt kosmetiikan myyntitehtävissä jo yli kymmenen vuotta, pitänyt blogianikin lähes yhtä kauan ja hurahtanut aivan totaalisesti korealaiseen kosmetiikkaan. Samalla se on myös aihe, johon liittyen saan jatkuvasti viestejä, kysymyksiä haastattelu- ja kommentointipyyntöjä sekä muita yhteydenottoja. Minulla oli siihen sanottavaa ja ajatuksiani aiheesta haluttiin selvästi kuulla.

Kirjaa luonnostellessa ei todellakaan tarvinnut miettiä, että mistä kaikesta siihen saisi tekstiä. Päinvastoin tekstiä olisi ollut niin valtavasti, että piti jo ihan karsia, mikä menee liian nippelitiedoksi tai enemmistön mielestä puuduttavaksi luettavaksi. Thaimaassa ollessa olisi tietysti ollut mukanaa viettää enemmän aikaa kodin ulkopuolella, mutta omaa kirjaa korealaisesta kosmetiikasta tuntui tarpeeksi motivoivalta työstää ja maltoin pysyä sisällä melko hyvin  – mitä nyt aina välillä kävin hakemassa lisäinspiraatiota kosmetiikkakaupoilla pyörien.

Matkustinkin juuri tällä viikolla parin päivän pikavisiitille Suomeen, sillä meillä oli kirjani kuvaukset. Olen kuluneen vuoden ajan haalinut itselleni suurella antaumuksella korealaisia kulttituotteita paitsi blogia ja eleven-työtäni, myös nimenomaan kirjan kuvauksia varten (ja säästellyt välillä jopa tyhjiä purkkeja) ja vaikka täytyykin myöntää, että ei ollut ihan helpoimmasta päästä raahata yksin julkisilla kulkuvälineillä täältä Nackasta Arlandan lentokentälle pari läppäriä sisältävän kassin ja käsilaukun rinnalla korealaista kosmetiikkaa kahta matkalaukullista, jotka painoivat yhteensä lähes 40 kiloa, oli se silti kaiken sen vaivan arvoista.

Kuluneen vuoden aikana onkin ollut äärettömän vaikeaa malttaa hillitä itseään aina välillä, kun olen saanut paheksuvia kommentteja liittyen kosmetiikkahankintoihini. Ihan erityisen vaikeaa on ollut pitää näppini kurissa silloin, kun silmiin on Googlessa vanhojen blogipostauksieni linkkejä uudempia postauksia varten hakuja tehdessä sattunut lauseen tai parin otteita keskustelupalstojen ketjuista, joissa puidaan hullua ostokäyttäytymistäni ja sitä, miten olen tilaillut jatkuvasti eBaysta tuotteita ja vieläpä suvainnut tulla Etelä-Koreasta kotiin mukanani matkalaukullinen korealaista kosmetiikkaa.

Myönnän, että on ollut jopa aika hykerryttävää hihitellä sitä, ettei kommenttien kirjoittajille ole jostain syystä tullut mieleenkään, että aasialaisen kosmetiikan haalimiseni  voisi vaikka liittyä paitsi blogiini myös siihen, että tavoitteenani on alusta asti ollut rakentaa verkkokauppa, jossa on Suomen laajin korealaisen kosmetiikan valikoima, joka vain kasvaa jatkuvasti (tick the box!) tai siihen, että kirjoitan aiheesta superkattavaa kirjaa. Kun luvassa on haalittujen tuotteiden ansiosta ja avulla vielä muutakin kivaa, niin pakkohan se on myöntää, että paheksuvien kommenttien näkeminen on hymyilyttänyt sitäkin enemmän.

Saan paljastaa kirjasta hieman lisää muutamien viikkojen päästä, kun WSOY julkaisee tulevat kirjansa, mutta tähän väliin on kyllä jo pakko sanoa, että olen aivan rakastunut kirjan kuvitukseen. Minulla ei itselläni ole visuaalista silmää tai vahvaa näkemystä taiton suhteen, joten olin onnekas, kun sain kirjaani työstämään aivan huippulahjakkaita tyyppejä, jotka todellakin tietävät, kuinka tehdään visuaalisesti viehättävä paketti. Minun tehtävänäni on siis ollut vain nauttia siitä, että saan tiivistää kansien väliin valtavan määrän korealaiseen kosmetiikkaan ja erityisesti ihonhoitoon liittyvää tietoa ja intohimoa sekä shoppailla ja kuskata kuvauksiin valtavat määrät korealaista kosmetiikkaa.

Nyt sitten vain odottelen jännityksellä näkeväni kuvauspäivän satoa ja käytän vihdoin innolla pois kaikkia niitä purkkien jämiä, jotka olen kuvauksia varten halunnut jo pitkään säilöä. En malta odottaa, että saan kertoa teille kirjasta lisää ja pääsette näkemään, miltä se näyttää!

Kuka arvasi kirjan aiheen oikein?


Lue myös:

Skintertainment changed my life

Suuria uutisia: allekirjoitin kustannussopimuksen!

Ajatus kirjaan lähti kamalasta kohtaamisesta työpaikalla

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

Kommentit (36)
  1. Ihana uutinen! Arvasin, että kirjan aihe on pakko olla korealaisesta kosmetiikasta. Odotan jo nyt kuin kuuta nousevaa, että kirja julkaistaan! ❤

    1. Ihan huippua kuulla, että odotat kirjaa ja että aihe kiinnostaa, kiitos! <3

  2. Arvasin!! Jotenkin en edes osannut ajatella sen olevan mitään muuta. Hienoa, että pääset jakamaan intohimoasi ja tietämystä kaikkien saataville.

    1. Kiva kuulla, että aihe oli sellainen, josta minun saattoi arvellakin voivan tehdä kirjan. Minustakin on aivan mielettömän mahtavaa päästä jakamaan korealaisen kosmetiikan ja varsinkin ylipäätään ihonhoidon ilosanomaa kaikille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *