Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tuhlaan tuhlaan tuhlaan kaikki poooois

Blogini lukijat tietävät, että saan uuden kosmetiikkatuotteen ostamista vieläkin suuremman riemun siitä, kun vanha kosmetiikkatuote loppuu. Kuulostaa kierolta, mutta niin se vaan on. 
Kun on elänyt elämänsä keskellä kosmetiikkamerta niin äidin puolelta altistettuna kuin omasta vapaasta tahdosta siinä kieriskeltyään lienee ymmärrettävää, että merestä tahtoo joskus kuiville.
Suhtautumiseni tuotteiden loppumiseen onkin saanut minut huomaamaan, kuinka käyttäydyn lopuillaan olevien tuotteiden kanssa.

Myönnän nimittäin, että kun tuote alkaa olla aivan lopuillaan ja näen, että käyttökertoja on jäljellä enää vain muutama, herää sisäinen lotraajani henkiin.
Käytän lopuillaan olevia tuotteita tietoisesti aina hieman enemmän kuin mitä tarvitsisi ja kolme tai joskus jopa neljä viimeistä käyttökertaa kutistuvat lähes poikkeuksetta kahteen käyttökertaan.  Ja kahden viimeisen käyttökerran tuotemäärä aina yhteen.

En vaan voi jättää voidepurkin pohjalle niin pientä voidemäärää, että sillä rasvaisi vielä vain takapuolen ja sääret uudelleen. Tai olla laittamatta hoitoainetta vielä iiihan vähän lisää kun se kuitenkin jo seuraavalla kerralla loppuisi. Tai kerrostamatta kasvovoidetta kasvoille hieman reilummin purkin ollessa juuri tyhjentymäisillään.
Vaikka tuote olisi viimeinen omistamani lempparituotteeni, jonka valmistuskin on lopetettu enkä enää voisi saada sitä käsiini, en silti kykenisi säästelemään sen jämien kanssa.
En vaan voi sille mitään.

Siksi hämmästynkin aina ihmisiä, jotka kykenevät jättämään kotiinsa lopuillaan olevia pullonpohjia ja ottamaan uusia käyttöön ennen vanhojen loppumista unohtaen lopulta vanhat jopa pitkäksi aikaa, vaikka ne ovat aivan lopuillaan.
Omaa käytöstäni ja ajatuksenjuoksuani peilatessani alkoi minua kiinnostaa kuulla, millaisia teistä tulee, kun huomaatte tuotteen olevan lopuillaan.

Läträättekö tekin tuotteella reilummin? Vai tuleeko teistä niitä entistä pihimpiä ja säästeliäämpiä käyttäjiä, jotka tahtovat tuotteen kestävän vielä entistäkin pidempään?
Entä jääkö teille vanhojen tuotteiden pullonpohjia pyörimään?

Kommentit (40)

 1. Cherri

  Minulla on se ärsyttävä tapa että huomaan tuotteen olevan loppumaisillaan, ostan uuden ja vanha muutaman tipan purnukka jää pyörimään nurkkiin. Sitten huomaat kylpyhuonetta siivotessa ja purkkihyllyä katsoessa että kappas….. Ärsyttävää! 😀 En pääse tavasta..

  1. Anonyymi

   Samaistuin tekstiisi täysin! Tunnen mielihyvää tuotteiden loppuessa, ylimääräisistä luopuessa tai jonkun vanhetessa. Jos pullosta alkaa pohja näkyä, alkaa meikäläisellä runsaalla kädellä huljuttelu. Tuhlausta joidenkin mielestä. Mielihyvää minulle.

   T. Kosmetiikkamyyjä

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *