Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tuhlaan tuhlaan tuhlaan kaikki poooois

Blogini lukijat tietävät, että saan uuden kosmetiikkatuotteen ostamista vieläkin suuremman riemun siitä, kun vanha kosmetiikkatuote loppuu. Kuulostaa kierolta, mutta niin se vaan on. 
Kun on elänyt elämänsä keskellä kosmetiikkamerta niin äidin puolelta altistettuna kuin omasta vapaasta tahdosta siinä kieriskeltyään lienee ymmärrettävää, että merestä tahtoo joskus kuiville.
Suhtautumiseni tuotteiden loppumiseen onkin saanut minut huomaamaan, kuinka käyttäydyn lopuillaan olevien tuotteiden kanssa.

Myönnän nimittäin, että kun tuote alkaa olla aivan lopuillaan ja näen, että käyttökertoja on jäljellä enää vain muutama, herää sisäinen lotraajani henkiin.
Käytän lopuillaan olevia tuotteita tietoisesti aina hieman enemmän kuin mitä tarvitsisi ja kolme tai joskus jopa neljä viimeistä käyttökertaa kutistuvat lähes poikkeuksetta kahteen käyttökertaan.  Ja kahden viimeisen käyttökerran tuotemäärä aina yhteen.

En vaan voi jättää voidepurkin pohjalle niin pientä voidemäärää, että sillä rasvaisi vielä vain takapuolen ja sääret uudelleen. Tai olla laittamatta hoitoainetta vielä iiihan vähän lisää kun se kuitenkin jo seuraavalla kerralla loppuisi. Tai kerrostamatta kasvovoidetta kasvoille hieman reilummin purkin ollessa juuri tyhjentymäisillään.
Vaikka tuote olisi viimeinen omistamani lempparituotteeni, jonka valmistuskin on lopetettu enkä enää voisi saada sitä käsiini, en silti kykenisi säästelemään sen jämien kanssa.
En vaan voi sille mitään.

Siksi hämmästynkin aina ihmisiä, jotka kykenevät jättämään kotiinsa lopuillaan olevia pullonpohjia ja ottamaan uusia käyttöön ennen vanhojen loppumista unohtaen lopulta vanhat jopa pitkäksi aikaa, vaikka ne ovat aivan lopuillaan.
Omaa käytöstäni ja ajatuksenjuoksuani peilatessani alkoi minua kiinnostaa kuulla, millaisia teistä tulee, kun huomaatte tuotteen olevan lopuillaan.

Läträättekö tekin tuotteella reilummin? Vai tuleeko teistä niitä entistä pihimpiä ja säästeliäämpiä käyttäjiä, jotka tahtovat tuotteen kestävän vielä entistäkin pidempään?
Entä jääkö teille vanhojen tuotteiden pullonpohjia pyörimään?

Kommentit (40)

 1. redshift

  Mä käytän mielestäni ihan samaa vauhtia loppuun asti jos ei oo kyse jostain ikävästä tuotteesta. En kyllä myöskään hamstraa mitään. Saatan ostaa jotain käsisaippuaa tai hammastahnaa, jotka kuluu nopeimmin, pari kerrallaan, kun niiden loppuminen kesken on ärsyttävää. Samoin ostan ihonhoitotuotteita ja meikkejä vähän ennen kuin vanha loppuu, kun käytän luonnonkosmetiikkaa, jota ei saa lähikaupasta. Käytän silti ne vanhat ihan tavallisella tavalla loppuun, saksin purkit auki jne. Mä jotenkin syvästi paheksun tällasta kuluttamista mitä Virve ja ilmeisesti suuri osa blogin lukijoista harrastaa. Jokainen tuhlatkoot rahaa niin paljon kun sitä riittää, mutta ympäristön ja tulevien sukupolvien, jotka tästä ylikulutuksesta kärsii, puolesta mua todella puistattaa!

  Toimin muuten kotisiivoojana ja töissä mua ärsyttää joidenkin ihmisten purkkimeret kylppärissä ja joissain tapauksissa myös keittiössä. Siis kun on kolme avattua oliiviöljypurkkia lieden vierellä, neljä hammastahnaa ja useampi shampoo ja naamarasva kylppärissä, sellasilla paikoilla mitkä kerää likaa. Ärsyttävää siirrellä niitä päästäkseen siivoamaan, ärsyttävää jättää siirtämättä, kun lika jää purkkien väliin. Kohtuullisuutta kiitos arvostaisin. Noh, oikeesti tää on aika yhdentekevä asia, vaikka työtä helpottaiskin.

 2. Mira

  Olen yleensä aivan onnenni kukkuloilla kun rasva- tai shampoopurkki on tyhjä. Kysnilakkojen (varsinkin kivojen, LOPETETTUJEN sävyjen)kanssa tulen hulluksi kun haluaisin niitä käyttää mutta tietää että kohta ei voi enään ollenkaan käyttää kun se tosiaan loppuu. Värikosmetiikka on mulla muutenkin aina se heikko kohta kun se loppuu.

 3. helinakeiju

  Mä tykkään kun tuote loppuu ja saan heittää tyhjän purkin roskiin.
  Mulla on iso laatikollinen kosmetiikkaa ostettuna ja nyt onkin tosi ankara ostolakko, mitään en saa ostaa ennen elokuuta, ellei joku tuote lopu kesken, mutta tuskin loppuu.

  Olen jo vuosikausia ostanut paljon purkkeja kerralla reissuista, Amerikasta tulee aina haalittua vaikka mitä. Nyt kun ollaan oltu enemmän kotona, ei ole näitä ostoshetkiä tullut. Eikä niin väliksikään, koska mitään en tarvi.

  Olen jopa huulikiiltoja leikannut saksilla. Ja hyvä vaan, sillä leikkauksen jälkeen kiilto kesti vielä 2 viikkoa.

  Tällä hetkellä on ostoslistalla 3 tuotetta, eli joku vst tuote on käytössä, mutta on yksinkertaisesti todella huono. Tappelen itseni kanssa mitä teen, käytänkö pakolla loppuun vai heitänkö roskiin. Elokuuhun on tosi pitkä aika…

  Jos ystävien kanssa järjestettäis kosmetiin vaihtopäivät ?

 4. SilentScream

  Kun joku aine on lopuillaan, tuhlaan sen kerralla tai kahdella, jotta voin ostaa taas jotain uutta ihanaa ainetta. 😀 Tosin vajaita purkkejakin lojuu hyllyissä enenmmän ku laki sallii.. Kyllästyn niin nopeasti..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *