Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Top Blääh -postaukset

Työrytmini vuoksi näpyttelen vapaalla ollessani aina läjän ajastettuja postauksia. Minun ei tietenkään olisi pakko, mutta pidän siitä, että blogini päivittyy joka päivä ja tahdon ylläpitää kyseistä tahtia. Minusta se on myös arvostusta lukijoita kohtaan: jos te vaivaudutte käymään täällä niin suurina määrinä päivittäin, tahdon minäkin nähdä vaivaa teidän eteenne.
Viimeksi postauksia näpytellessäni aloin miettiä, mitkä ovat suosikki aiheitani kirjoittaa.
Mistä tuotteista kirjoitan mielelläni?
Entäpä minkä postausten tekoa lykkään aina tai jopa välttelen viimeiseen saakka?
Tänään listattuna siis suosikkipostausaiheeni sekä myös ne ikävemmätkin aiheet.


TOP4:


1. Kynsilakkapostaukset
Nämä ovat kivoja, helppoja ja nopeita tehdä. Moni kosmetiikkabloggaaja kutsuukin niitä helpoksi täytemateriaaliksi niille päiville, kun ”kunnon” postauksen tekemiselle ei ole aikaa/intoa/kiinnostusta/energiaa.
Kynsilakkapostauksistakin saa toki haastavampia ja monipuolisempia, kun lakkauksen eteen viitsii nähdä vaivaa, mutta yhdellä lakalla toteutetut, tavalliset ”onpas kiva kynsilakka” -postaukset ovat se, mistä aita on matalin. Myönnän.
2. Tuotepostaukset, joissa olevien tuotteiden aikaansaamaa lopputulosta ei tarvitse kuvata
Minusta on mukavaa nnäpytellä kommentteja puhdistustuotteista, shampoista, hoitoaineista, vartalovoiteista, käsivoiteista ja vaikkapa huulirasvoista, sillä niitä käsitteleviin postauksiin ei kukaan yleensä vaadi kuvia tuotteesta käytössä.
3. Huulimeikkipostaukset
Minulla on helpot huulet, joten niille loihdittuja huulimeikkejä on helppoa esitellä ja kuvata. Kynsilakkapostausten ohella myös nämä ovat helposti ja nopeasto toteutettavissa.
4. Työtä koskevat postaukset
Näitä on kivaa ja helppoa näpytellä, sillä juttua tulee helposti. Ongelmaksi muodostuu usein vain kuvituksen puute sekä se, että tekstejä kirjoittaessa on aina mietittävä, kuinka kaukana lukijan huumorintaju voi omastaan olla. Usein kommentteja julkaistaessa kun vaan pyörittelee silmiään huomatessaan, kuinka väärin joku on voinut asian käsittää…
(Esimerkiksi tämänkin postauksen yhteydessä joku jälleen niin samalla aaltopituudella kanssani oleva ja postauksen hyvin lukenut ja vielä paremmin ymmärtänyt anonyymi palaa parhaillaan halusta päästä kirjoittamaan kommentin ”Mä en ymmärrä miks pitää muka väkisin postata sellasista jutuista joista ei tykkää.”)
Blääh4
1. Meikkipohjapostaukset
En ole ollenkaan kuvauksellinen ihminen ja kuvien ottaminen koko kasvoista on inhokkilistallani ykkösenä. Se on tylsää, inhottavaa ja ärsyttävää enkä onnistu kuvissa oikeastaan ikinä. Tämän vuoksi lykkäänkin meikkipohjia koskevien postausten tekoa aina mahdollisimman pitkään. Kääntöpuolena on kuitenkin se, että tykkään kirjoittaa meikkipohjatuotteista ja analysoida niitä, eli itse tekstin kirjoittaminen ei ole ongelma, vain kuvien räpsiminen ja julkaisu.
 2. Päivän meikki -postaukset
Olen tylsä meikkaaja enkä mikään maskeeraaja. Koen olevani kosmetiikkamyyjä ja kosmetiikkaneuvoja, eli osaan kyllä kertoa, mitkä sävyt muille sopivat ja mitä sävyjä voisi yhdistellä, mutta en todellakaan ole kuvataiteellisesti yhtään lahjakas ihminen, eli meikki-ihmeiden loihtiminen muutenkin niin epäkuvauksellisille kasvoilleni on kamalaa. Ja lopputulosten julkaiseminen vieläkin kamalampaa.
(Kuvataiteellisista lahjakkuuksistani kertoo jo paljon se, että kun piirsin 2-vuotiaalle veljentytölleni kamelin, osoitti hän sitä ja huusi ”KAKKAAAA!!!”)


3. Ripsiväripostaukset
Nämä ovat hieman kaksipiippuinen juttu. Käytän päivittäin ripsiväriä, joten lopputuloksesta postaamisen ei pitäisi olla haastavaa. Käytän kuitenkin päivittäin myös muuta silmämeikkiä ja koen, että ripsivärin saa tuotua esiin paljon paremmin, mikäli meikkinä on itse pelkkä ripsiväri eikä rajauksi ja luomivärejä. Harvoin siis on aikaa kuvata pelkkää ripsiväriä. Sitä paitsi ihastuttuani Diorin ripsivärinpohjustajaan käytän enää harvoin yhtäkään mascaraa vain yksinään.
Edelliseen kohtaan viitaten en myöskään ole niin innostunut tässäkään yhteydessä esittelemään silmämeikkejäni. Eivät ne ole joka päivä artistin kädellä tehtyjä, täydellisiä tai edes toisen silmän kanssa identtisiäkään välttämättä ja on aina kynnys tuoda niitä esiin blogissa.
4. Kampauspostaukset
Olen niiiin huono kampauspostauksissa. Suurimman vaikeuden aiheuttaa kuitenkin hiusvärin kuvaaminen. Monissa valaistuksissa se kun näyttää ihan muulta, kuin mitä se todellisuudessa on. Kiiltävä mustanruskea tukka näyttää samealta ja likaisenruskealta hamppukasalta, mikäli valo tulee huonosti ja omaa tukkaa kädet vänkyrässä kamera takaraivolla kuvaaminen on muutenkin kovin hankalaa…
Tässäkin yhteydessä voidaan jälleen myös palata Blääh-kohtaan numero kaksi, jossa totesin, etten ole muutenkaan kuvauksellinen ihminen ja yhden onnistuneen otoksen hiuspuuterin kohottamasta tukastani aikaansaaminen on työn ja tuskan takana.
Miksi sitten julkaisen Blääh-postauksiakin (okei, päivän meikki -postauksia en kyllä pahemmin julkaise…)? Koska niissä on aiheita, joista haluan teille postata ja joista te pyydätte postauksia. Itseasiassa kun tutkin Blääh-listaani, ei itse postauksien näpyttely mistään aiheesta varsinaisesti kiukuta minua -valokuvaaminen on se, mistä en nauti!
Vaikka Canonin G12 Powershot -kamerani kääntyvä näyttö ja muutenkin helppokäyttöiset toiminnot ovatkin tehneet kuvaamisesta astetta helpompaa, täytynee minun silti ilmeisesti alkaa harkita erillisen kuvaajan pestaamista… Harmi, että kuvaamisessa lahjakas Englantilaistunut Herrasmieheni ei ole innostunut pestautumaan blogikuvaajakseni ja käy muutenkin töissä silloin, kun minä bloggailen!

Mutta entäpä te? Mistä muut kosmetiikasta bloggaavat lukijani tykkäävät blogata ja mistä eivät niin? Entäpä te lukijan roolissa olevat: Mitkä ovat suosikki aiheitanne lukea ja mitkä skippaatte mielummin?

Kommentit (29)

 1. Aino

  Tykkään sinun postauksistasi eniten jemmoista ja hoitotuotearvioista sekä tyhjien purkkien yhteenvedoista. Skippaan pitkälti matkailu-, työ-, meikki-, kynsilakka-, kampaus- ja markkinoinnin ihmettelypostaukset.

  Samantyylisesti pidän omaa blogiani eli postailen lähinnä hoitotuotteiden käyttöjuttuja. Meikkaan kyllä, mutta en osaisi jakaa mitään neuvoja muiden meikkaamista varten, joten jätän sen viisaammille. En rupea vääntämään blogiini väkisin mitään mikä tuntuu pakkopullalta, sillä haluan pitää bloggauksen puhtaasti harrastuksena eli voimavaroja TUOVANA asiana elämässäni.

 2. Maria Morri

  Mä huomaan etsiväni tuon tuostakin netistä paljon just kaikkia swatch-tyylisiä kuvia ja postauksia, koska haluan mahdollisimman laajan ja kattavan kuvan siitä millaisista sävyistä puhutaan. 😀 Ihmisillä kuitenkin on aina vähän erilaisia valaistuksia, omia pohjavärejä jne, niin mitä enemmän swatcheja selaa, sen tyytyväisempi minä. 🙂 Eli jeejee kynsilakkapostauksille ja muillekin tuotteiden sävyjä demonstroiville postauksille! ^^

 3. Misty

  Olen kaikkiruokainen 🙂
  Mikä on tuo Essien upea kynsilakkasävy? Haluaa sen….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *