Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tontouring – avain kestäviin varjostuksiin

Kosmetiikkabloggaajana, estenomina, kosmetiikan verkkokaupan maapäällikkönä ja kosmetiikka-aiheisen verkkolehden toimittajana tunnen oikeastaan jo suoranaista velvollisuutta olla perillä uusimmista kosmetiikkamaailman ilmiöistä ja trendeistä. Varsinkin viime kuukausien aikana olen tajunnut entistä paremmin, kuinka tärkeää on, että olen perillä asioista jo kauan ennen kuin Suomi puhuu niistä. Tämän vuoksi käytänkin paljon aikaa erilaisilla nettisivustoilla varmistamassa, mikä on maailmalla pop.

Muutama ilta sitten viihdytin itseäni tuttuun tapaan jo peiton alle vetäydyttäni surfailemalla verkossa inspiraatiota etsien kun törmäsin minulle aivan uuteen ilmiiöön, tontouringiin.

Masentavaa asiasta teki toki se, että ilmiö on ollut pinnalla ulkomaalaisissa lehdissä jo vuosi sitten, mutta luin siitä vasta nyt. Tämä oli suoranainen bitch slap poskelleni muistuttamaan siitä, kuinka tärkeää ulkomaalaisten sivustojen seuraaminen oikeasti on!

Tontouring

Anyways, tontouring yhdistää kaksi superkivaa juttua: contouringin ja itseruskettavan. Siinä nimittäin luodaan kasvoille pesunkestävää muotoilua itseruskettavien tuotteiden avulla!

Hommasta on alun perin tehnyt hitin itseruskettavia tuotteita myyvän supersuositun Cocoa Brownin luoja Marissa Carter (josta en ollut muuten koskaan kuullut ennen kuin aloitin nykyisessä työpaikassani ja minulle selvisi, kuinka suosittuja merkin tuotteet ovat ja kuinka hulluna suomalaisetkin niitä ostavat).

En ole missään tapauksessa aamuihminen, joten jokainen aamutoimiani nopeuttava asia saa minut aina kiinnostumaan. Rakastuttuani kasvojen muotoiluun contouringin avulla on siitä tullut osa joka aamuista meikkirutiiniani. Se ei vie paljon lisäaikaa, mutta ihan hieman kuitenkin. Voisiko aamurutiineja nopeuttaa tontouringin avulla?

Koska olen hätähousu ja sekunnissa asioista innostuva tyyppi, hyppäsin välittömästi ylös sängystä klo 23:30 toteuttaakseni tontouringia kasvoilleni. Nukkumaan ehtii sitten tuttuun tapaan aamullakin.

Tontouring

Hommaan voi lähteä kahdella lähestymistavalla, joista itse tosiaan valitsin ensimmäisellä kerralla sen uhkarohkeamman version. Töpöttelin värittömän itseruskettavan geelin mustan Beautyblenderin avulla kasvojeni iholle kylpyhuoneen yöllisessä hämäryydessä keltaisten valojen kannustamana ja jäin jännittämään, miltä ihoni aamulla näyttäisi. Lopputulos voisi olla loistava tai ihan kamala. Aamullahan se sitten selviäisi.

Tontouring

Ja aamullahan se tosiaan sitten selvisi. Homma nimittäin meni täysin nappiin ja kiitos Beautyblenderin sekä hyvän rusketustuotteen, näytti lopputulos meikittömällä iholla todella luonnolliselta. Olin levittänyt rusketusgeeliä poskipäiden alle, hiusrajaan ja nenän sivuille, joille kaikille se oli häivyttynyt todella onnistuneesti. Lopputulos näytti huomaamattoman luonnolliselta, mutta silti se teki tehtävänsä.

Tontouring

Levitin kasvoille meikkivoiteen ja itseruskettavalla aikaansaadut varjostukset kuulsivat juuri sopivasti sen alta ilman mitään radikaaleja rannuja. Jes, tämä meni nappiin!

Yöllä hätiköidysti toteutettu tontouring siis toimi ja lopputulos oli loistava. Koska kuitenkin tiedän, etteivät kaikki uskalla lähteä kokeilemaan samaa, halusin myös testata juttua hieman aremmillekin kokeilijoille sopivana versiona.

Tontouring

Löysin jemmoistani valmiiksi sävyllisen itseruskettavan ja halusin kokeilla, voisinko tehdä sen avulla meikkivoiteen päälle varjostukset, jotka sitten päivän aikana syvenisivät pesunkestäviksi.

Tontouring

Jane Iredalen Tantasia on kuulemma suosittu tuote, mutta en ollut tiennyt sen olleen ihan näin punakka kuin millaiseksi se sienelle puristaessa osoittautui. En antanut homman häiritä, sillä väliäkös sillä, miten pieleen homma viikonloppuna kotona ollessa menisi. On tässä ennenkin tehty blogin vuoksi hölmöjä juttuja.

Tontouring

Töpöttelin siis itseruskettavalla geelillä kasvoilleni varjostukset ja hieman punakasta sävystä huolimatta lopputulos oli hyvä. Sipaisin päälle vaaleaa kivipuuteria ja lopputulos näytti luonnolliselta. Annoin sävyn kehittyä päivän aikana ja lopputulos oli jälleen luonnollisen päivetyksen avulla muotoillut kasvonpiirteet.

Tontouring osoittautui siis oikeasti aivan mahtavaksi jutuksi. Tykkään siitä, että se tuo kasvoilleni luonnollista sävyä, joka voi jopa nopeuttaa meikkausta ja turhamainen minäni pitää erityisesti siitä, että kasvoillani on luonnollinen varjostus myös silloin, kun ihoni on pesty puhtaaksi meikistä. Vihaan itseruskettavien tuotteiden hajua, mutta koska tontouringissa tuotteita käytetään niin vähän, ei supertarkka nenäni edes haista rusketusreaktion tapahtumista.

Taidan adoptoida tontouringin omaan käyttöön ihan oikeasti, sillä sen verran kivaksi jutuksi se osoittautui!

Tontouring

Oletteko te kokeilleet tontouringia?

Postauksessa näkyvät tuotteet on saatu blogin kautta.


Joko luit nämä aiemmat postaukseni?

Nyx wonderstick Ostolakossa Anastasia Contour Kit Ostolakossa Strobing Ostolakossa

Kommentit (7)

  1. In Shower Tanning Lotion?!? – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Tontouring – avain kestäviin varjostuksiin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *