Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

This little piggie…

Viimeinen Laveran vartaloemulsioni loppui:

Tämän viimeisen kappaleen tuoksuna olivat persikka ja aprikoosi ja en vain saanut itseäni innostumaan tästä. Ihan kiva tuoksu, mutta jokin tässä tökki ja pahasti. Onneksi keksin syyn vasta viimeistä kertaa tällä lotratessani.

Olen aiemmin maininnut teille teinivuosien minttuviinatraumoistani, jotka rajoittavat tiettyjen mintuntuoksuisten tuotteiden (ja juomien) käyttöä. Tuon ajatuksen pohjalta löysin syyn, miksi tämä Laveran vartalovoide aiheutti minulle välillä jopa pieniä puistatuksia. Säilöntäaineena käytetyn alkoholin tuoksu yhdistettynä persikkaan ja aprikoosiin muistuttaa iholla ihan liikaa persikkakossua. Yök, trauma tämäkin.

Laadultaan tämä vartaloemulsio oli kuitenkin loistava. Itseasiassa mitä enemmän näitä Laveran vartaloemulsioita käytin, sitä enemmän aloin niistä tykkäämään. Kosteuttavat itseasiassa todella hyvin, mutta ovat silti kevyehköjä iholla. Iho on ihanan pehmeä ja kosteutettu! (Mihin voi toki nykyään vaikuttaa Lushin saippuoihinkin siirtyminen ja varmasti osaksi vaikuttaakin.)

Vartalovoiteen lisäksi kulutin loppuun yhden käsivoiteen:

(Itse loppuunkulutettu tuubi ei ollut enää kovin edustavassa kuvauskunnossa, mutta onneksi minulla oli tallessa kuvauksellisemmassa kunnossa oleva pahvipakkaus.)

L’Occitanen Dry Skin Hand Cremeä kehuttiin niin paljon, että minun oli ehdottomasti kokeiltava se. Koostumus oli samalla lailla paksu kuin suosikissani Body Shopin Hamppu käsivoiteessa, mutta tuoksu oli tässä parempi. Se tosin oli lopulta ainoa asia, joka tässä oli Hamppu käsivoidetta parempi minun makuuni.

Huono tuote tämä ei kuitenkaan missään tapauksessa ollut. Tämä kosteutti todella kivasti ja sopi hyvin yökäsivoiteeksi, mutta kosteutusteho ei ollut yhtä loistava kuin Hamppu käsivoiteessa. Sanoisin, että tämä lähinnä piti yllä hyvää kosteutusta ja poisti pientä kuivuutta, mutta ihmetekoihin tämä ei käsissäni kyennyt. Näin rottakuurin aikana käteni ovat nimittäin kuivuneet välillä todella pahasti ja joskus iho onjopa hilseillytkin hieman (yök!) ja sitä ongelmaa tämä ei valitettavasti ole kyennyt pelastamaan. Yllättävän hyvin tämä kuitenkin yön aikana kosteutti, vaikka käteni tuntuivatkin aina illalla imaisevan tämän todella nopeasti itseensä.

Kiva käsivoide siis, mutta ei mielestäni ihan hintansa arvoinen tapaus (olisiko Suomessa noin reilut 20 euroa / 150 ml?).

Käytin loppuun myös yhden jalkavoiteen:

Minua suositeltiin kokeilemaan Emännän jalkavoidetta, mutta nyt kyllä vannon taas kerran, että luen kaikki präntit pakkauksissa erittäin tarkasti tästä eteenpäin. Jos voide lupaa virkistää, kierrän sen kaukaa. Tämä tapaus nimittäin tosiaankin virkisti!

Voide virkisti niin kamalasti, että jalkani palelivat jääkalikkoina ja tunne oli nukkumaan mennessä todella, todella epämiellyttävä. Nukkumaan mennessä kun kuitenkin toivoisi, että jaloilla on mukava ja lämmin olo, mutta tämä ei sitä kyllä todellakaan saanut aikaan.

Jos kuitenkin toivot todella tehokkaasti virkistävää jalkavoidetta, kokeile ehdottomasti tätä! Muutaman euron hinta on varsin kohtuullinen ja lukuunottamatta viilentävää vaikutusta pidin tästä itse kyllä. Kosteutti ja pehmitti jalkoja ihan hyvin, vaikkei mitään ihan supertavaraa ollutkaan. Kevyeksi virkistäväksi voiteeksi tämä oli kyllä todella onnistunut tapaus!

Seuraavaksi käyttöön pääsee Lushin Fair Trade Foot Lotion, jossa kyllä on piparminttua, mutta joka ei silti tunnut yhtään kurjalta jaloissani. Tämä ei nimittäin tee sitä konkreettista ”virkistävää” nipistelyä.

”Keep yor little piggies soft, supple and minty!” Voiko sen suloisemmin enää sanoa?

Käteni puolestaan pääsevät nauttimaan seuraavan voiteen tehoista:

Mitä käsi- ja jalkavoiteita teillä on tällä hetkellä käytössänne?

Kommentit (37)

  1. kisu

    Minä tykästyin laivalla tuohon L'Occitanen käsivoiteeseen kun en tullut ottaneeksi omaa rasvaa mukaan niin kävin pihistämässä testeristä pätkän testiin. 😉 Hamppurasvalla olen saanut käteni silkinpehmeiksi ja yhtä pehmeinä pysyivät L'Occitanella. En kuitenkaan ostanut sitä koska olit teilannut sen. Ja koska se oli niin kallis. Jalkarasvaan kuitenkin sijoitin, katsotaan miten toimii. 🙂

    Siellä oli muuten myynnissä niitä Trindin lasiviiloja millainen sinullakin taisi joskus olla etkä uutta löytänyt. Itse päädyin kuitenkin Swarovskin viilaan kun siinä oli hienoja bling blingejä ja säilytyskotelo. 🙂

  2. Nimetön

    minikaktus: Kai sekin pitää sitten testata. 😉

    kisu: Minusta tuo Loccitane tosiaan piti hyvin pehmeinä, muttei kyennyt mielettömiin pelastusoperaatioihin, jos kädet jo olivat päässeet kuiviksi. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *